用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Christian + Christmas Gathering

一年又快將過去, 我地就再來多一次 Christian (+ Christmas) gathering, 回顧我地過去一年的歷程/感恩/成長既生活, 好嗎? 時間, 細節, 我地一起商量商量, 如何呀 ?

日期: 26 Dec (Mon)

參加者: 請將人數寫下, 方便計算 dinner OR tea 人數

菲媽 (1 + 1) --- 安排食物場地 ([size=medium]有冇好消息呀        ?)
Zoey (2 + 1) --- 安排預約聚會及球類等場地
雯雯 (2 + 1) [但我老公約2:30左右先到]
桃子 (1 + 2) [老公仲未confirm 到]
Heidi媽 (2 + 3) [應該要遲些, around 3:30]
Venus (2 + 1)
Miffy2 (2 + 1)
Joanne2004 (2 + 2)

**(請主動在為帶領聚會, 領詩等崗位上, thanks a lot!)**

時間: 妳地想早 d 定晏 d?? (早 d 既食 tea buffet or 晏 d 既食 dinner buffet)

地點/活動: 提議方案 . . . . . (一)

- Book 大學琴室; 上次我地琴會攪過一次 gathering, 裡面有一個舊舊地都叫做 '三角琴', 所以 'Miffy2' & '雯雯' 可以有用武之地 ; (around 2 hours for our chatting);

- At the same time, 看看可否在大學 book badminton/table-tennis, 咁樣 d 老公 + 小朋友可以在學校玩;

- Then, 大學內 dinner OR tea, 看看有沒有 buffet, 咁樣就有 feel d.

邀請: Olivia1997, abbybear, Heidi媽, 萁菖媽咪, cindyc, . . . . .

菲媽,
我是之前 contact 妳的p1 mummy,我聯絡不到 cindyc.請幫忙. Pleasehelp to find past paper
Many Thanks

請 call me back 90411358 or [email protected]

Tina

Zoey,

UC 26/12 冇dinner & tea buffet, 聖誕假期做set 好貴, $128 per head, 所以我睇緊其他....

菲媽 =^_^=

Hi, TinaYu,

你有冇pm 比cindyc 呀!
菲媽 =^_^=

菲媽,

冇問題, 信得過妳, thanks a lot          !

菲媽報告 : 安排食物場地

A計劃: LG7 or LG1餐廳~Tea Buffet, 由3:00至5:30 pm,@$50 左右 (但食到六點, 返屋企又要煮飯, 之後又冇為口食晚餐, 時間又好趕…..)

B計劃: BBQ, book 一個爐, 可以由下午4:00食到晚上9:00 (其實BBQ都唔錯, 但唔知天氣好唔好, 太凍太大風又唔得!)

C計劃: LG7 or LG1餐廳~Dinner Set, 由 5:30 至 8:00 @$90左右 (價錢合理)

D計劃:  UC Bistro 冇tea buffet, set dinner $148 per head, (雖然環境好, 但都幾貴, 個menu 又唔係幾好)~

各位有咩意見!
菲媽 =^_^=

菲媽,

番完團契好累, 但都忍唔住入黎答下妳先     :    :

{My priority}:  PLAN A (LG7 or LG1 Tea Buffet) --- 因為我地可以最 relax 咁, 唔駛理帶乜帶乜, 我地傾完, 小朋友玩完就有得食, 唔駛再要等!  食到 6:00 其實都飽左, 我諗都唔駛再番去煮飯呢.

Hi

I still can't contact cindyC,
Do you know whick mimmy can help

tina

I prefer Plan A & Plan B.

I prefer Plan A.  

桃子 寫道:
I prefer Plan A.  

me, too.

哎呀!  乜咁大件事呀!!~~

佢撞到屋企邊度咁傷   :cry:   !!?  個口鼻未腫晒 law!!  希望快 d 好番啦!!!~  妳都唔好咁唔開心, 男孩子可能就是這樣     :cry:     !

Heid媽

陰公囉      聽完心都痛晒    但細仔都好堅強喎, 咁都冇喊, 仲唔驚添, 不過唔好勞氣, 小朋友就係咁, 趺趺就會大, 但今次就真係傷d    希望佢快d復原, 變返個靚仔樣   
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Heidi媽>>

真係好傷    咁咪食吾倒嘢囉.
亞仔都試過溜冰跌爆咀,不過你仔仔嚴重得多!!希望佢快d好番.

請問, 知唔知 80th 周年校慶綜合表演裡面, 若果小朋友有份上台表演的話, 駛唔駛 buy 埋佢張門票嫁         ?

Zoey,

係wor, 我都冇諗過呢個問題tim, 等我問下老師先….

其他家長, 你地會唔會買飛去睇綜合表演呀?

Zoey 寫道:
請問, 知唔知 80th 周年校慶綜合表演裡面, 若果小朋友有份上台表演的話, 駛唔駛 buy 埋佢張門票嫁         ?
菲媽 =^_^=

既然大部份人都讚成A計劃, 我們就進行A計劃…….
有消息再通知大家!

Christian + Christmas Gathering

一年又快將過去, 我地就再來多一次 Christian (+ Christmas) gathering, 回顧我地過去一年的歷程/感恩/成長既生活, 好嗎? 時間, 細節, 我地一起商量商量, 如何呀 ?

日期: 26 Dec (Mon)

參加者: 請將人數寫下, 方便計算 dinner OR tea 人數

菲媽 (1 + 1) --- 安排食物場地 ([size=medium]有消息再通知大家!
Zoey (2 + 1) --- 安排預約聚會及球類等場地
雯雯 (2 + 1) [但我老公約2:30左右先到]
桃子 (1 + 2) [老公仲未confirm 到]
Heidi媽 (2 + 3) [應該要遲些, around 3:30]
Venus (2 + 1)
Miffy2 (2 + 1)
Joanne2004 (2 + 2)

**(請主動在為帶領聚會, 領詩等崗位上, thanks a lot!)**

時間:
12:00-3:00 聚會
  3:00-6:00 tea buffet (價錢大約每位$60.00)

地點/活動: 提議方案 . . . . . (一)

- Book 大學琴室; 上次我地琴會攪過一次 gathering, 裡面有一個舊舊地都叫做 '三角琴', 所以 'Miffy2' & '雯雯' 可以有用武之地 ; (around 2 hours for our chatting);

- At the same time, 看看可否在大學 book badminton/table-tennis, 咁樣 d 老公 + 小朋友可以在學校玩;

- Then, 大學內 dinner OR tea, 看看有沒有 buffet, 咁樣就有 feel d.

邀請: Olivia1997, abbybear, Heidi媽, 萁菖媽咪, cindyc, . . . . .
菲媽 =^_^=

菲媽,

Thanks a lot!

各位姊妹,

以下崗位人人都會有機會做, 請大家熱心參予        :

組長(Name): ____________ - {負責帶禱, 安排聚會的流程等}
領詩(Name): ____________ - {聖誕頌唱唔少得         }
‹ 上一主題|下一主題