用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 - Part 4
樓主: edea
go

優才書院家長分享站 - Part 4 [複製鏈接]

今年有校車搭咩? 舊年報名時話研究九龍區校車, 但係結果都冇校車呀

原文章由 軍魁星 於 08-4-24 18:33 發表

我地都報左黃埔, 搭校車.  應該都有幾個旺角既同學報左.

原文章由 littlesister 於 08-4-24 22:46 發表
今年有校車搭咩? 舊年報名時話研究九龍區校車, 但係結果都冇校車呀

今年話有, 我交左校車錢喇.  淨我地屋苑都有四五個, 下一站又肯定有一個, 應該開得成掛.

軍生

請問你介唔介意pm話我知你住邊區 今年如果有校車我都想考慮下喎

原文章由 軍魁星 於 08-4-25 00:09 發表

今年話有, 我交左校車錢喇.  淨我地屋苑都有四五個, 下一站又肯定有一個, 應該開得成掛.

請問明天的足球訓練班是否如常開班呢?因日期改動了2次,怕攪錯日期。謝謝!

王國長老

原文章由 littlesister 於 08-4-23 22:24 發表
有冇3C班小朋友? 囡囡話佢個同學仔去左沙巴, 原本好白淨, 依家奴變左好鬼黑

有啊, 但我唔記得佢地邊個係3C, 邊個3D, 3年班有婧嵐,翔中同埋Charles(我唔知佢中文名).

翔中係我地班其中一位小朋友既哥哥.

個個都黑左, 囡囡頭頂甩皮甩到而家仲甩緊

王國長老

原文章由 元元媽咪 於 08-4-23 20:16 發表
Hi,各位家長,

想請問是否有高年班的同學參加過教協的夏令班? 質素如何?是否值得參加?請提供寶貴意見。

謝謝!

元元媽咪:

如果元元參加, 會去黃埔定係北角?

KK今日講左幾樣, 我想睇下你地會點決定,始終小朋友一齊返開心好多. 德德係咪都參加教協?

想請問各位家長:
旺角校舍是否只得兩條校車線?
來年小一將增至3班, 會否再加路線?
有沒有路線行走青衣一帶? 如沒有的話, 有沒有保姆車資料提供?
Thanks!

原文章由 HeiHeiMa 於 08-4-28 09:39 發表
想請問各位家長:
旺角校舍是否只得兩條校車線?
來年小一將增至3班, 會否再加路線?
有沒有路線行走青衣一帶? 如沒有的話, 有沒有保姆車資料提供?
Thanks! ...

暫時旺角只有兩條線, 下學年的校車線應該六月份左右才開始計畫.  到時有資料我可以pm俾你 (如果記得的話) , 或者你提提我.

簽名被屏蔽

原文章由 hui1206 於 08-4-29 00:06 發表
請問有無人知道1號校車姨姨的手電no. ??謝謝

我本來有, 不過無帶在身上, 你可以打電話返學校問 Novell 姐姐.

多得印第安公主提醒, 我已填好表, 明日就會交啦, 我都會報黃埔, 選G線, 希望校南開得成啦, 最好停埋我個區, 咁就唔洗再轉車
啦. 我在報名表上還填了小公主個名, 希望阿仔有個伴, 唔知小公主喜唔喜歡呢

軍生: 咁你個女報甚麼班呀, 教協無升小一班呢?

Farm

原文章由 軍魁星 於 08-4-25 00:09 發表

王國長老

回覆 #1 Farm 的文章

Farm:

多謝元元媽咪介紹, 我都幫小墨魚報黃埔, 計埋元元同小墨魚, 仲有2個1A班女同學, 1A班有4 個, 應該4個都坐G車 我袋住份form, 一陣會寄出啦。

本來唔想訂CD, 但小墨魚爸爸想要, 都係訂左lu。

咁多優才學生好熱鬧

唔駛客氣. 我地試下叫佢開多一個站係呢頭,睇下得唔得.

