用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

dear betty
格格都鄧您地大家有dp同bns+雙糧.三糧......
我地由今年開始做"百無"

原帖由 bettylam 於 10-2-6 08:28 發表
DEAR SF&ALL:

早人呀!

尋日等左好耐的dp同bns終於發放,雖然吾多,不過可以提早辦年,超開心,尋晚無煮,去左醉華整左個流晒口水的雜扒餐.

尋晚吾見左2b???

sf:果隻拔忽no壺,我朝早煮好麵或煲仔飯,泡飯就倒 ...

醒目開學勳章

多謝晒格格呀!

我自求多福,今日安慰自己一把年紀,有份已經偷笑,ps.我做野貢多年,從未出過貢大把bns

偉哥同你一樣應我,話佢地公司係伯母,每二年簽一次contract

betty

sf,
為人父母係咁架啦...盡左自己責任,要睇佢造化

原帖由 stitchfriends 於 10-2-5 23:53 發表

格格,
我都幫唔到阿仔咩, 盡咗能力比佢補習就算啦, 唔得就

Betty,
四圍好多唔知係靚仔定靚女嘅大頭相, 睇到眼花.

原帖由 bettylam 於 10-2-6 08:28 發表
DEAR SF&ALL:

早人呀!

尋日等左好耐的dp同bns終於發放,雖然吾多,不過可以提早辦年,超開心,尋晚無煮,去左醉華整左個流晒口水的雜扒餐.

尋晚吾見左2b???

sf:果隻拔忽no壺,我朝早煮好麵或煲仔飯,泡飯就倒 ...

Betty,
你就好啦有 dp 同 bns, 你公司有 bns 已經好好架.
E, 你近排成日去醉華嘅 ? 係醉華一家四口開餐都唔平喎.

尋晚同今晚都吾見左2b???

你果隻原來係拔忽no壺呀,
你朝早煮好麵倒落個壺樹,到中午仲出緊煙, 咁果D 麵有無浸到'林啤啤' 呀 ?

E, 到中午都 keep 到好熱, 買得過喎, 不過最衰要早起整熱飯倒落去囉.

一套hkd128.-再95折 幾抵, 一套有幾多隻壺呀 ?

原帖由 bettylam 於 10-2-6 09:04 發表
all:

今日一的都吾曬~~

偉哥最近已經用晒佢份糧,買野準備年30晚的餸,尋晚已經同我商量除夕夜餸菜暫定如下.

係咪睇到都流晒口水呢!,不過到時吾知會吾會走晒樣

花膠燉雞湯
燒味亂拚盆
秘制黃腳 ...

Betty,
偉哥菜單好豐富bor.

我天日中午同9 9 做定節, 夜晚同兄弟阿媽做節, 好夜至返屋企架啦.

拜託你撐場啦.

Betty,
今日去做飛酥激 C !
兩星期前剛剛修完媚 (唔識打無女字邊), 點知今日又修過, 尾果度拔到幼哂, 剃到薄哂, 自己都睇唔慣,

阿女都話之前好D, 今次剃得個尾太薄唔好睇, 我話唯有拉D 蔭落嚟遮一遮條媚囉.

你話我好無天日打電話比個美容C, 叫佢以後唔好剃咁薄呢 ?
我接受唔到日日要晝媚, 我條媚又唔係好差, E + 比佢整到咁, 無心機呀, 諗住整靚靚不過年 tim.

好彩無介紹比人呀.

醒目開學勳章

DEAR ALL:

早人呀!

sf:我去翠華多數下午tea,如果食夜晚,多數係喜慶或有開心事.

平日下午tea,我多數會叫個hkd22.-波菜餃雲吞麵,個人感覺口感好正,呀仔之前叫一個hkd28.-的雲吞炸醬撈配熱奶茶,不過尋日去發覺無左,改左做肥牛撈,呀仔話味道都超ok~

我地尋日食飽無街市買餸期間,又係街市麵店買左hkd5.-3個雲吞麵,再係牛肉檔買左hkd30.-肥牛,打算今日午餐自己泡制沙嗲肥牛撈

我好多數睇的平靚正野食,上星期4人食左hkd165.-,好超飽喎,你下次試試,好彩佢無爺爺閣咁加一.

