用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! ...
樓主: tramtram
go

荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! [複製鏈接]

我果d有位媽咪已要了.

但我會問下囡囡同學仔家長有/無得送出來, 等我集齊再聯絡大家.

thanks

原帖由 潮流媽咪 於 09-7-9 22:17 發表

tram tram
如果你搵唔到個位媽咪比我得嗎??

潮流媽咪,
你係唔係想要校服呀?我都可以送出, 不過我要返去睇下係咩碼先!

有校褸, 冷衫, 長短褲等!

原帖由 潮流媽咪 於 09-7-9 22:17 發表

tram tram
如果你搵唔到個位媽咪比我得嗎??

校褸6碼
短褲8碼
背心8碼
長褲4碼, 6碼
長袖運動衫4碼, 6碼
原帖由 YeungSiuB 於 09-7-10 10:07 發表
潮流媽咪,
你係唔係想要校服呀?我都可以送出, 不過我要返去睇下係咩碼先!

潮流媽咪,

妳要先, 如果多出來, 都有位媽咪想要.  

YeungSiuB

可以嗎 ?

thanks
原帖由 YeungSiuB 於 09-7-11 11:28 發表
校褸6碼
短褲8碼
背心8碼
長褲4碼, 6碼
長袖運動衫4碼, 6碼

tt,
今個 Sunday ok 了, 我問咗姨姨o拿, 到時見啦....
sarali

THANK YOU VERY MUCH
原帖由 sarali 於 09-7-13 08:55 發表
tt,
今個 Sunday ok 了, 我問咗姨姨o拿, 到時見啦....
sarali

NO PROBLEM!

原帖由 tramtram 於 09-7-11 11:54 發表
潮流媽咪,

妳要先, 如果多出來, 都有位媽咪想要.  

YeungSiuB

可以嗎 ?

thanks

大家好

前晚班主任, 致電問候囡囡病情, 老師好有心, 又盡責, 我地三口子都有同老師傾計, 囡囡重入房關埋門都老師傾心事.

學校老師, 琴日開始都放暑假.
願主保守大家有個平安順利喜樂暑假.

原帖由 YeungSiuB 於 09-7-10 10:07 發表
潮流媽咪,

THX~~各位校褸,背心,冷衫我唔洗啦,我要4,6碼衫同褲

tt &  各家長.....
係呀, 荃浸各老師都好好o家, 有一個 sunday , 班主任打比我個女, 大家都笑到哈哈聲, 當然我都有同她傾計啦, 真係好唔捨得呀....
你個女 ok o拿??? 是嗎 ???  希望 sunday 見到佢可以動手整頸巾比自己啦...  ^^.
sarali

原帖由 tramtram 於 09-7-16 10:59 發表
大家好

前晚班主任, 致電問候囡囡病情, 老師好有心, 又盡責, 我地三口子都有同老師傾計, 囡囡重入房關埋門都老師傾心事.:happy:

學校老師, 琴日開始都放暑假.
願主保守大家有個平安順利喜樂暑假. ...

傷口慢慢好緊, 今晚, 再覆診....

sunday 佢自已郁手無問題, 彈琴 & 珠算佢隻手都 OK (除佢懶之外)

原帖由 sarali 於 09-7-17 09:04 發表
tt &  各家長.....
係呀, 荃浸各老師都好好o家, 有一個 sunday , 班主任打比我個女, 大家都笑到哈哈聲, 當然我都有同她傾計啦, 真係好唔捨得呀....
你個女 ok o拿??? 是嗎 ???  希望 sunday 見到佢可以動手整頸巾比 ...

TRAMTRAM,
希望你囡囡隻手快d好返!
原帖由 tramtram 於 09-7-17 11:37 發表
傷口慢慢好緊, 今晚, 再覆診....

sunday 佢自已郁手無問題, 彈琴 & 珠算佢隻手都 OK (除佢懶之外)

各位升小一家長,

提提大家上星期學校派既物品入面有一張SXI單張, 向7月31日或之前持單張去SPX SHOWROOM度可以以展銷價買SPX書包, 平過向百貨公司買架!

