用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! ...
樓主: tramtram
go

荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! [複製鏈接]

thanks

原帖由 Eric-papa 於 09-4-15 12:58 發表
日    期:二零零九年六月二十七日(星期六)
時    間:上午十一時至下午二時三十分
集合時間:上午十時正 (逾時不候)
集合地點:荃灣浸信會幼稚園
聚餐地點:香港赤鱲角機場富豪酒店

...

尋日同班家長傾到唔夠喉, 下次有機會希望再傾, 遲啲畢業後都唔知慣唔慣....

原帖由 tramtram 於 09-4-15 22:56 發表
thanks

係啦, 淨係講仔女經, 可以講3日3夜,

一諗起要離開幼稚園真係我唔捨得.

原帖由 sarali 於 09-4-20 09:08 發表
尋日同班家長傾到唔夠喉, 下次有機會希望再傾, 遲啲畢業後都唔知慣唔慣....

我怕下個月畢業典禮會喊呀....

原帖由 tramtram 於 09-4-20 10:37 發表
係啦, 淨係講仔女經, 可以講3日3夜,

一諗起要離開幼稚園真係我唔捨得.

囡囡同我講佢聽到留給最愛女兒.....想喊
原帖由 sarali 於 09-4-20 13:37 發表
我怕下個月畢業典禮會喊呀....

我聽佢o係屋企唱畢業禮啲歌, 特別係"孩子心曲", 好感動, 好想喊, 因為三年嘅歡樂時光快完了, 另一個階段就來了.....
你個女鍾意你唱嗰首, 好想喊, 就證明你平時好鍚佢啦...

原帖由 tramtram 於 09-4-20 15:44 發表
囡囡同我講佢聽到留給最愛女兒.....想喊  

女仔真係女仔, 平時見佢粗聲粗氣, 但一 touch 到父母孩子 (離別) 佢時時都會眼濕濕

我估大家個女都係咁上下.

原帖由 sarali 於 09-4-21 08:55 發表
我聽佢o係屋企唱畢業禮啲歌, 特別係"孩子心曲", 好感動, 好想喊, 因為三年嘅歡樂時光快完了, 另一個階段就來了.....
你個女鍾意你唱嗰首, 好想喊, 就證明你平時好鍚佢啦...

...

Sarali,

你真係講得太客氣, 我都係你assistant, 無你這個主腦, 我哋哪有這三年快樂的親子玩樂團?
希望畢業後仲有得玩就好了.

LeungSuiB,

你囡囡好d未?  今天好似見不唔佢搭校車, 佢平時有冇投訴我個仔在車上太嘈?

tt,

今天派了通告, 畢業禮後, k3要上差不多一個月的小一適應班, 有時間要整理一吓佢哋d"返學書"啦! (我個仔唔知本歌集放在哪裡?)

CL322, tt,
其實我都唔係咩主腦, 我同 tt 係左右腦就真, 佢都有比意見, 功不可沒啊, 三年親子玩樂團, 如果每個家庭好似你咁諗, 不覺我成日打擾佢哋, 過得開心難忘, 我就快樂了, 因為我自己一家都開心過o麻...
下次忙完小一, 又出動o拿, 你有冇諗吓地方呀????
尋日收到通告, 11/5 取袍, 13/5 要還, 我請不了假期, 我會 11-12/5 期間同個女去愉城映相, 不過會係晚上, 你們不好等我了, 因為太晚啊.

星期六見.

sarali

原帖由 CL322 於 09-4-21 21:15 發表
Sarali,

你真係講得太客氣, 我都係你assistant, 無你這個主腦, 我哋哪有這三年快樂的親子玩樂團?

LeungSuiB,

你囡囡好d未?  今天好似見不唔佢搭校車, 佢平時有冇投訴我個仔在車上太嘈? ...

其實大部份家庭都好歡迎你的邀請, 只是時間就唔到吧!
你係咪想去多次錦田呀?  不如就攪多次啦!  五月有栗米, 六月有西瓜, 你想幾時去?

原帖由 sarali 於 09-4-22 09:03 發表
CL322, tt,
其實我都唔係咩主腦, 我同 tt 係左右腦就真, 佢都有比意見, 功不可沒啊, 三年親子玩樂團, 如果每個家庭好似你咁諗, 不覺我成日打擾佢哋, 過得開心難忘, 我就快樂了, 因為我自己一家都開心過o麻...
下次 ...

你攪乜鬼今天咁得閒啊????

原帖由 CL322 於 09-4-22 11:46 發表
其實大部份家庭都好歡迎你的邀請, 只是時間就唔到吧!
你係咪想去多次錦田呀?  不如就攪多次啦!  五月有栗米, 六月有西瓜, 你想幾時去?

大家好.

hi sarali & cl322

邊有咁誇, 左右腦呀 , 我話係我地都好貪玩, 大家一拍即合...

去邊都無所為...好多媽咪都好熱心幫手預備, 早前, 又提再去馬灣 可以作考慮範圍.

CL322 琴日, 通知我都要時間, 慢慢消化...希望到時唔好甩甩漏漏 (係唔係要k3書本呀)

sarali

11-12/5 我都無請假, 大家攪個靚靚地方, 食晚飯 + 影相

我囡囡都好鍾意同你兩個仔仔玩架, lum我個囡嘈d!

原帖由 CL322 於 09-4-21 21:15 發表
Sarali,

LeungSuiB,

你囡囡好d未?  今天好似見不唔佢搭校車, 佢平時有冇投訴我個仔在車上太嘈? ...

k3家長,
下星期係唔係淨係中文聽寫咋, 英文唔洗呀可?

我見到佢地小學既schedule, 我驚我跟唔到

tt,
一齊映當然開心啦... 再傾時間...
sarali

原帖由 tramtram 於 09-4-22 15:18 發表
大家好.

hi sarali & cl322

邊有咁誇, 左右腦呀 , 我話係我地都好貪玩, 大家一拍即合...

去邊都無所為...好多媽咪都好熱心幫手預備, 早前, 又提再去馬灣 可以作考慮範圍.

CL3 ...

哎呀, 邊到寫中文聽寫嫁 ??? 我睇唔到 (內容係麥) ?

小學既schedule, 我驚我跟唔到 ... 我都好驚, 好在有bk 可以互相提點下

原帖由 YeungSiuB 於 09-4-22 16:39 發表
k3家長,
下星期係唔係淨係中文聽寫咋, 英文唔洗呀可?

我見到佢地小學既schedule, 我驚我跟唔到

佢暫時得一個仔仔咋遲d就可能有喜......
原帖由 YeungSiuB 於 09-4-22 16:37 發表
我囡囡都好鍾意同你兩個仔仔玩架, 我lum我個囡嘈d!

d段時間, 大家物色下地點, 再傾....
原帖由 sarali 於 09-4-22 17:10 發表
tt,
一齊映當然開心啦... 再傾時間...
sarali

c喇, 我又搞錯左
原帖由 tramtram 於 09-4-22 17:43 發表
佢暫時得一個仔仔咋遲d就可能有喜......   

手冊度呀, 有一行係中文聽寫, 28/4(星期二), 我記得有小鳥…..一共4個詞語!但就唔見有寫英文聽寫內容。
原帖由 tramtram 於 09-4-22 17:37 發表
哎呀, 邊到寫中文聽寫嫁 ??? 我睇唔到 (內容係麥) ?

小學既schedule, 我驚我跟唔到 ... 我都好驚, 好在有bk 可以互相提點下
‹ 上一主題|下一主題