用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 4)
樓主: HALAHA
go

TKO Deborah (Part 4) [複製鏈接]

Re: TKO Deborah (Part 4)

fifi
用最平和既語氣同佢講,
點都係有人質在手, 我呢個阿媽又可以做得d 咩出樣,
我奶奶下個月去美國, 有咩輕舉妄動我都擔當起,
幾悲哀
我返去做戲啦 :cry:

jaisy,

好明白你心煩 :-|  :-|  :-|

不過依加vanna大個o左,個工人都無o甘易蝦到侷,可以放心d   

你奶奶又要走,唔係arm arm返o羊?如果老人家可以幫手點都好過工人,至少唔使擔心小朋友同家居的安全     

jaisy,
頭先同你通完電話先至你又搞大獲!    你睇下係o米個工人見到, 以為係你, 放左去你房先啦, 可能未必係佢o既, 99有無記錯?  

請個人返屋企就真係煩, 第時hinhin入小學, 搬左去第2度, 如果近99就照比99睇, 唔係o既話就請本地鐘點. 唔使煩o甘多野.     

我有個同事都請鐘點, 因為佢個仔讀全日小學, 個鐘點負責由補習班幫佢接仔返屋企, then打掃, 煮飯, 每月2千幾~

返到黎hinhin又訓左...     

pinkpink

我去果間個老闆好好講好笑容
你去邊間

pinkpink888 寫道:
好姨:

我本身都對蔡繼有有興趣,聽說此校的老師流失率都幾高,都係唔敢諗。

我預產期有兩個,政府就話我5/11,而私家就話29/10,但我估都應該係10月尾啦。

好多老師都鐘意去嗰度買嘢,因平好多,加上好多選擇,但要一次過買好大量先有得平,而且服務態度奇差,冇必要真係唔鬼去。

個奶樽係我上次喺我樓下bb展時入的貨,我自己都重有好多個   

pinkpink

想睇下你個燈籠

pinkpink

請講講聖羅撒呢間學校

jaisy,
頭先聽完你o甘講, 我諗諗下, 都係提議你轉過個好d呀, 因為我地可能過後無野, 但d賓賓唔係o甘睇呀.

Morning     

jaisy,

你件麻煩搞點沒啊?   

hinhinmom,

幾時去交form?

fifi,
講起交form, 頭先先比我老公激c, 我同jaisy講緊電話時佢打黎, 問我阿仔張birth cert o係邊, 佢今日去交form, 我話, 你之前又話唔使birth cert o既? 佢話要呀, 跟住就問我st andrew's o係邊...     

搞到要聽日先交, 好在唔係deadline.  

:cry:  :cry:
尋晚本應無事, 問完例牌唔認, 我地都無再迫佢.
不過睇得出佢都幾驚
到入晒房瞓我心血來潮係我床頭打個櫃睇下vanna 對bb shoes, 係我收藏起留念的. 點知, 無左!!!!!
即時想到係佢攞左, 叫醒佢&vanna 問完一輪, 只係話見過vanna 玩過連埋一對bb addidas 鞋仔, 我話咁ok 係d玩具搵番出來先可以瞓, 反轉都無, 我發晒脾氣, 後來工人係vanna 間房入面最角個櫃子內搵出來, bb shoes 一齊入左係addidas 個盒, 我直覺係佢收起來, 但佢喊住唔認, vanna 就一頭煙唔知發生咩事, 最後vanna 話佢放入去, 食左死貓 :cry:
今朝問佢知唔知點解媽咪咁嬲話到姐姐喊, 佢仲幫佢講好話'媽咪, 你唔好罵姐姐啦.' 佢話係佢keep 完再玩, 玩完再keep 起 :cry:

工人自己講如果我唔信佢可以唔要佢, 話自己唔會咁缺做.
我究竟係怪錯好人定係到養虎為患

hinhinmom,

差唔多間間都要birth cert. 啦,你o甘都信      哩d細節野我係唔放心比我老公做o架     

jaisy,
唔好再嬲勒, 因住傷身呀, 第2次係o甘勒!  

fifi,
係呀, 呢個時候, d daddy靠唔住, 都係媽咪細心d.

jaisy,

侷唔認,都預o左啦     

對鞋仔係唔係vanna儸來玩呢?不過屋企有個外人,心水要好清先得,如果唔係少o左野都唔知 :-|  :-|  :-|

如果你唔再信侷,最好換o左侷,始終大家心入面有條刺       

唔好再諗住, 見步行步.
我又條氣頂住頂住咁, 好難呼吸

jaisy

我only see 到你 ytd night 果單野
但之前果d我搵唔到
你地d message 快得要緊
追唔到
can u copy返出黎

試下深呼吸

jaisy,
你比d工人 train到你高EQ呀~~       你唔好唔諗呀, 轉左好d wor, 費事第日又搞單大野.    到時仲煩.

你宜家部電話係唔係3G? 我send唔到picture mail比你呀.

wing530,
中環7-11又係得白連蓉, 經過第2間再幫你睇.

fifi,
o甘你交左form未?

HINHINMOM
再SEND 多次.

我唔想轉, 轉咩人都係工人, 點都係會衰睇下衰咩.

醒目開學勳章

>HALAHA
我老公話, 我地呢邊..."海馬"已執好耐喎!     可能搬左去一期都未定喎!    

>fifi
我梗了解你啦, 我同你都係差唔多咁上下, d野周圍放, 你老公講得o岩, 我地唔見野, 都可能唔知呀!      

>jaisy
唉! 睇到你咁講, 我相信係工人做, 你都要唸下計喇, d貴重野要收好, 好彩vanna都大, 好多野都可以講番出黎, 估佢都唔敢"蝦"vanna, 不過, 長遠計, 真係要想辦法呀!    

我同你一樣, 又係收埋anson細個著
‹ 上一主題|下一主題