用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

just just, Joey & Helen,

生日快樂!
祝細路聽話!
老公鍚哂!

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

簽名被屏蔽

hinhinmummy 寫道:
TIN_TIN

呵呵, 身痕就去抓下啦, 聽日去放血啦

我今日去左放血啦, 買左:
- ABC puzzle $99
- 綁鞋帶 puzzle $49
- 吹ball ball (用手lin個bottle, 支嘢會彈出來比你吹) $18
- Magic Ball (手放上去會有手印) $24.5
- English card game $55

小肌肉訓練小組 information 比你地參考

Justjust, HelenMrs.Lau & joey媽媽
祝各位
生日快樂
身體健康
日日開心過

生日既朋友 生日HAPPY))))))))))))))

TINTIN

唔該晒你呀))))))))))))))))   

tin-tin,

many tks for the information  

siubchuma
My name is Anthony

44,

I called Leung Sir today, told him i'll go Tai Po (16/10) by myself, he said ok then i ask for his mobile no. (in case i can't find the place) but he said he'll not bring his mobile on tt day, i said how can i ctc him if any problem, you guess what he said ...   

siubchuma

EEEEE 點解我見吾到有呢兩樣野既? 我又想要

- 吹ball ball (用手lin個bottle, 支嘢會彈出來比你吹) $18
- Magic Ball (手放上去會有手印) $24.5  

tin, 果塊a-z puzzle其實我都心思思想買, but對軒軒黎講似乎深左d...............

想買與吾想買之間

小b

係吾係, 到時當自己去玩, 呵呵

又或者, 搵你d friend啦, 你們甘多friend都有去到, 呵呵

尋日朱咪咪同軒軒上完pt訓練.........講左佢上堂的情況, but用盡佢的講解, 加上用盡我的能量去理解, 得出 :

1. 有d 木盒, 一樣高度的, 排品字形, 即係 第一層兩個, 之後中間放一個, 跟住果層又放返兩個係第一層的位置.

叫個小朋友係上邊行, 大人吾可以拖, 最多捉住佢衫領, 軒軒初時會跌, 最後吾跌

2. 大長碌

3. 吾知佢講乜, 呵呵

不過都比我想像中好, 起碼佢做埋動作, 講到我明, 係第3點真係講+做都吾明

我諗緊計, 點樣係屋企做到第一點..........ng.............有無計?

[size=x-large]開估:係為你做足[size=x-large]100分既〔大X樂〕     
阿仔中TV毒太深  又可能隻仔太為食,對關於食既

[quote]
hinhinmummy 寫道:
EEEEE 點解我見吾到有呢兩樣野既? 我又想要

- 吹ball ball (用手lin個bottle, 支

hinma,

u'r so clever ar   , he said, you can ctc the family of Ko Kin Hei ...      I think for a second then said to him ... OIC and said to myslef -- that's 44    

siubchuma  :wink:

多謝晒各位。嘩﹐原來Helen 同 Joey媽 都係天秤座﹐大家都生日快樂呀﹗     

我尋日下晝拿了半日病假﹐重傷風。原本星期日一家四口睇醫生﹐個個都係感冒﹐喉嚨發炎等等﹐得我一個睇舊症皮膚炎﹐剛剛沾沾自喜以為自己冇事之時﹐輪到我了。不過尋晚仍同老公兩個人撐臺腳。大女喊住話要跟我地去呀﹗我呃佢話同朋友食飯﹐冇小朋友好悶佢都要跟住。後尾要出動DWE既碟先止到D眼淚。

我地成年幾冇兩個人自己出街﹐就忍心一次。不過應承下次(月底爸爸生日)會一家人出去一齊食。

唉﹐尋日下晝我去接女放學等佢開心下﹐點知今朝同佢返學時佢問我係咪今日都係我接﹐我話唔得啦﹐尋日媽媽病﹐早D返屋企睇醫生﹐所以有時間接你﹐今日工人接你啦。但佢話﹐工人接完﹐就要輪到媽媽接啦。講到我都有D內疚﹐好似唔夠時間俾佢。 :cry:

siubchuma 寫道:
hinma,

u'r so clever ar   , he said, you can ctc the family of Ko Kin Hei ...      I think for a second then said to him ... OIC and said to myslef -- that's 44    

siubchuma  :wink:

唔..我又要呻..阿仔本手冊又俾老師寫佢話發脾氣.

事件1) 因為同同學搶椅子, 手冊上寫得好得意, 竟然寫: 阿仔同同學口角. 口角~阿仔果然到左另一個階段. 老師叫阿仔俾番張椅子同學, '理所當然'地佢又發脾氣.
阿仔細時(兩三歲), 唔同人地搶野, 去到4歲幾先同人搶, 真係...

事件2) 午餐又係食佢唔鍾意食既意粉. 老師話佢特登食到d意粉跌左落地下, 之後又拾番黎食喎>呢個係估唔到.

事件3) 丙完午餐, 之後去排洗. 老師話佢洗手時用水潑向佢>真係唔敢相信阿仔會咁做. 可能阿仔已經俾老師已經丙到失控狀態.

唔知係一直其他老師都扼緊我, 等我以為阿仔係學校都ok, 定阿仔同新既i位老師係對火星撞地球既配搭, 又或者阿仔真係進入'超級反叛期'.

有左上趟經驗, 今趟接受得好d. 雖然心裡面始終會不期然想起, 唉..我真係唔識做人阿媽.

其實我朝朝去到學校, 同阿仔分別前都會講: 記住做個乖孩子要點做喎? 阿仔答: 要聽x老師話. 可惜阿仔剩係識答, 唔識做.

mamee

MAMEE:
今鑊真係〔丙〕人喇

mamee 寫道:
其實我朝朝去到學校, 同阿仔分別前都會講: 記住做個乖孩子要點做喎? 阿仔答: 要聽x老師話. 可惜阿仔剩係識答, 唔識做.
我個大女都係甘      何況你阿仔甘細丫

小b

呵呵, 我吾係聰明, 之不過係我們d大名已經係灣仔&柴灣響晒啦

mamee

仔仔可能一時間未能接受到新的i位老師, 大家吾熟對方的性格, 比d時間佢地.
‹ 上一主題|下一主題