用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9/2014 英國開學分享
樓主: skate
go

9/2014 英國開學分享   [複製鏈接]

引用:妳哋就好啦!個個咁高!++我得+158++咋!++

原帖由 skate 於 15-06-02 發表
妳哋就好啦!個個咁高!  我得 158  咋!
嬌小可人嘛!

引用:Quote:原帖由+skate+於+15-06-02+發表呀大

原帖由 Ruby1219 於 15-06-02 發表
阿仔七月五日返到。佢去年八月去英國時矮我少少(我有172), 上次復活節返黎已高過我,吾知今次返來會否追到 ...
我都係178左右

引用:Quote:原帖由+Ruby1219+於+15-06-02+發表阿

原帖由 亮燈 於 15-06-03 發表
我都係178左右
我地呢代178算高啦!
新一代男仔我諗要有180以上先叫高,要同韓星看齊

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-06-03+發表我都係

原帖由 Ruby1219 於 15-06-03 發表
我地呢代178算高啦!
新一代男仔我諗要有180以上先叫高,要同韓星看齊

...

回覆 Ruby1219 的帖子

180好啦!太高成個巨人咁,我唔鍾意,驚買唔到床

我亞女上次返黎已經高過我,我162cm!我hb 178cm!

亞女噚日脫牙,跟住就開始箍牙!

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 180好啦!太高成個

原帖由 Sheep006 於 15-06-03 發表

將來你新抱鍾意就得

回覆:亮燈 的帖子

妳哋唔好再刺激我啦!一直我都覺得自己矮,好彩對細路唔似我矮,我已成為全家最矮嗰個!呀細上次已經打斜度佢同我嘅高度……!  

Sheep006 發表於 15-6-3 12:08

but 180cm is shorter than 6ft wor. 183 la !

回覆:9/2014 英國開學分享

現孩子好有營養,又有運動,180是正常,四肢xx,頭腦Xx

我都想個仔有180

SYSquare 發表於 15-5-19 18:23
请教有經驗的家長:  如你孩子在港,晚上有穿帶矯視眼鏡,去英國讀書时,照常帶矯視眼鏡or改用有框眼鏡?

...
我仔重有帶矯視鏡,不過亦帶咗有框眼鏡旁身,眼藥水由香港帶去(唔覺英國有得賣),另叫視光師寫咗封信說明帶鏡,以防萬一。

thx demio的分享。

請問搭過  Emirates 嘅家長 , 由香港去迪拜,再由迪拜去 LHR,  當中所顯示嘅時間係計邊到嘅時間?

起飛和到達,是顯示「當地」時間。

skate 發表於 15-6-16 17:54
請問搭過  Emirates 嘅家長 , 由香港去迪拜,再由迪拜去 LHR,  當中所顯示嘅時間係計邊到嘅時間?

...
香港起飛就係香港時間,到達杜拜就係杜拜時間,再到英國就係英國時間。

回覆:亮燈 的帖子

話咁快阿仔仲有兩個幾星期就會完成第一年在英國的學年。今次5月mid term break 沒有回港,有點掛住!
佢呢個星期五開始考試,咁大個仔應該第一次考成個星期!見個exam time table 都好密,又科科吾同地方,個個考吾同科同時間,擔心阿仔會搞錯。但佢話佢響我提點前已mark 好自己的timetable, 背埋比我聽邊日考邊科。又話安排好溫習次序,上星期日同同學一齊響房溫習bio. 因為佢bio 比較弱。
Meantime 佢又為我6月生日上Amazon 買禮物。。。
我同老公都好安慰。叫佢吾好太勞累,溫到太夜。
倒數緊三個星期後就見到阿仔!吾知又高咗幾多呢?

真係開心啦!好快返,點解Easter term break 無返?要準俻考试?

引用:話咁快阿仔仲有兩個幾星期就會完成第一年在

原帖由 Ruby1219 於 15-06-16 發表
話咁快阿仔仲有兩個幾星期就會完成第一年在英國的學年。今次5月mid term break 沒有回港,有點掛住!
佢呢 ...
你阿仔真係好乖,如果我果個有你阿仔一半就安慰喇!如果我唔WHATSAPP佢,佢可以幾日冇晒影,真係俾佢吹到脹晒!

‹ 上一主題|下一主題