用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

CCKG 我都想呀. 入到CCKG係唔係一定入到DBS架?  咁DBS 幾錢一個月呀?
如果佢考到,你又無理由唔比佢讀喎. 唉!.... 錢銀既野... 到時再諗啦.

我又想八下, 咁本手册到底即係點啫?

[url=file://\\
[quote[/url]]原帖由 kerkermui 於 09-10-3 17:13 發表

佢可能想俾婆婆睇吓本手冊!

hkps.. 算啦, 一動不如一靜, e+已經性情大變, 唔知會唔會正常返, 激鬼c我喇! 我唔想又嚟多次~

我其實之前已經同c6傾好, 唔會轉校, 除非讀得唔開心.. or CCKG收 (c6係名校主意 ...

原帖由 elmolly 於 09-10-2 23:45 發表

我又想知得唔得呀? 咁快就交左四間? 我都交左兩間, 不過都係港島區既

PM咗俾你喇。

原帖由 ChanCSCathy 於 09-10-3 00:36 發表
PM 收到啦。thanks

我唔知道份功課點評分o家,我個女嗰份畫到出晒界,每次都有3個公仔印。

係呀,亞女都係三個印仔囉,不過我見佢D印仔有時係Well done又時係great睇睇有無分別咋。

原帖由 kerkermui 於 09-10-3 17:13 發表

hkps.. 算啦, 一動不如一靜, e+已經性情大變, 唔知會唔會正常返, 激鬼c我喇! 我唔想又嚟多次~

我其實之前已經同c6傾好, 唔會轉校, 除非讀得唔開心.. or CCKG收 (c6係名校主意 ...

其實係呀,如果唔係有增加好o既都唔想轉,但都要學校收返至得,所以報其他學校都係買定個保險o家咋,因為轉學校佢o地都係一個大挑戰嚟o家。

原帖由 kerkermui 於 09-10-3 17:13 發表

恐龍仔性情大變咩? 又係勁扭?

自從我工人走左之後, 阿女正常返好多!

原帖由 Ina 於 09-10-3 23:16 發表
港島區? 你會搬?

而家報果兩間都係backup, 唔係最心儀既, 如果港島果兩間一條龍學校收, 就會轉, 搬就要睇下先, 我住九龍中, 去邊都唔係好遠.

原帖由 Ina 於 09-10-3 23:19 發表
真係好嘞! 我最初仲以為佢地求其吸印添.  咁elmolly 係边樣有突破呀? 話我地知一齊開心下.

我係服從呀. 今日問埋阿女有無同Elvin玩, 佢話玩車車喎. 都唔知係咪真

原帖由 Ina 於 09-10-3 23:26 發表
CCKG 我都想呀. 入到CCKG係唔係一定入到DBS架?  咁DBS 幾錢一個月呀?
如果佢考到,你又無理由唔比佢讀喎. 唉!.... 錢銀既野... 到時再諗啦.

[url=file://\\ ...

唔一定讀cckg就入到dbs架, 機會大d咁解咋

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-4 00:05 發表

PM咗俾你喇。

replied, thanks.

醒目開學勳章

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-4 00:15 發表

其實係呀,如果唔係有增加好o既都唔想轉,但都要學校收返至得,所以報其他學校都係買定個保險o家咋,因為轉學校佢o地都係一個大挑戰嚟o家。

yes!

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-10-4 01:07 發表

恐龍仔性情大變咩? 又係勁扭?

自從我工人走左之後, 阿女正常返好多!

超硬頸, 勁痴身, 見到鍾意食嘅嘢/肚餓.. 都要人餵!

good for you...

原帖由 kerkermui 於 09-10-4 07:54 發表

超硬頸, 勁痴身, 見到鍾意食嘅嘢/肚餓.. 都要人餵!

good for you...

我覺得阿二都有d影響, 個個都話會好痴身

阿煩人由返學之後就勁鍾意飲奶, 總之肚餓就話要奶奶, 一日同我飲成4支, 都唔知點同佢戒

(我唔想洗咁多奶樽架嘛 )

醒目開學勳章

原帖由 Ina 於 09-10-3 23:26 發表

DBS.. 應該around 5k/mth

手冊.. 工人一路係我家"功臣", 佢都好關心手冊上嘅comments, 次次派返嚟都讚隻曳豬一輪!
至於內容, 除咗第一個星期之外, 都係"熱心學習" + 其他一樣 Good

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-10-4 11:07 發表

我覺得阿二都有d影響, 個個都話會好痴身

阿煩人由返學之後就勁鍾意飲奶, 總之肚餓就話要奶奶, 一日同我飲成4支, 都唔知點同佢戒

(我唔想洗咁多奶樽架嘛 ) ...

我地唔諗咁複雜住, 當住係佢未適應先!

我嗰隻4-5am又要奶奶, 7點幾起身又要!

真既? 咁就好囉! Elvin 都鐘意玩車車架.

原帖由 elmolly 於 09-10-4 01:15 發表

我係服從呀. 今日問埋阿女有無同Elvin玩, 佢話玩車車喎. 都唔知係咪真

勁呀! 兩個GOOD. 我諗恐龍仔上堂時梗係好比到反應老師嘞.

Elvin都有你地講嗰D"副作用" - 超硬頸, 飲多左奶, 扭計, 又多左"主見" .... 不過諗諗下, 超硬頸可能係佢本身性格, 人地話佢個星座係固執D...

原帖由 kerkermui 於 09-10-4 11:19 發表

DBS.. 應該around 5k/mth

手冊.. 工人一路係我家"功臣", 佢都好關心手冊上嘅comments, 次次派返嚟都讚隻曳豬一輪!
至於內容, 除咗第一個星期之外, 都係"熱心學習" + 其他一樣 Good ...

原帖由 Ina 於 09-10-4 21:41 發表
勁呀! 兩個GOOD. 我諗恐龍仔上堂時梗係好比到反應老師嘞.

Elvin都有你地講嗰D"副作用" - 超硬頸, 飲多左奶, 扭計, 又多左"主見" .... 不過諗諗下, 超硬頸可能係佢本身性格, 人地話佢個星座係固執D...

...

Elvin咩星座架? 超硬頸->金牛?

呢兩日玩得好開心, 差d連功課都唔記得做

我個女就無扭飲奶,但就要餵返飯囉,我唔會理o家,我叫姐姐俾佢自己食,不過姐姐都會攞另外一個碗餵。

前一至兩個禮拜個女返到屋企喊多咗,平時佢好少喊o家,用喊嚟扭o野囉,仲同我講話馮老師未俾貼紙佢,我o念可能馮老師有俾D貼紙喊o既小朋友而無俾佢,所以我就要o念方法去解釋點解會o甘。

我個女係金牛座好彩唔硬頸。

醒目開學勳章

原帖由 Ina 於 09-10-4 21:41 發表

...

佢好投入上堂架! 老師仲話佢好記性, 其實文字上嘅嘢~佢一早就識, 難得佢仲依然咁投入上堂!

我嗰隻係白羊喎~ e+同隻牛都無乜分別!

其實我一心想要金牛架, 點知會變左隻白羊, 都唔係好知白羊既性格係點既.

話時話, 今次份功課最尾果頁有咩提議? 我淨係諗到沙紙咋
‹ 上一主題|下一主題