用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 是否有保圓小學已註冊的家長在此
樓主: 匿名
go

是否有保圓小學已註冊的家長在此 [複製鏈接]

Re: 是否有保圓小學已註冊的家長在此

hi agnes

我女都係星期一預默,另外三組是耳朵,好和公

Hi spiderman_mama,
我咪係星期六同你相認的....   
多多指教,交流   

mago $ daisyma,

Thanks a LOT....!

Daisyma 寫道:
阿女知我會做義工家長,不知幾開心,唔知點解
但係到時唔知得唔得閒

Hi Daisyma,

你會31/10做義工家長嗎??我o個日都放假, 我都想做.  知吾知 做d乜??有無開過會或收過通告呀??

Hi Spiderman_mama,

原來你都有參加咩....佩服!佩服! busy mother!
但無消息亦無通知開會等等...
只知 Mrs Yim class d家長開過會(last week), 但係唔知有無安排31/10做義工了...  

Hi Daisyma,

Mrs Yim class d家長開過會,請問知唔知開咩會呀﹖

****未經本人許可, 不得轉載****

carchu12 寫道:
Hi Daisyma,

Mrs Yim class d家長開過會,請問知唔知開咩會呀﹖

義工家長會, 好似暫時叫咗兩位家長"整"嘢食(31/10)...詳情就唔知啦! 另外叫d家長在英文堂幫手...詳情都唔知... 最好Mrs Yim class d 家長上來分享吓...   

我都想知,因我都報了做義工家長,如果可以早些知道安排,好等我準備定在當日請假。
****未經本人許可, 不得轉載****

各位保圓家長好

想問, 你地小朋友自幼稚園升上這小學以來, 在學習, 工作, 學校生活等, 適應得來嗎?

有無一些困難地方呢……..
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

Hi luluma,

我個小朋友可以自己去應付,暫時都未有困難地方。
放心啦,小朋友既適應能力好好,仲日日番嚟講番啲情况俾我地知。

Hi spiderman_mama and all ,

最新消息:
今日有最新通告是有關義工家長的, 21/10(Fri)有簡報會at2:30pm, 大家會出席嗎?   

luluma 寫道:
各位保圓家長好

想問, 你地小朋友自幼稚園升上這小學以來, 在學習, 工作, 學校生活等, 適應得來嗎?

有無一些困難地方呢……..

Hi luluma,
我相信在任何一所小學, 六歲的小朋友定必有不適應或學習等等問題...只是程度深淺不同, 我女也不例外, 但直到現在她也不抗拒上學並愛上學   

Hi Daisyma,

你女在學校做了張card ‘you are my good friend’送給我女,很靚啊, 多謝!

係咩...有咁嘅事? you are welcome!
21/10你會到嗎?

Hi  Daisyma ,

Daisyma 寫道:
21/10你會到嗎?

個日咁arm放假, 所以一定到.

Spiderman_mama 寫道:
Hi  Daisyma ,

[quote]
Daisyma 寫道:
21/10你會到嗎?

個日咁arm放假, 所以一定到.
[/quote]

又會arm成咁! see you on Friday

Hi咁多位保圓mami,

我想問吓你地d小朋友有測考未呀?好想知呢間學校嘅學習進度,同埋你地d小朋友開始爆英文同普通話出嚟俾你聽未呀,如果有,一定好精靈好搞笑架啦,講d嚟聽,thanks.

dear all,

有冇上網睇冬季校服呀??女仔都幾好,好靚,男仔就好似怪怪地,尤其係條短褲0既格仔邊   

-agnes- 寫道:
dear all,

有冇上網睇冬季校服呀??女仔都幾好,好靚,男仔就好似怪怪地,尤其係條短褲0既格仔邊   

件校褸都好似怪怪地 :  :

請問在那裡有得睇?我找不到,只睇到10/18/2005的photo. 謝謝!
‹ 上一主題|下一主題