用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

因為interview快臨近...但係我個仔講說話不靈光...有時又唔肯答...連人地問佢叫咩名....我教佢佢都係唔講...所以有d擔心!!! 如果佢d表現咁差就算有家姐係度...我怕都唔得.....

原帖由 BoBo1021 於 09-9-24 21:16 發表
如果有家姐係度讀, 應該係多數會收既, 放心啦.

希望各位高班家長都能中到心儀的小學.

原帖由 JoJo 於 09-9-25 09:05 發表
各位高班家長.

今日係第一輪入表的第一天. 希望各位都能選定目標. 中到心儀的小學

BoBo,

我仔今日又係birthday star ah!!  不過就帶雞翼+少少腸仔.  小姐仔咁型既, 會鍾意超人蛋糕; 不過我個仔一見到barbie美心蛋糕都話要!

原帖由 BoBo1021 於 09-9-24 23:23 發表
birthday star 會收到老師既通告, 會請你為小朋友預備食物, 有蛋糕/肉類/三文治/水果, 由老師決定帶咩, 不過我今次就打電話俾老師request既, 因為我是在職媽媽, 又無工人姐姐, 加上答應咗小姐仔送個超人蛋糕俾佢, 所 ...

我想請問昨天派了一份學習包….其實仲需唔需要每天帶回校呢??

原帖由 BoBo1021 於 09-9-24 21:16 發表
如果有家姐係度讀, 應該係多數會收既, 放心啦.

係呀, 皆因我家小姐成日都話佢係"男仔", 唔係女仔黎, 連性格都一樣 , 佢會好認真咁話"媽咪我唔鍾意公主架, 我覺得公主唔靚" 性格係生成既.

原帖由 CyrusMaMe 於 09-9-25 14:52 發表
BoBo,

我仔今日又係birthday star ah!!  不過就帶雞翼+少少腸仔.  小姐仔咁型既, 會鍾意超人蛋糕; 不過我個仔一見到barbie美心蛋糕都話要!

我今日交咗表啦, 不過連羅主任都話唔好抱希望啦, 諗下一輪啦......

原帖由 JoJo 於 09-9-25 09:05 發表
各位高班家長.

今日係第一輪入表的第一天. 希望各位都能選定目標. 中到心儀的小學

都未必既, 張form有推薦人嗰part, 填咗可能收既幾會大d呢.

原帖由 iadalovebb 於 09-9-25 09:40 發表
我相信唔收.

試吓面試前多d帶佢返學校, 等佢熟習吓個環境同老師, 咁應該到時會好d.

原帖由 七點半 於 09-9-25 09:45 發表
因為interview快臨近...但係我個仔講說話不靈光...有時又唔肯答...連人地問佢叫咩名....我教佢佢都係唔講...所以有d擔心!!! 如果佢d表現咁差就算有家姐係度...我怕都唔得.....

...

即本中文已教完, 可以留在家溫習, 下個week應該會派新既, 英文應該都差唔多, 如派咗新既可以收起舊既.

原帖由 七點半 於 09-9-25 16:10 發表
我想請問昨天派了一份學習包….其實仲需唔需要每天帶回校呢??

其實你哋可以係上面個topic到問野, 應該會多d人解答

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2144361&extra=page%3D1

原來可以填推薦人,無留意到。如果係甘,應該有機會的。
原帖由 BoBo1021 於 09-9-25 21:50 發表
都未必既, 張form有推薦人嗰part, 填咗可能收既幾會大d呢.

onlyone,

你既意思即係....... 唔通你又係抽升旗隊, 又中左? 咁我地真係so lucky啦.

iadalovebb,

係呀, 不過要k2先有呢d團隊參加. k1 係仲未有架.

你check pm啦.

bobo,

你今日交左FORM啦? 希望你得啦. 大家一齊祈禱啦!

我今日都有返去呀. 你係唔係放低個CAKE就走人呀? 定係有留低睇左佢地響禮堂個short早會呀?

你家小姐今日著左咩呀? 我見到好多女仔著到鬼火咁靚哦, 個個都係公主, 一係就花女look, 好濃重呀! 搞到我家小姐返來之後講到佢生日果陣, 佢都要著靚裙, 要訂大cake.

jojo,

我地d執委今日拍左段宣傳片, 呼籲d家長勇躍投票呀! 你果年有無拍過呀? 到時maybe要上家教個web睇呱.

Tina,

係呀, 今日下午交咗啦, 不過得15分, 所以都唔抱希望啦.

我今日都有等到早會完先走, 仲有接小姐仔放學添, 佢不知幾開心, 但係佢又做樹熊啦, 連陳老師都問佢, 係唔係想讀番幼班等佢黎照顧.

著到鬼火咁靚就實冇我小姐仔份啦, 我家小姐話明唔著裙架, 佢今日著咗件紅色衫(bossini-哈哈笑)加黑色褲咋.

原帖由 ckckcktina 於 09-9-25 23:27 發表
bobo,

你今日交左FORM啦? 希望你得啦. 大家一齊祈禱啦!

我今日都有返去呀. 你係唔係放低個CAKE就走人呀? 定係有留低睇左佢地響禮堂個short早會呀?

你家小姐今日著左咩呀? 我見到好多女仔著到鬼火咁靚哦, 個個 ...

真架..我完全無留意有推薦人呢PART..
原帖由 BoBo1021 於 09-9-25 21:50 發表

no ar, should be happy bee arso lucky!
原帖由 ckckcktina 於 09-9-25 23:20 發表
onlyone,

你既意思即係....... 唔通你又係抽升旗隊, 又中左? 咁我地真係so lucky啦.

give u 5555~
原本生日會我準備左件pink colour dress我個囡著,點知我囡又係唔肯著,佢話要著件公仔鴨仔Tee wor,去到school bus station見其他女仔個個都公主裙,我咪話"你睇人地個個都咁靚著裙ar"以為佢都後悔,點知佢仍然話我都係like鴨仔Tee ar~
原帖由 BoBo1021 於 09-9-26 00:51 發表
Tina,

係呀, 今日下午交咗啦, 不過得15分, 所以都唔抱希望啦.

我今日都有等到早會完先走, 仲有接小姐仔放學添, 佢不知幾開心, 但係佢又做樹熊啦, 連陳老師都問佢, 係唔係想讀番幼班等佢黎照顧.

著到鬼火 ...

原帖由 ckckcktina 於 09-9-24 11:36 發表
mandy, onlyone,

你地阿女有無參加咩團隊呀? 抽唔抽到呀?
我女參加左升旗隊, 不過都仲未知結果, happy bee就已經知道左, 你地阿女有無份呀?

TINA.
CONGRATULATION 呀! 你女女抽到! 真係好似抽六合身彩咁!! 我幚佢報左小蜜蜂架, 不過抽唔呀

‹ 上一主題|下一主題