用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 收到SPN 聖保祿幼兒園面試消息的媽咪請到這裡報喜 ...
樓主: queenie_law3
go

收到SPN 聖保祿幼兒園面試消息的媽咪請到這裡報喜 [複製鏈接]

原文章由 smilefish 於 08-4-28 17:41 發表

但我都唔明收到信why多數得,因為學校未見過小朋友,咁佢地基於咩去考慮佢,比佢interview,而又有99%(好高既chance)收...sorry,我問得咁detail係因為我驚自己聽完你地抱有大信心,但之後又唔得,所以我想有d唔好旨在必得 ...

因為交form個日我問左主任, 佢話只會抽大約60名最多70名出黎interview (as claimed話無時間in哂), 咁佢地係收around 60個左右, 即係話佢抽得出黎interview既, 如果interview個日無大問題, 順理成章都會入到囉~ 當然都要有最壞打算, 唔係自己失望囉

bobochin,
wah>>wah>>你一定很開心,是否叫了出來,你幾多號去interview

原文章由 bobochin 於 08-4-28 18:15 發表
JOE & 各位家長
我返到屋企, 打開信箱, 見到自己個回郵信封呀, 我打開封信時, 隻手震哂架.

囡囡有機會去面試啦, 真係好開心呀

joe
我同你一樣, May 6.

[ 本文章最後由 bobochin 於 08-4-28 19:35 編輯 ]

bobochin,
嘩!你那麼快就去了診所填左份health record,是不是所有家庭醫生都可以,要多少錢呀?
hahah..你真快手!
原文章由 bobochin 於 08-4-28 19:21 發表
joe
我同你一樣, May 6 中午去in 呀, 我一入屋就大叫得左啦, 我個女又跟住講得左啦, 仲加多句好開心呀, kaka.
我心急到岩岩同個女去左診所填左health record啦, 希望大家一齊順利啦. ...

joe
我仲諗住咁瘀delete 左tim, 咁都比你copy 左, kaka.

係呀, 因為今個星期放工比較忙, 我打去睇開的醫生要帶埋小朋友去, 咁不如樓下診所睇都得啦, 醫生都係做個普通檢查, 收左一百大元, 前後唔使十分鐘,

各位收到信既媽咪﹐

恭喜你地。其實你們真的不用太擔心﹐SPN一般有得interview﹐就真係差不多99%入到架啦。記得我女女05interview時﹐我和我先生與老師一邊傾談﹐我個女就一邊將老師比佢既玩具大大力全部倒落地﹐
然後問Daddy 拿糖吃。我先生為免佢再製造麻煩﹐就真的在老師面前給她糖吃 - 激死我﹐仲諗住一定唔得…..現在﹐我的女兒已經讀N3了。

今日我好開心﹐因為我弟弟的女兒也收到interview 信。希望所有有機會interview既小朋友﹐都能夠順利入讀這所好學校。

Hi everyone - thanks to Meganbobo for explaining my absence to everyone and I hope I did not cause you all too much stress. I just got back this afternoon and am glad to tell you that I got a letter too......congrats to Smilefish, Duster, Joe and Bobochin. Hope the rest of you get the same letters very soon too.

I am off again tomorrow so talk to you when I get back.

Thank you Kaheibaba and Meganbobo for all your support - as I promised, yum cha on me if all goes well.

Dear all,

don't know what to say but we didn't receive any letter.

however, I am still glad that you've got the letter and good luck to all of you (bobochin, joe, smellfish, duster, marshmellow)

:p

Smilefish, Duster, and Bobochin,MARSHMELLOW,
我在6/5interview,有d家長在7/5interview,
那麼我們計一計,,如果真的約60人有得interview,那麼一天會有30人,由上午至下午,每天有5-7小時,即如果開一組interview,每位家長5分鐘,一小時12位,那一天會有60人,那為什麼要分兩天interview,會不會有成120人去interview,那代表只有50%....
kaheibaba and meganbobo 或其他家長,你們知不知道是怎樣運作的...

bobo_wong2006, i didn't receive any letter either... for those who've got a letter, congratulations. don't worry, you will make it

原文章由 bobo_wong2006 於 08-4-28 20:45 發表
Dear all,

don't know what to say but we didn't receive any letter.

however, I am still glad that you've got the letter and good luck to all of you (bobochin, joe, smellfish, du ...

約到咁梳係因為已經收左你,好多野要同你講,校規呀、校服呀!N咁多野。見咁多個就係收咁多架啦!唔會in120個收60個架!
原文章由 joe123831 於 08-4-28 20:46 發表
Smilefish, Duster, and Bobochin,MARSHMELLOW,
我在6/5interview,有d家長在7/5interview,
那麼我們計一計,,如果真的約60人有得interview,那麼一天會有30人,由上午至下午,每天有5-7小時,即如果開一組interview,每位 ...
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

原文章由 baby951104 於 08-4-28 21:24 發表
約到咁梳係因為已經收左你,好多野要同你講,校規呀、校服呀!N咁多野。見咁多個就係收咁多架啦!唔會in120個收60個架!

好戥大家開心, 雖然仍未有好消息; 不過今次心態都係隨緣, 可能今年唔得, 出年再戰spk! 跟住spp再做番同學仔都話唔埋, 呵呵呵 (超呀Q精神)

講得啱呀.. (仲慳好多學費添!) hahhaa.....

Dear all,

I didn't get any letter
Anyway, congratulations to those who get the interview letter.

原文章由 rollingcat 於 08-4-28 17:52 發表

而家無得帶水上機架啦....
你帶奶粉同奶樽上機, 一上機就叫空姐比熱水你就ok架啦...
我同囡囡早兩個星期去泰國都無問題
佢仲好開心咁同我講: 媽咪.... aeroplane 覺覺豬呀.....
你又可以帶d紙同筆同一兩本book上機 ...

我求先打去,問因為我呢幾日唔係hk,咁interview果日又係我之前晚先返,問佢可唔可以遲d先比封medical records,佢話得,不過唔好太遲,咁我咪問佢幾耐時間interview(因為我跟住想即刻去番自己醫生度,就番時間),佢話around 10 mins一個wor

thanks for some of your support!

yes, let's try again for SPK.

今日返到屋企, 發現收到信真係好開心. 我的interview日期也是6/5. 所以要叫老公請定假. 好彩是上午,因為女兒是下午午睡. 不過也擔心她到時表現, 希望到時順利.

唔知明天仲有無機會呢???
我老公知道無收到spn信
就即刻同我講, 黎緊k1真係要報多幾間致得呀.....

bobo_wong, ronni, rollingcat, kpang, chachalai
多謝哂你地祝福. 你地都努力! 加油呀!

[ 本文章最後由 bobochin 於 08-4-29 08:39 編輯 ]

各位好, 我女女現在快8個月大, 正準備明年報讀SPN. 看到大家等信的心情, 令我也不禁投入當中, 忐忑又緊張. 我老公笑我話我傻.甘早緊張定...
想請問收到面試信的家長們, 你們的孩子是否都是大B? 因為我女女是9月出生, 我害怕會否因屬細b, 而少了面試機會.
再問一問是關於申請表要附帶的生活照, 大家會附上什麼類型的生活照呢?
還有想問, 其實收生跟父母工作有無關係?
請原諒我問這麼多問題和比較唐突 , 因為實在想了解SPN 收學生的方法是什麼, 這麼多申請, 到底如何選出60-70人呢?
雖然知道應用平常心去對待, 但總是平靜不了.
此外, 希望未收信的家長今日打開信箱會有好消息, 而要面試的家長面試當日一切順利!!!
‹ 上一主題|下一主題