有興趣既家長可以上佢睇下, 但記住帶單張, 否則只係得85折!

(我唔係幫SPX賣廣告架, 不過我開頭無為意有呢張單張, 所以提提大家咋!)

點解我冇嘅.... @@

tt, 你有冇呀 ???

原帖由 YeungSiuB 於 09-7-20 17:24 發表
各位升小一家長,

提提大家上星期學校派既物品入面有一張SXI單張, 向7月31日或之前持單張去SPX SHOWROOM度可以以展銷價買SPX書包, 平過向百貨公司買架!

有興趣既家長可以上佢睇下, 但記住帶單張, 否則只係得85折!

...

你搵清楚亞女個美勞袋, 我開頭都睇唔到架, 跟住我老公睇完亞囡d功課後我見佢摷左張單張出黎!

展銷價2百幾蚊平過去吉豬島買好多呀!但一定要攞住張單張上, 買完會收返架!但唔限數量!

原帖由 sarali 於 09-7-20 21:39 發表

我有呀, 係功課袋內.

內容都上次馬基派發單張一樣.

上個禮拜日, 去吉XX睇過, SPX 比起囡囡中意 HELLO KITTY...公仔果D書包輕巧些, SPX 細SIZE 都幾細, 合適1/2年級, 要大D唔夠用, 不過, 小朋友都中意年年換款, 我可能同囡囡去油X地再睇下, 試清楚.

有媽咪講其他牌子都幾好輕身, 我都想睇多D....但囡囡最中意公仔款式.

妳媽咪掂呀 ?

我 grandma 琴晚已過身了.

原帖由 sarali 於 09-7-20 21:39 發表

TRAMTRAM,,
不要太難過,TAKE CARE.............

sara,
馬基果張得85折, 荃浸果張有展銷價。你搵唔到的話可以約埋TRAMTRAM一齊去買。

YeungsiuB, TT,
我搵晒個袋都冇呀, tt, 如果係一齊去買啦...
你唔好太傷心呀, 可能對佢嚟講, 都係好事, 因為沒有太辛苦, 我媽媽都出院了, 沒有大礙, 只是間唔中都渡吓假咁啦...再電聯啦, take care..
sarali

原帖由 YeungSiuB 於 09-7-21 09:46 發表
你搵清楚亞女個美勞袋, 我開頭都睇唔到架, 跟住我老公睇完亞囡d功課後我見佢摷左張單張出黎!

展銷價2百幾蚊平過去吉豬島買好多呀!但一定要攞住張單張上, 買完會收返架!但唔限數量!

...

yeungsiuB & sarali

多謝關心,

我一家人都 OK, 大家心願都已償了, 就是唔想 grandma 辛苦, 佢睡中離開好安詳, 我地都好感恩.

哎呀, 原本馬基得8折咋....

sarali 一齊去買, hsbc 有得以積分換 spi 書包, 大家睇下款式岩唔岩.

原帖由 sarali 於 09-7-21 13:50 發表
YeungsiuB, TT,
我搵晒個袋都冇呀, tt, 如果係一齊去買啦...
你唔好太傷心呀, 可能對佢嚟講, 都係好事, 因為沒有太辛苦, 我媽媽都出院了, 沒有大礙, 只是間唔中都渡吓假咁啦...再電聯啦, take care..
sarali

...

tt,
是的, 感謝主!

hsbc得4款, target淨色2款(紅藍), 漆面大logo(粉紅同青色)!

我朋友果日用單張買左大logo果款(唔係漆面果款), 折左258咋!

原帖由 tramtram 於 09-7-21 15:39 發表
yeungsiuB & sarali

多謝關心,

我一家人都 OK, 大家心願都已償了, 就是唔想 grandma 辛苦, 佢睡中離開好安詳, 我地都好感恩.

哎呀, 原本馬基得8折咋....

sarali 一齊去買, hsbc 有得以積分換 spi 書包, 大家睇 ...
‹ 上一主題|下一主題