用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (2)
樓主: 黃巴士
go

仁立紀念小學家長區 (2) [複製鏈接]

原帖由 kswiss 於 10-9-8 10:32 發表
50分滿分?

YES!!!
我覺得份卷好淺.

王國長老

等我今晚問下女女先....
不過尋晚我大女一見到我就俾左好多爛GAP既問題,佢話數學堂有兩堂,第一堂上堂,第二堂阿SIR就俾左呢0的爛GAP題俾佢地,個0的題真係好鬼爛...我同褓母既女知道答案之後都HUR左好耐.......
今年係黃副校教英文,女女話唔知會唔會好似李主任0甘生鬼呢???
原帖由 kswiss 於 10-9-8 10:34 發表
我地班都有, 女女話係黃Sir的見面禮,哈哈!
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

王國長老

really???????等我今晚又問下女女先...0甘就好喇,佢成日好多野講架....
原帖由 kswiss 於 10-9-8 11:18 發表
佢話我知黃副校要求佢地用英文對話, 我都不知幾咁贊成. 一係就用英文, 可以操練,  一係就唔好說話, 寧靜好多.

原帖由 cookie 於 10-9-8 09:45 發表
咦,我女女無同我講既????
題外話,我女女話您女女高左好多好多....

唔見個零月, 一向高妹 (唔少得你女), 肥仔果幾個同學仔真係<快高長大>得好驚人!
睇住佢年年增長咁快, 好擔心會高過daddy.

王國長老

應該唔會啦,爸爸都好高架喎.....
原帖由 lucy 於 10-9-8 22:05 發表

唔見個零月, 一向高妹 (唔少得你女), 肥仔果幾個同學仔真係得好驚人!
睇住佢年年增長咁快, 好擔心會高過daddy.

csy_ma
謝謝.
楠媽

王國長老

小五生們為班務有爭拗了.........

原帖由 cookie 於 10-9-17 11:35 發表

為班務?
我囡只告訴我最近小息忙於做壁報,她們有個壁報小組負責設計,我囡是負責動手那個。

至於特別的班務,只剩下下周三是九月十月生日小朋友的生日會,由老師買蛋糕(我校的老師怎麼總是很豪?),小朋友可以帶零食回校分享。。。其餘好像沒什麼特別搞作??

妳囡那班還有策劃了其他活動?

原帖由 cookie 於 10-9-17 11:35 發表

你班同學仔咩事呢??

囝囝開學十多天, 都唔知做咗D咩??
每天都做忙忙忙, 趕趕趕.

有無人知課外活動西洋畫班, 係米主要教用水彩技巧???

黃巴士

王國長老

yellow bus, csyma,

佢地係為左圖書館管理員覺得老師編間唔公平喎....不過老師好快再編過平息左了...
原帖由 黃巴士 於 10-9-18 12:34 發表

你班同學仔咩事呢??

黃巴士 ...

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 黃巴士 於 10-9-18 12:34 PM 發表

你班同學仔咩事呢??

黃巴士 ...

家教會網頁有課堂相片,西洋畫好似係素描

原帖由 seven_cola 於 10-9-20 16:29 發表

家教會網頁有課堂相片,西洋畫好似係素描

thanks!!

p.5補課+每天留校課外活動已經無咗好多時間... .

原帖由 kswiss 於 10-9-29 10:15 發表
學校個網頁係老師個版加埋名, 整得幾好.

有冇人知5,6年級會去邊度旅行呀?

特登上了校網一趟,但搞不清您講哪一頁??
倒是發現到原來囡囡去年班上很多同學仔的英文作文,都可在網上看到 要趁這個長假跟她去細看

csy_ma ,
謝謝通知,p.2英文作文都有,
學校網頁,今年做了很多改進.
very good.

P.5中文默書UNSEEN愈來愈深!!!

王國長老

尋晚俾大女既小五數學考起,其實好易但就係唔知點樣令女女明白點解0甘計....終於花多了時間先令佢明點計,細女就成日問幾時先到佢問功課......

想知您地用咩方法講解呢??

1. 長方形長20厘米,闊12.8厘米,面積與另一正方形相同,請問正方形周界是??

2. 求 1-2+3-4+5-6+7-8......-100+101 之總和

‹ 上一主題|下一主題