用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2)..
樓主: siulisa
go

小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2).. [複製鏈接]

Re: 小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2)..

jazzmami:
sorry,我都係5識开你個file

all:
我office有個超級不知所謂女人,30y頭,結左婚,個仔同我仔1樣大,但佢為左上位,成日喺office擦鞋兼發姣,總之係男人(話得事嗰D)佢都發功,當然對老细仲要加緊發功,之前有個男人阿頭都公然同佢有路,瞎既都睇得出,仲攪到人地離婚,到人地5做,又飛人 我5知係米日日係office見到佢扭law兼露肉,攪到我而家生眼挑針,鬼甘痛 女嘅就要埋佢堆,5埋就狂篤你背脊,真係想行埋去煎把佢,大声鬧佢:"認衰晒D女人      "

我今日收工後,收到我親戚電話(即我office另1個阿頭,我地1齊做野),佢話老细下week會大調整,叫我有心埋準備(炒尤),佢話個賤婦喺老细面前應該篤咗我好多野(因為我冇擦佢鞋亦冇埋佢堆)     呢個賤婦正8婆 做女人做到佢甘都算cheap,為咗上位成日勾3搭4,佢老公有D甘嘅老婆真惨    :tongue:

早晨呀各位

昨天開始忙碌的一個月

siulisa

呢排你好少上來....暑假噃
點解會仲忙呀

ling

有無攬錯呀...結左婚都勾3搭4
真係鄧佢老公可憐
你仲邊行呀...如果真係被隻c 8 婆玩走
你咪扮開心d...响隻c 野面前大哂命
終於等到呢日....返屋企响清福
話老公讓得起你有余
仲要同佢講....我個仔升小5...自己跟功課啦
唔洗學d 人咁疊哂皮都要出來發老姣

raccoon_dog

中文 exercise 去到 pg.47 為止
荷里活嗰間戲院 好似至到 6/30 平飛
我要 7.1 or 7.2 先有時間睇戲

alicetong

不如係pm 我你 e-mail
我分開 e 比你啦
or 你 call 我呀

M&A

>>最經典:我問你,4歲之前有冇人同你分daddy、mami?但係你妹一出世就要同你分daddy、mami,你話邊個可憐d?
我都有用呢類方式同亞仔講
5歲前全世界當我仔係寶....男家最細內孫, 女家唯一外孫
佢曳我有時相信係功課壓力所致
日日做功課...無時間活動...小朋友始終好多精力
谷住谷住......好辛苦

我無同亞仔傾 F.2 單新聞
我同 d 同事傾都把幾火
呢個 c 女包...唔c 都無用
一d都唔知醜
濫交唔緊要...係都唔好一次過, 1后4皇呀

mandy

>>可以用埋....97年既優惠 $10 Couple 係[禮賓府]
呢個係咩黎嫁

你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

siulisa

你仔對自己祈望好高噃
你放心啦
睇來佢今年真係進步好多噃
係補習社 定 係 你功勞呀

佢話好失望...要叫佢放開d
唔好比自己咁大壓力呀
讚佢..話好基礎已經打好左
升上去...有信心就事成啦
因為祂顧念你們

jazzmama

佢今次數學比對上

jazzmama,M&A Mom

F.2 嗰單新聞,報紙話係香港仔發生,香港仔即南區 ,我估班衰仔衰女多數係南區讀,而嗰日12月1日南區幾間中學都唔駛返,(教師嘜嘜日),所以都幾難估邊間,真係得閒落去c奶堆八吓.

都係冰山一角,唔記得去年定前年,我都見過樓下小學的學生係公園2后4皇啦!校服不整、座大脾、互咀 ......真係冇嘢好玩,完全唔知醜 . 當時冇攝錄機,有的真係拍返段片上xy真相.

raccoon_dog
你唔好嚇我啦!

