用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 是否有保圓小學已註冊的家長在此
樓主: 匿名
go

是否有保圓小學已註冊的家長在此 [複製鏈接]

Re: 是否有保圓小學已註冊的家長在此

想問吓保圓課外活動有d乜野玩?放幾點?

Yen曰本紙 寫道:
請問在那裡有得睇?我找不到,只睇到10/18/2005的photo. 謝謝!

你click download果度有winter uniform架

Spiderman_mama 寫道:
[quote]
-agnes- 寫道:
dear all,

有冇上網睇冬季校服呀??女仔都幾好,好靚,男仔就好似怪怪地,尤其係條短褲0既格仔邊   

件校褸都好似怪怪地 :  : [/quote]

係囉,中山裝校褸,我一睇就諗起成龍

我上www.yyps.edu.hk只係見到圓玄嘅野,見唔到保圓,可唔可以點至可以入保圓個網呀,Thanks.   

Hi hviy,

你可以試

哈哈!我搵到啦!唔該晒!

Thanks YKFung   

Hi 各位家長:

好耐無上來傾下。你們有出席昨日的party嗎﹖我就有啦,唔知見唔見到大家呢﹖我只參與上午,下午的情況就不大清楚,但亞囝話好開心,而且有些怕鬼屋,佢仲話有隻手攪佢,總之好開心啦﹗你們的小朋友如何呀﹖
****未經本人許可, 不得轉載****

我入到個網址啦,不過無乜野睇,淨係得當天功課表,好想知保圓啲課外活動時間同通告,有d媽咪話功課都幾多同幾大壓力,搞到我e+驚驚地    但又見每日功課得3,4樣,應該ok喎 係唔係默寫多呢?唔該各位保圓mami報d料嚟聽吓   

我自己認為功課唔算多,通常都有幾張工作紙,週末就多的;課外活動都叫做OK,雖然唔多但不同類型都有。至於默書,暫時都係一星期一次。整體來說不是太多。
****未經本人許可, 不得轉載****

Hi 各位,

剛才上网睇到班學生d相, 個個都好醒目咁喎, 有無你地既小朋友喺度呀? 不過就睇唔到冬季校服相.

Hi hviy,

你個女唔係李宗德收左咩? 仲考慮"保圓"呀

Thanks carchu12.

Marinayiu,

e+俾老公哦緊,話李宗德太遠,唔想阿囡日日嘥2個鐘搭車,又無得玩課外活動喎...既然報咗名咪唸住考埋囉,仲未收到面試信呀,我唸應該係2nd round執死雞至有機會架啦 又聽到d媽咪話小朋友入咗保圓後好大壓力,唔知係佢地緊張還是其他,所以咪上嚟八吓,唸住收定料先,都要保圓收咗至有得唸

今日放工返屋企睇吓個信箱,終於收到面試信,一睇就葷咗~~11/3號??咪今日 封信既日期10/28,但郵局印都係11/2咋,好似有d玩野喎???又要聽朝一早跑去揾校長,要返工加嗎~~真係玩死 :evil:

Hi hviy,

又會咁ge , 咁你真係要返學校改時間同解釋一下la.

我都係覺得李宗德遠, 所以無考慮佢. 你當初點解無報兩間呀? 如果兩邊都收的話, 先再作考慮ar ma.

hviy 寫道:
今日放工返屋企睇吓個信箱,終於收到面試信,一睇就葷咗~~11/3號??咪今日 封信既日期10/28,但郵局印都係11/2咋,好似有d玩野喎???又要聽朝一早跑去揾校長,要返工加嗎~~真係玩死 :evil:

HI hviy,
個天可能鍾意同你玩     或者想你"從一而忠"呢!!     請唔好怪我多咀...^-^ WFJL在各方面也不輸過保圓吖!!不如唔好煩, 當是上天注定的, 而且我朋友個仔都有參加課外活動(住屯門的)

marinayiu 寫道:
Hi 各位,

剛才上网睇到班學生d相, 個個都好醒目咁喎, 有無你地既小朋友喺度呀? 不過就睇唔到冬季校服相.

Hi marinayiu,
可在"download"見到...

今朝一早去保圓,佢地話唔緊要,叫我今日in,頭先in完啦,再問阿囡鐘意邊間,佢話保圓    問佢點解,佢話因為我鐘意    激c   
不過同校長傾偈嘅感覺好舒服 如果收咗阿囡,我唸都會好似Dasiyma之前咁1516   

請問一聲, 保圓是否=香港道教聯合會圓玄小學       
xo仔

xo仔 寫道:
請問一聲, 保圓是否=香港道教聯合會圓玄小學       

全名是"保良局香港道教聯合會圓玄小學"
‹ 上一主題|下一主題