用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 2022 DSE 備戰家長分享區
樓主: natnatbaby
go

2022 DSE 備戰家長分享區   [複製鏈接]

回覆樓主:

巳問到appeal加科要灣仔做(26号才可),交多$629手續費。本身放榜當日巳申請appeal一科,呢2日又擔心分數差少少,想試下再appeal多2科。

natnatbaby 發表於 22-7-24 23:50
巳問到appeal加科要灣仔做(26号才可),交多$629手續費。本身放榜當日巳申請appeal一科,呢2日又擔心分數差 ...

你好,請問申請Appeal,比九百幾,是是全部查卷及分數?

challenging 發表於 22-7-25 08:11
你好,請問申請Appeal,比九百幾,是是全部查卷及分數?

1科

natnatbaby 發表於 22-7-25 08:18
1科

謝謝(emoji)(emoji)

巳問到appeal加科要灣仔做(26号才可),交多$629手續費。本身放榜當日巳申請appeal一科,呢2日又擔心分數差 ...

是否喺7–11交費就OK

challenging 發表於 22-7-25 08:20

糸,今日內。

natnatbaby 發表於 22-7-25 08:21
糸,今日內。

唔該晒你,啊仔日日唔嗲唔吊

natnatbaby 發表於 22-7-25 08:21
糸,今日內。

請問係今日內交錢,聽日去灣仔做手續?唔太明白

YuYuMother 發表於 22-7-25 08:24

請問係今日內交錢,聽日去灣仔做手續?唔太明白

巳申請今日最後交$,要更改加科就明天灣仔做。

YuYuMother    發表於 22-7-25 08:30

challenging 發表於 22-7-25 08:20

回學校搞咗申請appeal先,稍後有email通知你去7仔交錢。

今日最後截止日期
今日最後截止日期
今日最後截止日期

#我女學校今日中午12點前截,問清楚學校,間間唔同做法。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 22-7-25 08:59
回學校搞咗申請appeal先,稍後有email通知你去7仔交錢。

今日最後截止日期

感激

比手續費可以 appeal 都好過冇得appeal,昨日見網上有人話學校老師星期六已經唔肯再幫學生 appeal,如果比手續費可以解決總好過冇,係費用貴啲囉。
我仔都用盡曬 appeal 4科,咁就 3千幾

challenging 發表於 22-7-25 08:22
唔該晒你,啊仔日日唔嗲唔吊

如果你仔有向學校老師申請,佢係會收到電郵通知有個PDF,打開佢有張繳費通知,去7-11 or Circle K 度交。

洋蔥頭媽咪 發表於 22-7-25 09:14
如果你仔有向學校老師申請,佢係會收到電郵通知有個PDF,打開佢有張繳費通知,去7-11 or Circle K 度交。
...

好,謝謝(emoji)(emoji),清楚晒

洋蔥頭媽咪 發表於 22-7-25 09:14
...

係呀,Jupas 有email send比學生。我地喺學校一申請完就即刻收到,即時去7-11交埋錢。

洋蔥頭媽咪    發表於 22-7-25 09:31

醒目開學勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 22-7-25 09:09
比手續費可以 appeal 都好過冇得appeal,昨日見網上有人話學校老師星期六已經唔肯再幫學生 appeal,如果 ...
你個仔咁勁都仲要 appeal 我嗰個好慘,有 2 科 predicted grade 5* 現在變了 4,佢想讀嗰科香港得三間大學有得讀,現在得非三大選擇 佢話唔過英國讀因為學科排名非三大嗰間都唔差,只係大學個名冇咁靚
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

洋蔥頭媽咪 發表於 22-7-25 09:09
比手續費可以 appeal 都好過冇得appeal,昨日見網上有人話學校老師星期六已經唔肯再幫學生 appeal,如果 ...

糸,因為巳做一次,吾可再做,老師話明天要去灣仔做。本身一放榜即時決定Appeal中文一part,其他好像差不多,排完位後定下來又有些擔心,因A1分數糸Marginal,想再Appeal多3科,一分半分都可能有幫助。

esmehouse 發表於 22-7-25 09:18
你個仔咁勁都仲要 appeal  我嗰個好慘,有 2 科 predicted grade 5* 現在變了 4,佢想讀嗰科香 ...

入左先,可下年試NonJupas轉。

醒目開學勳章

natnatbaby 發表於 22-7-25 09:23
入左先,可下年試NonJupas轉。
請教出年如何用 Non Jupas 轉?依方面我冇研究喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.
‹ 上一主題|下一主題