我仔仔到學期尾,開始唔願做功課,昨晚問佢做晒未,話做晒仲打機添!
我無為意,今朝叫佢起身,佢唔願起身不特止,仲話返到去咪比人 ,我咪問佢點解囉,佢就講自己功課未完成,仲要每科一樣, ( 原本佢每科都有兩樣)。

死啦!我等佢放學返黎先同佢算帳

我想問我地學校的勤學獎係以咩野準則黎定呀?
如果全班第一有個勤學獎我都明,但D班有兩個勤學獎我就唔係好明喇

siulisa

好一位高才生   

你工人放假...邊個同你睇仔呀
你又會比佢放一個月咁多
因為祂顧念你們

wwyee

嘩...你仔仲有功課做
我地呢2 個week free 到爆

我個人認為勤學係比d 勤奮有進步d 學生
唔一定要成績非常好先有

好似我仔拎優點...個個同學都
但老師同我講話我仔真係操行進步
所以比佢做鼓勵
因為祂顧念你們

jazzmama

係呀,係考完果個星期先free 到爆,之後就有功課做喇!

明白,因為我地唔計平時分(默書同測驗)

你仔仔好叻仔
我果個比人罰小d當幫忙啦!

我仔仔越大越反叛,真係有排

wwyee,
冇嚇你架,你看報紙啦!

阿囝都冇功課,我都想佢有功課.
阿囝返小學咁多年從未試過攞學校D獎,我直頭連學校有嘜獎都唔知,所以嘜準則,我緊係唔知啦.
只知進步獎好似係考十幾定二幾升到考第三定四嗰個.

阿女校勤學獎就係冇請假、遲到和交齊功課.
品學兼優就好似係家教會選的.
考全級頭幾名就有學業獎.
其實都唔係咁清楚,有獎未攞.

jazzmama

明白,因為我地唔計平時分(默書同測驗)

你仔仔好叻仔
我果個比人罰小d當幫忙啦!

我仔仔越大越反叛,真係有排

之前打左好多野,一下無晒

各位,
阿囡終於收到97嗰份禮物包.
得嗰$20,0食物語啱駛.

你哋有冇留意禮物包單張上幅畫(生日咭設計比賽的冠軍),
畫面所有人物紙雕公仔全部出自
三x文化的紙x設計-萬象篇
幅畫
按入去看封面已經有個公仔和幅畫差不多!
本書(圖書館有得借)有製作解析,只須跟住剪圖合拼就攪掂,
本書係台灣出,俾人哋知hk實羞死.

我地昨天又有兩版中文功課, 亞仔好吾滿意
wwyee 寫道:
jazzmama

raccoon_dog :
我都有聽F.2单野,聽完都嚇親 而+周不時就有d SCHOOL新閒,5係話斬人就玩淫亂,真係

jazzmami:
我做文員架,日日睇見嗰女人做D野,簡直眼火爆,影衰晒

ALL:
我仔SCHOOL考晒試笫2日已有功課la

raccoon_dog
禮物包單張上幅畫>>>冇留意添, 掉佐lu
講起禮券, 攪笑呀, 有一張$10係sogo三樓, 我以為係賣小朋友野, 點知上到去係賣女人衫   

raccoon_dog
禮物包單張上幅畫>>
我都無留意...張 COUPON 吸引D

siulisa, ling

我仔今日放假
尋日功課咪係一d 日記之類物體
佢次次都係是但寫 2 句
佢唔當係功課
一陣佢去同學仔屋企做什麼英文 project
好似話分組演戲之類
為左呢件事(去同學屋企)...
2父子尋晚响電話又嘈交
2個講電話都無禮貌
最後cut 埋線
激c 我
今朝一早叫亞仔 call 老豆(佢响大陸)
提佢要好聲好氣溝通
溫柔d...結果唔洗 2 句
老豆比佢去
咪同亞仔講....
記住做咩都要心平氣和
大聲急嘈解決唔到事情

我都係要多d 提我老公小心語氣
個仔學到足   
因為祂顧念你們

我呢排睇緊係地介紹個本
99%媽咪努力
1%..........

有時覺得作者好鬼偉大  
全力照顧 3 位唔係自己生嘅小朋友
仲覺得子女成長做媽咪嘅責任係全部
無怪老公唔幫手
我都想咁為大
無奈我係 working mum
我自問係 100%甚至更高分好媽咪
放工時間全付出比家庭
就連依家返工時間