用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! ...
樓主: tramtram
go

荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! [複製鏈接]

27/6(星期六)高班畢業聚餐照常舉行

哈哈! 有得玩啦! 阿仔總算又有得同D同學仔見吓面了.
好彩爸爸可以請到假一齊去咋.....
好開心呀!

我自已好在末消假, 但 DADDY 以為取消, 安排左野做, 唔得閒去, 叫佢親友代食 , 小朋友係主角, 最緊要佢地開心.

願主保守大家平安, 順利.

原帖由 AWma 於 09-6-24 17:19 發表
27/6(星期六)高班畢業聚餐照常舉行

哈哈! 有得玩啦! 阿仔總算又有得同D同學仔見吓面了.
好彩爸爸可以請到假一齊去咋.....
好開心呀!

唔好客氣.

我囡囡同佢D同學仔都有返主日學, 最近, 因豬流感暫停.

原帖由 jess1010 於 09-6-24 15:21 發表
thanks tram tram, and are u families mostly go to TW Baptist church as well? ... there's nursery group for age 2+ for service on sunday ....

馬基之友

學校出左新生訓練通告.

tt,
個女冇事o麻, 希望佢快啲好返, 記住記住唔好比佢抓塊面珠呀, 遲吓再出嚟玩過....
至於明天, 我老公都未必去到聚餐, 我晏啲 call 你, 睇吓點好...
各位去 in 馬基的同學仔,
加油呀, 快啲有消息就好了.....
願主祝福妳.....
sarali

多謝關心.

原帖由 sarali 於 09-6-26 09:07 發表
tt,
個女冇事o麻, 希望佢快啲好返, 記住記住唔好比佢抓塊面珠呀, 遲吓再出嚟玩過....
至於明天, 我老公都未必去到聚餐, 我晏啲 call 你, 睇吓點好...
各位去 in 馬基的同學仔,
加油呀, 快啲有消息就好了.....
願主祝 ...

各位晚安.

各K.3 家長,

我上載咗d畢業聚餐相去facebook. 有興趣者請PM email address 給我.

tt/maku,

妳哋d小朋友好d未?

各荃浸家長,
K3 20週年畢業聚餐已於今日完滿結束了, 大家都玩得好開心, 亦都唔係好捨得, 但都總要離開幼稚園, 往小學出發, 希望各 K3  同學仔加油啦.......開心迎接小學生活....
sarali

CL322,
今日去完考 Tom Lee 個試了, 考完大合唱, 同自選兩首歌 (家長陪同, 全部同學一間 room), 跟住再逐個去課室彈 "The Dove"和聽音, 我唔記得你講過要考呢首, 完全冇練習, 個女考完出來, 眼濕濕, 一定驚我鬧啦, 因為佢唔記得點彈, 跟住爸爸話佢係 Miss Kwan 同考官一齊讚佢, 所以有啲感動喎, 我覺得都唔知係唔係真, 真抓頭.....

anyway, 肥佬就讀唔到 Book 5 了.........

sarali

星期六畢業聚餐真係玩得好開心呀, 多謝校長,校監俾我地小朋友有呢個聚餐, 因為知道好多學校都取消畢業禮同畢業聚餐, 所以今次有呢個機會俾小朋友向升小一前同老師同同學仔見見面, 真係好難得。多謝家教會籌備得好好呀, 好難忘!

校長果日一番說話令我感覺到校長真係好鍚呢班小朋友, 真係唔捨得離開呀!

今個 sat 要去馬基買書呀, 請各有關家長留意...

好多家長都讚校長一番說話 (好感動) , 我都好想係什麼? 希望有機會可以聽返.

原帖由 YeungSiuB 於 09-6-29 17:42 發表
星期六畢業聚餐真係玩得好開心呀, 多謝校長,校監俾我地小朋友有呢個聚餐, 因為知道好多學校都取消畢業禮同畢業聚餐, 所以今次有呢個機會俾小朋友向升小一前同老師同同學仔見見面, 真係好難得。多謝家教會籌備得好好 ...

得買書 & 校車.

書包, 鞋都無埋, 又四圍騰 CHECK 價

原帖由 sarali 於 09-6-30 23:41 發表
今個 sat 要去馬基買書呀, 請各有關家長留意...

係啦, 仲諗住睇吓啲鞋 O 唔  OK 添, 有家長話鞋 8 月先買, 驚到時又唔啱著...
裙就一齊去買啦....

原帖由 tramtram 於 09-7-1 10:58 發表
得買書 & 校車.

書包, 鞋都無埋, 又四圍騰 CHECK 價mouth:" />

裙就一齊去買啦....>>>隨便去玩

原帖由 sarali 於 09-7-1 11:49 發表
係啦, 仲諗住睇吓啲鞋 O 唔  OK 添, 有家長話鞋 8 月先買, 驚到時又唔啱著...
裙就一齊去買啦....

thank you

好耐無見妳.  (無記錯之前, 妳都有上來)...

妳同小朋友近況如何 ?

原帖由 rleung 於 09-7-1 13:38 發表
各位K3之友:
剛過去的畢業聚餐會有DVD派給大家做紀念.但派發時間就不能確定.

再次多謝熱心的PTA+義工+學校.沒有你們精神和時間的付出(由籌備-開會-準備-再開會.........等等)電話+電郵飛來飛去.....畢業聚餐沒能成 ...

咦, 你是 PTA 成員嗎 ? 有個女的 ?

原帖由 rleung 於 09-7-1 13:38 發表
各位K3之友:
剛過去的畢業聚餐會有DVD派給大家做紀念.但派發時間就不能確定.

再次多謝熱心的PTA+義工+學校.沒有你們精神和時間的付出(由籌備-開會-準備-再開會.........等等)電話+電郵飛來飛去.....畢業聚餐沒能成 ...

掂解咁講呀 ? 大家都好想認識妳.

原帖由 rleung 於 09-7-2 20:55 發表
tramtram & sarali:
打攪了!真不好意思.
‹ 上一主題|下一主題