用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In完"學之園"睇黎凍過水
樓主: Vinannbaby
go

In完"學之園"睇黎凍過水 [複製鏈接]

原帖由 fre124124 於 10-3-24 04:24 PM 發表

好在我個係囡.. 如果佢叻 ..讀到咁上下.. 識個有錢仔..都唔怕 ahaha

你又啱喎

原帖由 mousegirl 於 10-3-24 05:07 PM 發表
嘩....今日好旺場wor

等待嘅日子好磨人呢

希望真係可以同大家喺第二條thread度傾啦!

哎~我都覺得呢個星期嘅時間特別長呢!不過大家咁樣吹下水,心情會變得輕鬆D喎

原帖由 pinkywai 於 10-3-24 18:20 發表

哎~我都覺得呢個星期嘅時間特別長呢!不過大家咁樣吹下水,心情會變得輕鬆D喎

今日再吹過~~

原帖由 pinkywai 於 10-3-24 18:00 發表

但係PN8/9月先開學,K1 10/11月又話要報啦,邊有咁多時間睇喎!所以我諗住傳統同活動教學都報(K1),如果收先再算,當然~如果學之園收,仔仔又讀得開心就唔一定要佢轉校啦! ...

我都同意你所講既!  到時都可能睇唔到D咩野!  睇怕都要大包圍....起碼都要報5,6間KG啦...因為咁大競爭都唔到你去揀邊間, 而係睇下邊間收你?  所以最好就係LH收佢, 咁我就唔洗煩啦!

原帖由 cacanov06 於 10-3-25 09:49 發表

我都同意你所講既!  到時都可能睇唔到D咩野!  睇怕都要大包圍....起碼都要報5,6間KG啦...因為咁大競爭都唔到你去揀邊間, 而係睇下邊間收你?  所以最好就係LH收佢, 咁我就唔洗煩啦! ...

如果LH收阿仔, 就小一先再煩過, 煩少好多年呵!!!

我送仔仔返學既時候見到LH有校車架~

原帖由 lyhv 於 10-3-24 14:48 發表
親依個標題重有人睇, 請問你地知唔知LH係唔係無校車?

原帖由 mianyang_99 於 10-3-25 09:57 發表

如果LH收阿仔, 就小一先再煩過, 煩少好多年呵!!!

YEAH!!! 去in KG時起碼冇壓力, 到時有其它收佢先再諗...不過如果LH唔收我地又要年尾再煩多次! 去IN真係會死好多細胞, 因為成人驚阿仔發爛, 喊, 周圍走...

原帖由 cacanov06 於 10-3-25 10:06 發表

YEAH!!! 去in KG時起碼冇壓力, 到時有其它收佢先再諗...不過如果LH唔收我地又要年尾再煩多次! 去IN真係會死好多細胞, 因為成人驚阿仔發爛, 喊, 周圍走... ...

所以點解我成日覺得自已見工面試都無咁大壓力, 因為班細路仲係一匹脫彊野馬, 完全唔受我地控制.

原帖由 mianyang_99 於 10-3-25 10:16 發表

所以點解我成日覺得自已見工面試都無咁大壓力, 因為班細路仲係一匹脫彊野馬, 完全唔受我地控制.

佢地仲要隨時玩野....識既野都唔答或者專登答錯...我隻仔佢E+最鍾意玩野, 明明識佢都要做相反, 做完仲要笑住睇下你既反應...問你怕未?

same here, he said " I am a GIRL!" ~~跟住奸笑...

原帖由 cacanov06 於 10-3-25 10:38 發表

佢地仲要隨時玩野....識既野都唔答或者專登答錯...我隻仔佢E+最鍾意玩野, 明明識佢都要做相反, 做完仲要笑住睇下你既反應...問你怕未?

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-25 10:54 發表
same here, he said " I am a GIRL!" ~~跟住奸笑...

佢地而家正處於"TROUBLR TWO"既階段, 有時仲好情緒化, 少少野就觸動到佢地既神經, 發晒脾四, 好似女人既更年期咁~~

原帖由 mianyang_99 於 10-3-25 11:15 發表

佢地而家正處於"TROUBLR TWO"既階段, 有時仲好情緒化, 少少野就觸動到佢地既神經, 發晒脾四, 好似女人既更年期咁~~

最慘係佢又未識講野, 都唔知佢扭乜?  呢樣又唔係個樣又唔係?  有時少D EQ都唔得, 所以我都好配服工人姐姐由朝到晚都要對住呢隻"茶煲"仔....

原帖由 cacanov06 於 10-3-25 11:42 發表

最慘係佢又未識講野, 都唔知佢扭乜?  呢樣又唔係個樣又唔係?  有時少D EQ都唔得, 所以我都好配服工人姐姐由朝到晚都要對住呢隻"茶煲"仔....

我個姐姐又係好好耐性, 次次隻仔扭計唔肯呢樣, 唔肯個樣, 佢都好心機咁氹佢, 但我就好快上火...如果無左姐姐係度, 我肯定出左手好耐~~

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-25 08:23 發表

今日再吹過~~

我岩岩埋位 ehehe... 等埋我

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-25 10:16 發表

我同你相反. 我反而..自己見工面試壓力中大.... 見工面試就好輕鬆 ...

我係第一次interivew 一間學校時緊張.. 因為以為佢會問好多野..點知.. 都唔係.. 係果次緊張.. 咁住都無咩野啦

醒目開學勳章

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-25 10:54 發表

我個囡都有..爸爸叫佢.. 叫爸爸.. 佢叫哂全家(popo , ee , mama, kungkung .. fufu... ) ..先叫佢..佢專登叫錯.. 死咪

醒目開學勳章

原帖由 cacanov06 於 10-3-25 11:42 發表

工人姐姐無得選咋.. 如果唔係都唔想對住佢地 ahaha

就好似我地對boss 一樣 ahaha

原帖由 mianyang_99 於 10-3-25 12:01 發表

我個姐姐又係好好耐性, 次次隻仔扭計唔肯呢樣, 唔肯個樣, 佢都好心機咁氹佢, 但我就好快上火...如果無左姐姐係度, 我肯定出左手好耐~~

我都儘量成日好比心機同佢玩, 不過我發覺佢係我地兩公婆面前特別扭計, 或者佢要專登引我地注意, 有時一個唔覺意俾佢得逞......最後都要開電視俾佢...覺得自己好唔岩...但又冇計可施....

醒目開學勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-3-25 12:01 發表

咁你要學下姐姐啦

由於我屋企無姐姐.. 我自己見到囡囡cry 就同佢講... 你cry 咩.. 你講俾媽媽聽.. 我都唔知你想點... 跟住等佢自己同我講... 或者我唔理佢 ..等佢cry完再搵我..

醒目開學勳章

原帖由 cacanov06 於 10-3-25 14:43 發表

我都儘量成日好比心機同佢玩, 不過我發覺佢係我地兩公婆面前特別扭計, 或者佢要專登引我地注意, 有時一個唔覺意俾佢得逞......最後都要開電視俾佢...覺得自己好唔岩...但又冇計可施.... ...

開電視俾佢做咩?
‹ 上一主題|下一主題