我地同小花Termbreak去左日本睇櫻花,兩位公主都玩得好開心

http://ecfoto.net/charlotte/photo_sharing/LSFYDmJkN0qiEOpToXld5g

原文章由 Farm 於 08-4-29 19:14 發表
多得印第安公主提醒, 我已填好表, 明日就會交啦, 我都會報黃埔, 選G線, 希望校南開得成啦, 最好停埋我個區, 咁就唔洗再轉車
啦. 我在報名表上還填了小公主個名, 希望阿仔有個伴, 唔知小公主喜唔喜歡呢:excit ...

[ 本文章最後由 印第安公主 於 08-4-29 21:30 編輯 ]

軍b好好力呀,咁快就識做press-up?

原文章由 軍魁星 於 08-4-29 11:31 發表

我本來有, 不過無帶在身上, 你可以打電話返學校問 Novell 姐姐.

公主影的相好靚呀!是不是全部在平和公園取景呢?我也曾在某年復活節到過平和公園,但完全沒有看過像公主影到這麼多櫻花的景像!

Edea仲叫我比新宿御院的櫻花相upload上BK,看了公主這些相,可叫Edea不用了。

原文章由 印第安公主 於 08-4-29 21:27 發表
唔駛客氣. 我地試下叫佢開多一個站係呢頭,睇下得唔得.

我地同小花Termbreak去左日本睇櫻花,兩位公主都玩得好開心

http://ecfoto.net/charlotte/photo_sharing/LSFYDmJkN0qiEOpToXld5g

...

原文章由 AFSL2007 於 08-4-29 22:28 發表
公主影的相好靚呀!是不是全部在平和公園取景呢?我也曾在某年復活節到過平和公園,但完全沒有看過像公主影到這麼多櫻花的景像!

Edea仲叫我比新宿御院的櫻花相upload上BK,看了公主這些相,可叫Edea不用了。

...

比軍生的,我還差十萬九千里呢.

因為賞櫻要夾時間同天氣,我地就好好彩,兩樣都好好,起碼無落雨.學校去年都無4月的termbreak,係今年先有幸乍. 所以你上次復活節有可能未係最燦爛.

我地呢團係賞櫻團,有4個賞櫻地點,平和公園係搭通宵機到步的第一站. 擇完草莓之後的就係第二個賞櫻點-高遠城,呢處先係天下第一櫻,亦係最多本地人鋪張氈係地下坐低賞櫻既地方. 第三個係松本城,因為三個地方的櫻花都開得好靚,所以第4個賞櫻地點本來係去新宿御院既,不過導遊話東京市中心的氣溫比較暖,所以到左新宿個個都去左行街街啦. 無去睇新宿御院睇,所以我都想睇下新宿御院喎.

[ 本文章最後由 印第安公主 於 08-4-29 23:23 編輯 ]

原文章由 印第安公主 於 08-4-29 23:14 發表

比軍生的,我還差十萬九千里呢.

因為賞櫻要夾時間同天氣,我地就好好彩,兩樣都好好,起碼無落雨.學校去年都無4月的termbreak,係今年先有幸乍. 所以你上次復活節有可能未係最燦爛.

我地呢團係賞櫻團,有4個賞櫻地點,平和公園係 ...

你影得好靚喇, 我未影過d咁靚既櫻花, 我都希望好快有機會去旅行.

原文章由 印第安公主 於 08-4-29 21:33 發表
軍b好好力呀,咁快就識做press-up?

今日第一次識得自已翻身, 跟住就做press-up.  維持左幾分鐘.

原文章由 Farm 於 08-4-29 19:14 發表
軍生: 咁你個女報甚麼班呀, 教協無升小一班呢?

軍女無報, 因為教協無升小一班, 報左一d屋苑辦既暑期班.

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-4-29 23:25 發表

今日第一次識得自已翻身, 跟住就做press-up.  維持左幾分鐘.

軍 B 好犀利呀!   

佢愈嚟愈趣緻可愛, 同哥哥個樣似到十足十。
‹ 上一主題|下一主題