用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 9月在沙呂小讀小一媽咪入黎傾
樓主: yinmami
go

9月在沙呂小讀小一媽咪入黎傾 [複製鏈接]

冬日勳章 醒目開學勳章

Re: 9月在沙呂小讀小一媽咪入黎傾

chuiathena 寫道:
請問到每星期結束時,是否都要填上八達通銷費紀錄?

好睇你個班主任要吾要寫la,因為上年囝囝要,囡囡吾使

冬日勳章 醒目開學勳章

真係要睡la,吾係明天兩個都遲到就死la,明天再傾   

請問到每星期結束時,是否都要填上八達通銷費紀錄?

叔叔: 綱上有泳隊選拔通告,明早要交. 我Monkey吾夠資格囉! 因為佢淨喺游自游式. 所以想入預備組,將memo話要游Monday to Thursday架

Pepper mui-mui is the same (自游式 only !!!).

I would like her to attend 預備組 but Pepper mama doesn't want her to have a stoutly body as a girl !!!
Pentax K10DDA21/DA70/DA18-55mmDA50-200mm/FA43/Tamron A09

冬日勳章 醒目開學勳章

囡囡教了兩天書la,你地開始有功課未?

yanyan-mummy 寫道:

No home work yet (1C) but my mui-mui started reading the text books straightly for fun
Pentax K10DDA21/DA70/DA18-55mmDA50-200mm/FA43/Tamron A09

yanyan-mummy 寫道:

昨日有數學習作要做喇! :

冬日勳章 醒目開學勳章

一諗起教左書要默書,真係冇晒心機!

冬日勳章 醒目開學勳章

校長剛剛又覆左泳隊問題la,今年水運會得到好成績就可以入預備組la   

泳隊預備組的訓練時間如何, 會否和興趣班有撞, 今年水運會新增給一,二年級的新秀組的参賽資格是否也是自由泳及蛙泳50米.

DDmami 寫道:
泳隊預備組的訓練時間如何, 會否和興趣班有撞, 今年水運會新增給一,二年級的新秀組的参賽資格是否也是自由泳及蛙泳50米.

Yes there are time conflicts.  The reserved team's training hours are 3:45-5:15pm Mon-Thursday.

I don't know the anwser for the second question.

可唔可以講吓沙呂小既作息時間? 即係幾點上堂跟住幾點會有小息呢? 會否安排上午主要上主科目, 而下午就上體藝之類?

bkmummy 寫道:
可唔可以講吓沙呂小既作息時間? 即係幾點上堂跟住幾點會有小息呢? 會否安排上午主要上主科目, 而下午就上體藝之類?

這些重要嗎?

只係想知多小小

今日老師話預備組喺比校隊嘅精英游架,Sunday 嗰挑選喺比Best of the Best 游.  我地BB組要入預備組就要報Swimming Gala 啦! 講真叫Monkey 游50 米就冇問題,但叫佢比賽咁游的話,我想都喺練多D好過!!!!!!

Pepper 叔叔 Mui Mui 喺边到學游水架? 佢見到嗰個姨姨應該喺000302 la.  不過星期一早上小息我介紹左Monkey 比佢識架la.  

YMCA 10月有25M 6-7歲公開賽,有冇人玩? 我參加左,有與趣致电TST YMCA問吓la.

B班寫A-Z 同讀國語你地呢!

今日老師話預備組喺比校隊嘅精英游架,Sunday 嗰挑選喺比Best of the Best 游.  我地BB組要入預備組就要報Swimming Gala 啦! 講真叫Monkey 游50 米就冇問題,但叫佢比賽咁游的話,我想都喺練多D好過!!!!!!

Pepper 叔叔 Mui Mui 喺边到學游水架? 佢見到嗰個姨姨應該喺000302 la.  不過星期一早上小息我介紹左Monkey 比佢識架la.  

B班寫A-Z 同讀國語喺地呢!

Pepper 妹妹係跟私人教練學游水,佢又係玩水可以玩好耐慢慢游 50 米應該 okay 但係真正比賽我睇佢都係差 de,始終佢比較細粒水感唔強兼且練得唔密 (兩星期一次左右)!不過如果得的話我都想佢入預備隊練下!

佢冇理由認錯 000302 姨姨做 Monkey 姨喎,唔通佢玩我    

你聽日返唔返家長隊呀?如果返的話麻煩幫 1C 班主任講聲聽日 Pepper 妹妹唔搭校車走 ("E" 車) 因為佢姑丈 (即係我姐夫) 會接佢放學!

bkmummy,果 de 真細節野唔洗理咁多住,最重要係入左學校先,其他野之後先諗啦!

Hi Monkey媽,

點呀?返工好掛住阿仔呢?
Monkey爸爸都好緊張wor。
Monkey仔今日寫手冊勁快,佢話媽咪話寫完就可以玩啦。佢真係好叻,反應又快又大膽,羨慕死我呢!
其實佢好受教架,比心機啦!  

我今日見佢寫D A-Z 已經好

D 國語我吾掂 要打电話比補習老師指正讀音.
放工又要塔火箭返屋企等嗰小提琴老師,又要教嗰新姐姐煮飯.  早知叫老公娶多幾個老婆分擔下D工作   

Dear 000302 幫Pepper Mui Mui 同老師講吓 la. 我老公今日吾知边個喺 Mui Mui Gr

吾知貼上手冊上D 通告可否收起??  通告飛飛吓吾整齊Ma

我本來聽日要休息一天,早上預備開會 d嘢,下午返公司開會。不過,剛剛攪掂晒。
我會早上回校做義工,中午走人!
Pepper叔叔請放心,我會同可愛Pepper Mui Mui嘅班主任同愛心姨姨單聲。
Monkey媽,大張通告及回條可以撕下保存,細張由它吧!

有冇喺沙小見到幼稚園D同學仔呀? 有一個同Monkey 同喺1B班呀! Monkey 今晚先同我講咋! 喺其它班重有2個呀   

000302 寫道:
Pepper叔叔請放心,我會同可愛Pepper Mui Mui嘅班主任同愛心姨姨單聲。

唔該晒呀!仲諗住你睇 B 班冇咁方便添!de 相好靚丫!

Pepper 妹妹自已幼稚園就一個同學都冇 (越區選校),分校幼稚園就知有兩個入左沙呂小,都係叩門的!
‹ 上一主題|下一主題