用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09 K1D AM (Kent Road) Classmates
樓主: chuchumug
go

08/09 K1D AM (Kent Road) Classmates [複製鏈接]

見到k1D有gathering 我都好想join,等Eric
多啲同同學仔玩,不過我nov 9 am 都要返church,希望下次join 到你哋啦

ben ben
上次聽miss Mi 話Eric 隔離位同學係立翹,佢地成日一齊玩
我問Eric 有冇同學叫Martin,
佢話有,Martin 好好人,我鍾意同佢玩
唔知martin 記唔記得Eric呢

PICNIC

do we need a label for the kid / mami / daddy?

chuchumug
i also pm you my mobile ar!!

bigfishma

等我又問下立翹先, 佢唔多提同學名架. 成日咩都 Ms Mi Ms Kung 話. . . .!!

哈哈. . . 好好人. . .佢好好蝦架!!

你又住 bin頭. . . .搵日又約出來玩玩丫!!!

如搭車前往便在大坳門下車.

原帖由 benben 於 08-11-5 12:24 發表
chuchumug

http://www.afcd.gov.hk/tc_chi/country/cou_vis/cou_vis_cou/cou_vis_cou_cwb/cou_vis_cou_cwb.html

= 大拗門?  

PICNIC Label-我有星星貼紙

原帖由 benben 於 08-11-6 11:25 發表
PICNIC

do we need a label for the kid / mami / daddy?

chuchumug
i also pm you my mobile ar!!

bigfishma

等我又問下立翹先, 佢唔多提同學名架. 成日咩都 Ms Mi Ms Kung 話. . . .!!

哈哈. . . 好好人.  ...

Dear All

已PM給各位我的mobile, 以方便聯絡.  Pls check.

原帖由 benben 於 08-11-5 12:31 發表
2008 K1D PICNIC @ 西貢清水灣道大坳門

9 Nov 2008

1. yammielau
2. HM3898
3. chuchumug
4. idadmum
5. benben (一同乘車前往)
6. ng360
7. mangoq
8. idadmum
9. tommysimmy

(any missing, pls add)

自己去 - ...

已收到, pls check pm.

原帖由 HM3898 於 08-11-5 21:28 發表
冇問題.如大約玩1hrs,我就不帶lunch.只帶些小食.
我會自己去.
另CHUCHUMUG我pm個電話給你.如收不到,可否給e-mail給我,我再send過.thks

收到喇, 我都pm左手提比你.

原帖由 chuchumug 於 08-11-6 12:32 發表
Dear All

已PM給各位我的mobile, 以方便聯絡.  Pls check.

風箏士多有得賣, 你亦可以DIY.  帶防風外套, 水...

原帖由 mangoq 於 08-11-5 17:45 發表
那已決定十一月九日早上十點清水灣郊野公園,不知有沒有需要帶什麼?MARCUS很開心要去放風箏  

收已到喇, 我都pm左手提比你.thanks

Dear All

[/quote]

另外, 仲有一位沒有上 bk 的 K1D mami 會 join.
佢個仔係橙組, 朗翹!! 果日生日會穿超人特攻隊的小男孩.
佢都係 9am一齊去.

Hi yammielau, idadmum

看字請確認9 Nov是否自到公園. Tks.

回覆 # 的文章

HI chuchumug,
9Nov 個日而家未必得,可能有事,如果去的話,會自己去囉!希望到時可以去到啦!

9號我地都唔得,因早上我地要返CHURCH,下次再約,你地玩得開心D.

we can't go this time as we need to go to Church on Sunday morning. Sorry and hope all of you have a nice picnic

今天學校派了2本故事書,1本是親子閱讀學生字,1本是純說故事。每星期會更換不同書本。這個安排都幾好呀!可培養閱讀興趣,阿仔很喜歡聽故事,要我講完再講。

不好意思,我們明天去不成了,因為MARCUS現在正在發燒,而MARCUS的爸爸也因腰痛下午去了醫院,所以我們不得不取消明天的活動,sorry....

chuchumug

我都係自己去.
而另外的一位朋友(朗翹)都有事唔去.

( called u & left u a meesage!!)

* 睇黎好多人都唔得 wo :(

ben ben

我住Lam Tin, 同你哋都幾近喎,遲D約出來玩吖
明天會凉啲,各位帶多件衫,玩得開心D啦

下次出來啦,身體要緊!

原帖由 mangoq 於 08-11-8 20:31 發表
不好意思,我們明天去不成了,因為MARCUS現在正在發燒,而MARCUS的爸爸也因腰痛下午去了醫院,所以我們不得不取消明天的活動,sorry....

回覆 # 的文章

hi 各位,
今早上學天氣很冷,囡囡猛說很凍,為有打比學校問可否穿冬季校服,但老師說未轉季,另學校今天不會開冷氣,叫我跟她穿白色外套再加灰色外套,我為有照做,回校卻見很多同學仔穿冬季校服了
‹ 上一主題|下一主題