用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
樓主: kylie_mom
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

原帖由 zoe媽咪 於 08-10-13 09:26 發表
終於等到低仁班有生日會的相睇  

Thank you 報料, 上星期六家長會唔得閒去呀, 唔知主要內容係咩呢? 同埋之前低仁班有個粉紫色o既快勞, 係大約每半個月寫d野上去 , 我地咁寫左倬誼響屋企d行為表現, 其實係咪咁架?  

原帖由 alexliu 於 08-10-13 10:47 發表

Thank you 報料, 上星期六家長會唔得閒去呀, 唔知主要內容係咩呢? 同埋之前低仁班有個粉紫色o既快勞, 係大約每半個月寫d野上去 , 我地咁寫左倬誼響屋企d行為表現, 其實係咪咁架?   ...

我個囡是幼仁班的, 我有去到PTA家長會, 是匯報舊年既財政和活動, 修定會規, 今年活動... ...
Bernice

原帖由 QOOGIRLZOE 於 08-10-13 11:33 發表
我個囡是幼仁班的, 我有去到PTA家長會, 是匯報舊年既財政和活動, 修定會規, 今年活動... ...

唔該晒你嘅資料呀。

信班MAMI,

請問你地囡囡本英文書"Hello, Pat!"係咪派咗返黎啦? 我搵晒全屋都唔見有呀, 唔知係咪我唔見咗

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 pandacat_bb 於 14-10-2008 22:56 發表
信班MAMI,

請問你地囡囡本英文書"Hello, Pat!"係咪派咗返黎啦? 我搵晒全屋都唔見有呀, 唔知係咪我唔見咗

哎呀...我唔寫得書名, 係唔係對上個本, 我都好似未收回, 尋日又有新書嘞.
如今日未有mami解答這問題, 我返到屋企搵搵再覆妳.

原帖由 FlorenceChan 於 08-10-13 17:15 發表

唔該晒你嘅資料呀。

5駛客氣
Bernice

記得明天放假呀)))
小朋友有多日假期,真開心

好呀, 麻煩你, 不過印象中好似係第一本書, 我諗住放番入vcd個盒度, 但係搵極都搵唔到

原帖由 kylie_mom 於 08-10-15 09:28 發表

哎呀...我唔寫得書名, 係唔係對上個本, 我都好似未收回, 尋日又有新書嘞.
如今日未有mami解答這問題, 我返到屋企搵搵再覆妳.

彤彤有幾次放學返黎同我講, 嗰日冇食茶點, 我問佢點解唔食, 彤彤答我唔係佢唔食, 係全部同學都冇食, 因為已經夠鐘放學冇時間食, 信班其它小朋友返屋企有冇提過呀? (尋日都係話唔夠時間食茶點)

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 pandacat_bb 於 16-10-2008 15:05 發表
好呀, 麻煩你, 不過印象中好似係第一本書, 我諗住放番入vcd個盒度, 但係搵極都搵唔到

sorry, 尋日唔記得添, 今晚睇

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 pandacat_bb 於 16-10-2008 15:18 發表
彤彤有幾次放學返黎同我講, 嗰日冇食茶點, 我問佢點解唔食, 彤彤答我唔係佢唔食, 係全部同學都冇食, 因為已經夠鐘放學冇時間食, 信班其它小朋友返屋企有冇提過呀? (尋日都係話唔夠時間食茶點) ...

kylie無講呀, 佢今日打電話俾我只係講聽日唔使返學咋, 頭先我問mami, 佢話今日一定有食, 因為kylie留左濕毛巾比姨姨收左, 真奇怪, 點解姨姨見到有毛巾係碟上都唔問會收左呢?

尋日可蕎就冇話冇茶點吃,不過上星期有日接佢放學佢話今日好肚餓,因為佢同另一外小朋友吃茶點時去左洗水間遲左返,返來時得返1塊餅干吃仲話因為派晒。我都唔知信唔信佢好因為冇理由連餅干都唔夠嘛~~但係果日佢未上車已經吃晒成個包~會唔會彤彤又係好似可蕎咁遲左返課室?

原帖由 pandacat_bb 於 08-10-16 15:18 發表
彤彤有幾次放學返黎同我講, 嗰日冇食茶點, 我問佢點解唔食, 彤彤答我唔係佢唔食, 係全部同學都冇食, 因為已經夠鐘放學冇時間食, 信班其它小朋友返屋企有冇提過呀? (尋日都係話唔夠時間食茶點) ...

第一本好似唔覺有派過呀~我第一盒cd得3本書。

原帖由 pandacat_bb 於 08-10-16 15:05 發表

醒目開學勳章 貢獻勳章

pandacat_bb

係書後有書名....我都無第一本(hello pat), 屋企只有3本書

有條毛巾都睇唔到

原帖由 kylie_mom 於 08-10-16 15:24 發表

kylie無講呀, 佢今日打電話俾我只係講聽日唔使返學咋, 頭先我問mami, 佢話今日一定有食, 因為kylie留左濕毛巾比姨姨收左, 真奇怪, 點解姨姨見到有毛巾係碟上都唔問會收左呢? ...

聽你咁講, 可能彤彤都係遲咗返課室, 計埋尋日都試過4次架啦, 放學返黎彤彤就話好肚餓

原帖由 koko39 於 08-10-16 16:56 發表
尋日可蕎就冇話冇茶點吃,不過上星期有日接佢放學佢話今日好肚餓,因為佢同另一外小朋友吃茶點時去左洗水間遲左返,返來時得返1塊餅干吃仲話因為派晒。我都唔知信唔信佢好因為冇理由連餅干都唔夠嘛~~但係果日佢未上車已經 ...

唔該晒, 我以為我唔見咗

原帖由 koko39 於 08-10-16 17:06 發表
第一本好似唔覺有派過呀~我第一盒cd得3本書。

唔該晒, 我以為自己唔見咗添

原帖由 kylie_mom 於 08-10-16 21:59 發表
pandacat_bb

係書後有書名....我都無第一本(hello pat), 屋企只有3本書

原帖由 pandacat_bb 於 08-10-16 23:31 發表
聽你咁講, 可能彤彤都係遲咗返課室, 計埋尋日都試過4次架啦, 放學返黎彤彤就話好肚餓

如果囡囡咁多次都試過無食茶點,最好打電話同老師了解吓,希望老師留意吓小朋友去洗手間情況,無理由次次小朋友去完洗手間就無得食野,攪到去洗手間好似變咗懲罰佢哋咁就唔好啦!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 FlorenceChan 於 17-10-2008 09:42 發表

如果囡囡咁多次都試過無食茶點,最好打電話同老師了解吓,希望老師留意吓小朋友去洗手間情況,無理由次次小朋友去完洗手間就無得食野,攪到去洗手間好似變咗懲罰佢哋咁就唔好啦! ...

咁又係喎....如是者d小朋友就會唔去洗手間, 快d聯絡老師啦
‹ 上一主題|下一主題