用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大角咀天主教小學(海帆道)家長會
go

大角咀天主教小學(海帆道)家長會 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道)家長會

jamesmama & bowiema

我係灣仔六國返工, 食飯時間得1:00 - 2:00 p.m., 因為唔可以遲到, 老闆成日"捉"人, 所以時間比較趕, 如果方便的話, 你地會唔會到灣仔 lunch 呀    

vv

vv,
如果老細不在的話, 我都可以早d出黎lunch.....

lam2he, bowiema

由細到大我都有比消炎藥給 tiffany 食, 雖然唔係咁好, 但好過食極藥都唔好呀, 寧願等佢地好翻再調理過, 由其是依家d箘實在太厲害啦, 連大人都頂不順啦

vvmakyy,

I also need back to office on time. Because I am receptionist.  

vvmakyy 寫道:
jamesmama & bowiema

我係灣仔六國返工, 食飯時間得1:00 - 2:00 p.m., 因為唔可以遲到, 老闆成日"捉"人, 所以時間比較趕, 如果方便的話, 你地會唔會到灣仔 lunch 呀    

vv
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

vv,

係啦.......睇見佢地食甘多藥都"登"佢地辛苦, 下星期又返學, 可能好番係學校又"野"到返黎.....煩死人lak.....
所以我有諗過monday幫bowie請埋假, 等6號先一齊返.....

vvmakyy,

try to give 羊奶片 to tiffany la. James is taking about 2 year and no always sick.

vvmakyy 寫道:
lam2he, bowiema

由細到大我都有比消炎藥給 tiffany 食, 雖然唔係咁好, 但好過食極藥都唔好呀, 寧願等佢地好翻再調理過, 由其是依家d箘實在太厲害啦, 連大人都頂不順啦
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

Jamesmama, bowiema

做 receptionist 唔可以遲到ga 喎, 有機會大家再聚啦, 乜你可以除時上網的嗎? 我公司的 receptionist有電腦, 不過冇得上網, 我都係要靜靜雞ga, 我老闆同小姐成日對我地虎視眈眈, 所以有時我要失蹤一陣

我都有買羊奶片比tiffany 食ga, 我成日都比佢試好多野ga, 一時食冬蟲夏草 (for 氣管), 川貝, 柚子茶, 果醋 (幫助消化)…

vvmakyy,

I need using the computer to checking something and I am working a private bank and no more client to visit. so, I can on-line always, of course, I am work before on-line. Many people like my job and ask where shall I leave and they want to do my position.  

Jamemama, vvmakyy,

我就係比較無枉管, 老細唔理我ga...因為佢自己都成日掛住講電話, 我都未見過有男人好似佢甘成日攞住個電話黎講. no matter 公事or私事......同埋我個monitor比較穩蔽, 佢要行到好埋先望到我個screen, so.....我可以成日留係度....heehee   

Jamesmama,
係咪日資公司呢?

vvmakyy,
個女未病之前個零兩個月, 間中有比冬蟲夏草個
大女吃, 都好以幾好咁!

Bowiema,
頭先個網突然shut down. 唔好意思...突然消失左!

jamesmama

哈哈, 你又好啦, 做野最緊要冇壓力, 咁你有時會唔會覺得好悶ga, 如果唔係為左個女重細, 要供書教學, 我第日都要找份 receptionist 做下, 人工雖然少d, 起碼唔使受老闆氣, 依家d老闆好衰, 自己心情唔好, 就找我地出氣, 連我地係女仔都鬧, 一d都唔尊重人, 我成日同我同事講, 如果比我中左六合彩有二百萬夠呀囡讀書, 佢就知死, 所以你地祝褔我啦

bowiema

講起講電話, 有時有電話入, 佢就企係我面前問邊個打來, 所以佢係到時我唔會打電話, 不過好在佢好多時 12:00 – 3:00 都唔係公司, 所以上綱都密d

lam2hei

係呀! 細路仔的氣管真係好弱, 搞唔好手尾好長, 所以一轉天氣就好煩, 由其是好似近排的天氣..

vv

lam2hei

No 日資. Let you know next gathering la.

lam2hei 寫道:
Jamesmama,
係咪日資公司呢?

vvmakyy,
個女未病之前個零兩個月, 間中有比冬蟲夏草個
大女吃, 都好以幾好咁!

vvmakyy

Because James, so I find the receptionist job. Don't let another people know that Receptionist 人工唔少gar.

vvmakyy 寫道:
jamesmama

哈哈, 你又好啦, 做野最緊要冇壓力, 咁你有時會唔會覺得好悶ga, 如果唔係為左個女重細, 要供書教學, 我第日都要找份 receptionist 做下, 人工雖然少d, 起碼唔使受老闆氣, 依家d老闆好衰, 自己心情唔好, 就找我地出氣, 連我地係女仔都鬧, 一d都唔尊重人, 我成日同我同事講, 如果比我中左六合彩有二百萬夠呀囡讀書, 佢就知死, 所以你地祝褔我啦

vvmakyy

Nice to talk to you. I am almost busy in the afternoon. So can't able to talk you a long. Let try to arrange a lunch la.

BM,

Let us know when your boss out of town.  Thanks.

Jamesmaa,
OK.....Do u find any method to add photos on signature section??

vv,
Please check PM.

BM,

This is I know, do you zip the photo before IMG?

Jamesmama,

Yes, but dont know why.....always only shows the web address after I load it.  

BM,

Try to save in gif and attach again.

‹ 上一主題|下一主題