我地叫左一個雜扒餐  HKD65.-
文昌雞套餐              HKD48.-
咖哩牛腩飯               HKD42.-

OK!呀,可以有2個餐湯塞飽,差的仲要打包扒返家.

的麵吾會<林啤啤>因為我吾煮咁好林,同埋落吾多水,午餐我最主要係食的青BB綠油油的菜,有時朝早炒或淥,一套一個壺一隻杯,尋日去好似吾見有95折,不過都抵買,偉哥幾年前買左個,用黎每朝沖奶茶,佢話7.5ML特價完都要成150幾元

BETTY

醒目開學勳章

DEAR SF:

莫非2b出門遠行?

你點解吾做完即時講?

吾好咁激氣,我的眉毛好快出番,大致上我每日沖涼前都會自己拾左的雜毛,所以我每次做facial時,佢地都話好乾淨,吾洗點攪....

眉字打速成au第4個,你果位facial小姐又真係激奀喎,次次都攪到你對眉咁激,你都要暫時劃住先,下次去果時記緊提提佢吾好亂攪啊!

奶奶成日提我,吾好修眉,話會傷腎,不過我無聽佢講,攪左好多年

醒目開學勳章

DEAR ALL:

報告~呢2日都係拾屋行街食野同逛平野~~~

話說我逛盡各區大型商場幾個月,都睇同搵吾岩心水boot,終於尋日立到wxnko之前勁貴的一對羊仔皮長boot,要成hkd1668.-吾知幾多折後都過千,尋日行過驚見hkd480.-,個店頭話要攞貨今日到,正,連掃三樣野再打九折,終於大出血

不過都勁開心,因為買到心頭好

早晨!

[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

BB,

咁0岩0既, 我依兩日都係執屋喎..
尋日就去0左女人街"奇趣"買豆沙角同角仔, 不過個女鍾意食0既無料燒餅就無得賣...

買完去"金華"食 Tea, 講真, 杯奶茶同個波羅飽就冇蛇竇好食啦.

原帖由 bettylam 於 10-2-7 20:38 發表
DEAR ALL:

話說我逛盡各區大型商場幾個月,都睇同搵吾岩心水boot,終於尋日立到wxnko之前勁貴的一對羊仔皮長boot,要成hkd1668.-吾知幾多折後都過千,尋日行過驚見hkd480.-,個 ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

早晨

大家早晨好~~~

good morning

晨早

醒目開學勳章

hi~all:

午安~大家好

46哥:我呢輪個個星期六,日都比伙夾左去,吾係金華,係翠華....野食都ok!還未厭

日日有怪遇的betty上

dear betty,
女人最 莫過於買到心頭好,一於新年
時扮到 先...

原帖由 bettylam 於 10-2-7 20:38 發表
DEAR ALL:

話說我逛盡各區大型商場幾個月,都睇同搵吾岩心水boot,終於尋日立到wxnko之前勁貴的一對羊仔皮長boot,要成hkd1668.-吾知幾多折後都過千,尋日行過驚見hkd480.-,個 ...

46,
乜你唔係去遊花園 街先0岩咩
你女女喜歡食那種 有料 無料燒餅..
係金聲戲院直行過d間鋪頭都有架,味道都唔錯

原帖由 正46 於 10-2-8 08:36 發表
BB,

咁0岩0既, 我依兩日都係執屋喎..
尋日就去0左女人街"奇趣"買豆沙角同角仔, 不過個女鍾意食0既無料燒餅就無得賣...

買完去"金華"食 Tea, 講真, 杯奶茶同個波羅飽就冇 ...
‹ 上一主題|下一主題