用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生媽咪會
樓主: Venus
go

民生媽咪會 [複製鏈接]

Re: 民生媽咪會

chloetam
0下, 嘜咁攪野呀, 小鳥組都重要分一, 二組呀, 你個女咁叻, 識得同你講佢係一組, 我個女就冇講啦, 我唔問,佢唔講, 你唔講, 我唔知

tungwai

你有冇同阿囡得閑詳談下, 有時我個仔都係唔問唔講, 因為佢地唔識講,又唔會毛啦啦講, 所以晚上我會同仔仔"訓"在床上問佢返學
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

chloetam, tungwai,

'聽聞'我仔仔說他是小鳥一組一號. 但不知準確有幾多個%...

Venus, ElsaPoon
我都有同個女傾呀, 好似佢昨晚佢同我講話, 佢果組 (小鳥 2 組), 有 2 個同學爭野 (個同學仔個名叫黃卓然及黃芷晴, 唔知佢有冇講錯), 比老師罰, 所以 d 玩具比晒佢玩 (漁人得利) , 但轉頭又這其實我都唔佢地因什麼問題要罰, 都唔知邊句真, 邊句假

tungwai

check pm la.

請問有冇媽咪知道上體育堂有咩玩, 我仔仔話有得
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Venus,

有車仔及滑梯玩.

ElsaPoon

thank you.

tungwai,

死喇!我個女成日都話同黃卓然玩,唔知係唔係我個女同同學爭玩具玩,比老師罰,等我今晚問下個女至得,明朝 再問老師有無咁唧事,先放心得落。

chloetam
呀, 黃卓然都幾出名, 我 '林' 唔係你個女啦, 因我個女話佢地係小鳥 2 組, 同麻你個女睇個樣都好靜呀

我個仔已經開始快快樂樂上學去了, 又快快樂樂放學, 我可以放下心頭大石, 我的祈禱得

Venus,
恭喜你, 仔仔總能快快樂樂地上課.
我覺得仔仔上了三星期課後, 可以整天除了睡覺時不說話外, 其他時間也可以不停地說話 (真恐怖!).  不過, 他現在唱歌時, 會有很多動作. 另外, 昨天不知是否在學校的遊戲場玩得太開心, 所以睡午覺時發開口夢.

各位

星期五開生日會啦, 記得同小朋友著運動服及帶生日袋呀!

venus, 我都話你o個個係叻仔架啦!  

Hello all 民生媽咪

May I know if it's difficult to get into 民生?  I want to apply for my son too.  Any advice?

Thanks!

Dear all mummys,

Do you mind to tell me more details about 民生, as I also want to apply this kindergarten for my son. I would like to know their english standard. Now, I have a big fight with my husband as I want to apply St. Jonannes & St. Catherine for my son. But my husband want 民生 & Pui Ching.

Thanks.

各位K1F媽咪,

我女兒是飛機組的,Venus,我女兒認得你個仔呀!
姓劉,對嗎?我女話你個仔頭幾日有喊喎!不過而家冇啦!
我個女仲未夠三歲,你

Mrs. Lee,

明天是生日會, 記得帶黃色袋及著運動衫.

ElsaPoon,

唔該哂!
係啦,你個女係咪K1F?
唔知係咪全級一齊開Party
係就好熱鬧啦!

Mrs Lee,

我的仔仔是K1C, 我想是全級都是明天開生日會, 早前曾有通告說今個學期幾時開生日會.
‹ 上一主題|下一主題