用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生媽咪會
樓主: Venus
go

民生媽咪會 [複製鏈接]

Re: 民生媽咪會

我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Venus:

TKS!!  咁佢地會唔會注重家長的學歷背景才收生??

SNOOPY

佢地都收我個仔就應該唔會睇家長的學歷
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Venus :

千奇唔好咁講呀   多謝指教

我個仔呢幾日返學都喊,周老師今日打電話比我話將仔仔調往較前o既位坐(之前仔仔係坐後面o既位),希望佢怏d適應啦!

今日派o左通告要買冬季運動衫啦!

你地幫唔幫小朋友報芭蕾舞呀

tungwai 寫道:
你地幫唔幫小朋友報芭蕾舞呀

我打算報芭蕾舞呀!因為女女好鍾意跳舞。

ILOVEHONGKONG
我都會幫個女報呀, 我會幫佢報 10:30-11:15, 咁你呢

我未決定,因為要就家姐,家姐星期六要返學校學英語會話班,如果決定第一時間話你知,你會否親自送女女學課外活動?

各位靚媽

芭蕾舞唔知男仔學會唔會唔知

tungwai, chloetam,

昨天仔仔終肯說他是小鳥組. 我問過仔仔, 雖然他喜歡跳舞也不想學芭蕾舞.

ElsaPoon,

您仔仔是小鳥組呀, 唔同亞囡一組, 亞囡係青蛙組, 聽亞囡講早幾日小鳥組有位同學仔嘔喎!

ivylouie,

他沒有告訴我, 我想不是我仔仔嘔. 你囡囡會不會參加芭蕾舞班呢?

各位 k1 媽咪
請問是否今日開始著運動服返學, 我今人比佐個女著呀

ILOVEHONGKONG
我現在都係幫個女報 3:00-3:45 啦, 因 arm arm 幫個女報了英語班, 咁我 '林' 上午學英文會好些, 同麻我都會自己帶佢返芭蕾舞班, 若你知道你報幾點, 記住話比我知呀

Venus
我覺得應該無所為, 最緊要佢鐘意

ElsaPoon, ivylouie
我個女話佢自己係小鳥組 (不過都唔知係唔係真), 佢都有同我話有青蛙組, 另外, 我 '林' 嘔那個應該唔係我個女啦, 因我沒有看到她的校服有嘔的織像

早晨各位媽咪,

我老公就唔會比阿仔學跳舞, 佢最主張仔仔學體操, 所以最近幫仔仔報左幼兒體操, 佢玩得好開心, 又近我屋企, 我會再留意下有咩課外活動適合仔仔玩.
今早佢又喊話唔自已返學 , 可能佢唔夠"訓"
因為昨晚佢"留"尿, 要幫佢換衫換床單噪醒佢, 昨日留意到仔仔"故故"仔紅左, 唔知係唔係自己去小便個廁所不清潔呢? 我屋企個廁所日日都洗, 我最怕廁所不清潔 :-x .

Venus
可能晏 d 佢會好 d 呢, 另外, 想問你個囝囝在那裡學體操呀, 因都想比個女去玩, 不過就要看時間 arm 唔 arm

tungwai

體操在星期六早上11:00-12:00, 在振華道室內運動場$320一個月.

我個仔今日返學突然自己話要著校服, 落到樓下叫婆婆不要陪佢, 自己上車 , 很開心, 我都好開心.

Venus
都話你個仔叻仔啦, 另外, 麻煩你可否給那裡的電話我呀

ElsaPoon,

妳個仔又係小鳥組,不過有分小鳥1組同小鳥2組,我個女話我知佢係小鳥1組,唔知妳個仔叫咩名,可否PM話我知 ﹖

tungwai,

妳個女係小鳥2組呀。

choletam,
等我回家問一問他是1或2組.

Ilovehongkong,
你囡囡是在那裏讀英語, 可否e-mail資料給我, 謝謝!

Venus,
不要緊,因為有些小朋友會'故故仔'有時會發炎,如果他小便後處理不當的話, 所以不用擔心.
‹ 上一主題|下一主題