用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

唔好溜左我, Maggie今日生日, 老套d都要講:

祝Maggie生日快樂, 學業進步, 身體健康 ,快高長大, 孝順父母, 聽教聽話, 自動練琴, 游水越游越快…….
菲媽 =^_^=

Zoey,

你講得arm, 真係好緊張架…..呢排又真係好忙 (其實幾時都係咁忙 ), 公司有個大project, 唔準放假, 想話休息下都唔得, 仲好似開始作感冒tim.
不過我有大家既支持, 都安心d, 盡力以為啦!  

講開又講, 其實跳舞個班家長和小朋友都算唔話得, 呢幾個月逢星期六8點半就返到學校排舞, 聖誕假和星期日都抽時間去練習, 態度認真, 每次都跳足個幾兩個鐘都冇投訴, 加上牛仔舞真係唔易跳, 佢地大部份都冇跳舞和音樂低子, 跳起上黎都幾難, 要舞步arm又要跟拍子, 所以要趁呢個機會多謝一下各位表演家長和小朋友, 佢地負出左好多時間和精神, 無論演出如何, 都值得嘉許!   

仲要特別多謝跳舞老師Miss Wong耐心既教導, 佢抽左好多時間比我地, 從不問酬勞, 又借出教室, 希望我地唔好另佢失望啦!
菲媽 =^_^=

我都祝Maggie生日快樂, 學業進步, 身體健康 , 聽教聽話.

菲媽,

雖然今個sat 我不會看你們表演, 但係我在這裡支持你.    

菲媽,

妳本身已經是位盡心盡力既好家長, 所以才感染到咁多有心人呢        !  剛星期六番學見到有位男生, 可能剛練完舞, 佢著住條好 '型' 既黑色長褲恤衫 & 靓皮鞋, 真係剩係睇都好型仔, 所以真係好期望睇你地既演出呢          !

係呢, 今年妳係未都有份教整 cookies 呀?  我同 Maggie 想捧妳場, 但抽唔到, 真失望     :cry:     !~

桃子,

Thanks a lot!~

妳囡囡好番 d 未呀?  阿女都仲係一時一時, 唉 . . . 唔知係未天氣既關係!?

雯雯: 唔知你工人到左未呢? 我仍會為你祈禱.

桃子,

雖然你唔去, 但都精神上支持我, 多謝你!

順便要恭喜竿竿在故事比賽中取得冠軍, 恭喜哂! 佢真係叻
女!  

Zoey,

多謝你地既支持, 千其唔好期望太高, 驚你會失望…..到時記得'做馬'大力拍手掌.

至於親子興趣班, 真係多謝你捧場, 抽唔到唔使失望, 找個機會我地一齊再學好嗎?

想問有冇人參加左奇脆米和排排舞呀?

我參加就左編織頸巾, 唔知有冇人一齊學呢?
菲媽 =^_^=

Zoey,

芊芊情況都係反覆. 可能真係天氣唔好, 而家連我都病左, 我同阿女唯有在家都要帶住個 , 因為唔想傳染比屋企人.
希望大家要好好保重身體呀! 今晚又開始 , 記住穿多件衫呀)))))))

菲媽,

多謝你. 雖然芊芊得到冠軍, 不過佢的代價係今次測驗好多科成績係歷史新低. 見到佢真係好想   
希望今次比佢一個好好教訓, 考試一定要全力應付

桃子, Zoey,

菲媽 =^_^=

Zoey,

請問明天合唱團表演通告有冇說要穿校服呀?

菲媽,

我抽到排排舞。

[img align=right]C:\My Documents\My Pictures\新資料夾

桃子

芊芊病左呀, 你都病呀, 呀妹有冇時呀, d天氣時冷時熱, 真係煩, 食下d維他命丸, 都有幫助, 會快d好返, 就黎新年, 祝你兩母女快d好返.

恭喜芊芊
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

桃子, Zoey, Heidi媽,
希望你地小朋友快d好番.  

另, 八卦問下, 明天小學部有什麼特別節目呀? 幼稚園部就要上午返學影千人照.

好久無來BK, 最近公司好忙呀..忙到頭都暈埋.
好想回家做少奶奶.. (發下夢就得...)

Zoey,
我及女兒補祝Maggie生日快樂, 讀書聰明
伶俐.聽教聽話.. 今晚會返awana嗎? 係就放學時等一等我..

桃子,
真係替你開心, 真係好難得架, 係咁多人前表演比讀書取好成績更難呀... 你都老懐安慰啦..有咩比小朋友攞奬來得開心. 恭喜恭喜.... 桃子,你自己都要好好保養自己病了就煩架啦.

Zoey/桃子, 提下你呀下星期日無兒童主日, 我帶女兒同返崇拜.你地都帶嗎??

菲媽,
我都好服你架, 係學校做咁多"事侍" 重咁堅持, 真係要向你學習下. 親子活動我無参加,因不知你教呀, 下次有請先"單一聲"一定撵場..另預祝你明天演出成功, 你一定得架. 不用担心, 我們在背持支你.... .

Hide媽,
希望細仔早日康覆, 天氣不隱定, 就辛苦我們做父母..

耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

首先真係好多謝大家為我家代禱.

我工人終於上星期五來到我家,而我又請左3天假train佢,但係因為佢既思鄉病都幾嚴重,加上又未做過,所以成日喊,(其實我仲想喊)    , 我都唔知點教,更加唔知點去處理,真你幾麻煩,好似今朝我臨返工前(8:45)講返今天既schedule比佢聽,點知又無端端又喊, 我返9:30, 我9:45先可以出門口,你地話我點算好,唯有時常祈禱,叫自己冷靜D   

大家真係要好好保重身体呀! 我仔仔今個星期都病病地,睇左一次醫生,而我已經根皮力盡地去處理工人既問題,這兩天返到公司又肚瀉又頭暈     

雯雯,

聽起來真係有點頭痛, 初初到港工作, 好容易有思鄉病, 我都唔知應該點樣處理好 , 唯有一起祈禱…..希望你工人快d適應啦!
菲媽 =^_^=

雯雯,

你有冇同你’蝦子餅’ 商量下, 等佢一齊幫下手, 分擔你既工作, 慢慢來, 唔使急, 見步行步啦! 放鬆d, 最緊要保重身體呀!

菲媽 =^_^=

KristyMum,

明天下午, 小學部舉行綜合表演: 有普通話朗誦、大合唱、話劇、中國舞, 其中一個項目是親子牛仔舞, 由家長同小朋友一齊演出.
KristyMum 寫道:
桃子, Zoey, Heidi媽,
希望你地小朋友快d好番.  

另, 八卦問下, 明天小學部有什麼特別節目呀? 幼稚園部就要上午返學影千人照.
菲媽 =^_^=
‹ 上一主題|下一主題