用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生媽咪會
樓主: Venus
go

民生媽咪會 [複製鏈接]

Re: 民生媽咪會

Dear Venus,

我都想比個仔學體操,可否PM資料比我呀? Thanks!

Calvin仔媽媽

幾日冇上bk
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

黎老師打電話比我話阿仔個嘴受傷, 佢話問左阿仔在那裡整到, 個
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

我個女今日生日會,我以為帶

Mrs Lee

原來係你個女, 黎老師果日話比我聽你個女有爸爸or婆婆在就唔坐回自己的位, 我果日都有問佢叫咩名同幾歲, 咁你個女幾月出世嫁, 我仔八月, 所以今日生日會就係慶祝八月及九月的小朋友

我個仔嘴角過小小有兩條[size=xx-large]血痕好心痛呀, 應該係比小朋友抓破皮的(佢自己都係話有個小朋友用手手抓佢面面), 不過我都係聽阿媽講的, 我返到家仔仔已經訓左, 明天再問佢, 好在佢係男仔, 女仔就唔靚啦.

各位媽咪, 你地會唔會留意小朋友的手指甲, 我好留意的, 一來會被老師話唔清潔, 二來小朋友難免會有打架, 如果指甲長就好危險會傷到人, 所以要多d留意小朋友指甲.

Hi 各位媽咪:
今日女女派了手冊,真係...........
所有評語都是圓圈,只有個人整潔、懂輪候是常常做到,更要命出現了一個三角形,(勇於發問及回答),Oh no!!!!!
希望女女會慢慢有進步吧!

ILOVEHONGKONG

你個女都有一個常常做到呀, 我個仔全部'O', 我寫返比老師都有2個係三角形, 致於同兄弟姊妹相親相愛我就冇填(因仔仔冇兄弟姊妹).

不過只是開學第一個月, 唔好太緊張, 放鬆D, 反而應該覺得開心, 因為如果小朋友在家時也未必做都好全部的事.

Venus,
係呀!我個女好怕陌生人,淨係鍾意D姐姐,
見到叔叔就擰轉面,教極都唔聽,你

各位媽咪,
我個仔沒有'tick', 大部份是'O' 除了一個三角.  比我像好啦!

Dear Venus,

唔該晒!因為我夜晚要返學,所以我幾日冇上bko羅

Hi 各位媽咪:

我bb是K1E, 手冊的所有評語都是圓圈,表現實在太平均.

我個女本手冊都係多數圓圈咋!  

你地有無報芭蕾舞班? 我報左12:30 o個班.

我個女本手冊有2個tick,其餘全部都係圓圈。

chloetam,

你個女好叻呀有2個tick.

我個女都係同 chloetam 個女一樣有 2 個 tick, 其他全部圓圈, 不過, 我最估唔到我個女在脾氣方面竟然有 tick, 因我個女的脾氣不嬲都很大, 至於另一個 tick 我就唔記得是什麼啦, 因脾氣呢一個 tick 我實在太意外啦

tungwai,

我個仔就是脾氣個欄是'三角', 但我覺他不是發脾氣, 只是老師與他說話, 他不喜歡的話就不理會老師.

ElsaPoon
所以學校 D 野真係好難介定, 只在乎觀點與角度

星期五晚看到手册後,我都有少少愕然,竟然全部"tick",希望佢可以一路保持水準啦﹗

tungwai, chloetam, so

你地小朋友好叻呀, 咁你地寫返比老師個report有冇"tick"呀.

ElsaPoon,
我都同意tungwai的講法,只在乎觀點與角度問題,真係好難介定架,其實本手冊的評分不可作準,千萬不要介 意,最緊要都係小朋友開心同有學習興趣,而且個個父 母都好緊張自己的小朋友, 個個小朋友而家都好叻,大 家放心喇!

Venus,
我都有寫tick給個女,因為她都做得好好。

‹ 上一主題|下一主題