用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園
樓主: 加加媽咪
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園 [複製鏈接]

Re: ☆齊來暢遊聖彼得樂園 <第12回>

[size=medium]good morning   

岩岩食完早餐lu...     

收到...甘今次我地飲先la...下星期至預ling同iris la.. [quote]
gigichacha 寫道:
ling 星期二 & 四係唔得閒 ka.

係ar..明白...而我都覺得e個老師講得有道理...其中亦都正正代表我kei諗法...點都好..見個囡到目前e刻返學都係甘開心...做父母kei 我....已經好開心... [quote]
[size=x-large]agreed!!!!!!   

大家睇完後, 應該明白我點解幫 kiukiu 揀左佢依家讀緊 kei 小學 la.

我都明白e 點...只不過我見佢根本有晒決定...為mud 仲出e個topic 去問人意見同叫人投票jet...而且佢所講kei 野仲係有"踩"kei 意思...我之後睇番先至覺得真係咩人都有..   

p.s.話時話我浦bk 甘耐都未試過甘樣不吐不快ka!   

[quote]
yauma,

道不同, 不相為謀, 唔好嬲.

[size=x-large]good morning all mom

統籌...我就吾曉 (kiuma 在行d wor...不過無理由你做埋kei..當然要分工合作la ...話時話kima,iris 都係一個合適人選wor >>>>>>呢樣茅問題 kei, 我同 ling 係1007攪掂都得, 不過 我係 office hour唔得閒ka, 所以要搵一個人統計人數 & reserve 左 d 位先. 因為 iris 今個 week 仲要返工, kima 可以統計人數 & 打電話 book 位 兼 問清楚 d 細則, 例如:幾時要俾入場費,旅遊車可以停係邊樹, 可唔可以停一日, 午膳 kei 安排...諸如此類. >>> 我都可以幫手kei...不過最好搵埋ding,longma好d wor...事關佢地去過果到玩..比較清楚d!      

其實收入場費....究竟幾多錢ar... >>>>好似係$50一位, kima 可以再 confirm 一下.

book 車費幾$ar ...照除人頭計...大小同價ar >>>>>>>>>照除人頭 la, 因為大人& 小孩都要佔一個座位, 3歲以下不收費(即係聰聰), 因為佢多數都係要 chunma 抱住.>>> 一於甘樣決定la!  

最緊要知道左以上如何收費...到時我地計晒條數...果朝早各人預備好晒d銀兩...係旅遊巴收$米ok law...>>>>>>>>>無問題 ar, 有你地做專業會計師, 即場點收都快如閃電 la..>>>係ar..放心la!      

甘樣提議如何ar     >>>>>          >>>         

[size=x-large]Good Morning all ~~   

[size=x-large]Good Morning ~~   

yauma

我昨日都睇到個 topic 架..不過無去答.. 但後來見你同 babyjerry 入去..仲俾人嘖到一面屁  .. 忍唔住今朝都出左聲 ..     .. 既然都諗好 .. 仲乜開 topic 叫人投票喎..    

tszyau2000 寫道:
唉...不吐不快ar...   

今日好心諗住比d意見果個媽咪...點知果個媽咪自己根本已經有晒決定ka la..仲出topic 問咩人意見..投咩票jet.. :evil: ...大佬ar...講真ar...一間係市區名校...一間係屯門kei 普通小學...點可以相提並論ar...更可況市區好多媽咪對屯門e間小學根本吾多認識...你叫人地點比意見你ar...佢仲陣陣有詞...長篇大輪...簡單d一句...佢根本有晒決定...仲駛咩問人ar...   
Ding

yauma,

唔好咁勞氣la, 每個人都有唔同的想法kei.
總之自己覺得安心咪得law  

yauma

我地蒲BK甘耐有咩人未見過..都係唔好甘激氣啦.正如kiuma所講.每個人需求唔同..好似我俾kiki讀"胡"又唔選"千"甘解.

ding ~~ hi   

係ar...我都係一心比意見佢...亦明白每個人有吾同睇法...開得個topic 出lai 理應係聽多d 其他人意見...而吾係去band人家kei 意見...之後我夜晚睇番d post...我見佢講果d 野仲過份...所以我至借e到lai比個平台我不吐不快ka 咋...    

p.s.好多謝你明白我kei 意思ar   

[quote]
Ding 寫道:
[size=x-large]Good Morning ~~   

yauma

我昨日都睇到個 topic 架..不過無去答.. 但後來見你同 babyjerry 入去..仲俾人嘖到一面屁  .. 忍唔住今朝都出左聲 ..     .. 既然都諗好 .. 仲乜開 topic 叫人投票喎..    

入場費 : 我地最好在車上收晒錢.. 因為在入去時就要俾晒..

停車 :入口出面有塊地可以停車.. 而旅巴通常都唔會在果度等我地 .. 佢地多數都係放低我地然後司機會去第二求做野 .. 跟住依時接番我地 ..

午餐 : 果求只提供簡單食物..如小食..公仔麵.. 我地可以自己整野食帶去.. 不過會好重.. 好辛苦 ..

Ding

我係明白e 點ar...我亦當然安心la...而係佢所講kei 野令人反感law...見大家一心比d意見佢...佢根本吾聽...仲大踩特踩tim...只怪自己好心得滯jet...如果我吾加意見kei..佢可能吾會甘講呢

講真ar...佢kei 小朋友讀吾讀pc 根本吾關我事...小朋友係佢kei...佢都既然有晒決定...    
加加媽咪 寫道:
yauma,

唔好咁勞氣la, 每個人都有唔同的想法kei.
總之自己覺得安心咪得law  

[size=large]GOOD MORNING ~~~   

我知道...正如kima 你選"胡"之餘...你會吾會去踩d咩野先...你又會吾會開個甘樣kei topic 叫人比意見你...但與此同時...你自己已經選定左胡...叫人比意見kei 米好多餘law.. 定係你只係想聽d叫人選"胡"kei point ma ...甘不如轉過個topic 名la...所以我懷疑出錯topic 名ar     

放心la..我駛咩再為e d 人激氣...你記得明早我地去飲茶ma ..我叫左chunma call 仲媽ka la...你係米同埋婆婆lai 飲ar

kikimom 寫道:
yauma

我地蒲BK甘耐有咩人未見過..都係唔好甘激氣啦.正如kiuma所講.每個人需求唔同..好似我俾kiki讀"胡"又唔選"千"甘解.

ding

甘有咩我地要準備先ka..反正現家有時間..你地比較都係由我黎la...
而上車個度..係唔係兆麟ar..甘回程時可唔可以做度村巴甘..吉之島有落.兆麟有落..尾站蝴蝶村   

ding ~~ 到時麻煩晒你一齊幫手ar...有你提點會好d ka   
Ding 寫道:
入場費 : 我地最好在車上收晒錢.. 因為在入去時就要俾晒..

停車 :入口出面有塊地可以停車.. 而旅巴通常都唔會在果度等我地 .. 佢地多數都係放低我地然後司機會去第二求做野 .. 跟住依時接番我地 ..

午餐 : 果求只提供簡單食物..如小食..公仔麵.. 我地可以自己整野食帶去.. 不過會好重.. 好辛苦 ..

yauma

我地唔好為d咁嘅事而勞氣.. 學你講.. 將來出左去之後所有事..都要自己負責.. 由得佢同個小朋友一齊共渡時艱..
Ding

yauma

你自己已經選定左胡...叫人比意見kei 米好多餘law.. 定係你只係想聽d叫人選"胡"kei point ma >>>>>你係唔係叫我去開個topic呀..     

[size=x-large]Good Morning         
‹ 上一主題|下一主題