用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 各位出左2015-2016機票末?
樓主: Umi
go

各位出左2015-2016機票末?   [複製鏈接]

有無多啲家長可以分享下BA,因為我唔知選BA定EK呀

有無人買BA學生票架?

剛check Jan 去 March返的直航機票要HK$18000+咁貴, 仲要唔係學生票, 要試睇轉機幾錢?

我冇買學生票,雖然可免費改機位同2件23kg行李,但中學好少機會要改曰子,今年Easter曼城來回BA連稅100xx

剛上EK官網汁到套十月half term倒頭$7200,平過agent quote價。又學到野啦,官網book平過比agent做!

回覆 scso 的帖子

通常你地最遲幾時要買JAN-MAR的票呢?我就訂咗重未出票

如果真係太多嘢帶過去。有需要先上BA網拓運多件23kg行李,如冇加價都係600港幣,我覺噤抵D

轉自亞聯猶網頁 (先在網上加入阿聯酋航空 Skywards 會籍)

每一個等級將為你帶來更多升級優惠,如專門檢查,優先登機,貴賓室使用權。 一旦你被提升到新的會籍級別,即使你未能在你的年度回顧中賺取足夠哩數或搭乘足夠航班,你亦將可專享你的會籍 14 個月。

阿聯酋航空 Skywards 銀卡會籍
你只需擁有 25,000 級別哩數或搭乘 25 次阿聯酋航空航班**即可成為銀卡會員,並享有一系列全新的優惠和優質服務。

阿聯酋航空 Skywards 金卡會籍
你只需擁有 50,000 級別哩數或搭乘 50 次阿聯酋航空的航班** 即可盡享所有金卡會籍的尊尚優惠及服務。

回覆 tung_yan0623 的帖子

我剛check 漢莎Agent報價貴過上網自己買$100, 而且上網自己買miles可儲50%而幫agent只可儲25%, 真係幫agent無so架

回覆 scso 的帖子

漢沙好冇坐呀?我睇緊三月套倒頭,價錢好吸引!

回覆 waichung1962 的帖子

哇!要搭咁多次

回覆 tung_yan0623 的帖子

我仔喜歡漢莎服務食物也ok, 貪佢飛行時間短過EK

引用:剛上EK官網汁到套十月half+term倒頭$7200,

原帖由 tung_yan0623 於 15-05-04 發表
剛上EK官網汁到套十月half term倒頭$7200,平過agent quote價。又學到野啦,官網book平過比agent做! ...
請問上航空公司網訂飛係咪即刻比$?改期要收費?

回覆 hjma 的帖子

係,改期收£100

引用:回覆+scso+的帖子 通常你地最遲幾時要買JA

原帖由 Sheep006 於 15-05-04 發表
回覆 scso 的帖子

通常你地最遲幾時要買JAN-MAR的票呢?我就訂咗重未出票
尋晚問咗阿仔,佢話出年2月mid term break 太短吾返香港啦!慳返張機票!即係阿仔下學年返香港三次only. 我同老公十月mid term break會過去,五月mid term break 打算我一個過去陪佢prepare GCSE

醒目開學勳章

請問買倒頭飛的做法是第一次開學時只買單程?

3b 發表於 15-5-5 11:15
開學我買cx student ticket, term break 就買倒頭, BA直航!

Ruby1219 發表於 15-5-5 10:57
尋晚問咗阿仔,佢話出年2月mid term break 太短吾返香港啦!慳返張機票!即係阿仔下學年返香港三次only. 我 ...
wow,你仔好幸福啊,隔2個月就可以見到daddy,mummy😃

醒目開學勳章

引用:Quote:3b+發表於+15-5-5+11:15+請問買倒頭

原帖由 DKmum 於 15-05-05 發表
開學我買cx student ticket, term break 就買倒頭, BA直航!
何時用開學那張回程票?

引用:請問買倒頭飛的做法是第一次開學時只買單程

原帖由 3b 於 15-05-05 發表
3b, 有兩個方法。Way 1: HKG-LHR, 買單程, 以後全部買倒頭票。Way 2: 第一套出年票HKG-LHR, LHR-HKG (Aug去Jul回), 中間兩套就可以買倒頭票 (Dec回 Jan去, Mar回 Apr去)。

3b  Thx!  發表於 15-5-7 11:46
‹ 上一主題|下一主題