用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) ...
樓主: mumepen
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) [複製鏈接]

Re: 啟思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)

Iron

我都唔記得

Iron, WaWa,

仔仔初時話說故事,但突然改變主意話唱歌,我就叫他同老師講,原來他真是做到   

我都忘記幫他交,他說要畫動物,他爸爸話幫他無問題和.
DouglasMaMa :lol

dougla/iron

今個星期我地真係要忙做帽,係咪friday 先帶返去呀?

hi all,

今日妳地有無去學校呀?? 入門口處搞個模擬餐廳, 仔仔返學時已好興奮, d玩具食物又好鬼靚喎, 佢睇左好耐先上去丫, 放學時又講佢做寫單, 睇邊張台要order野, 跟手俾廚師整, 又羅返去果張台, 我心諗咁即係做樓面啦, 呵呵呵.

係呀星期五先羅帽返去呀, 我地已諗到點整啦, 聽日去買料, 哎, k1已整過一次, k3唔知駛唔駛, 查實我地以前做手工都好水皮, 家陣真係考起, 又唔可以買又要有創意又要特別又要岩節日, 當然仲要親子, 即係佢都要有份整, 老公話仲難過返工, 哈哈哈.

Iron

我就一定去唔到佢地學校,乜佢地咁好整到咁正呀, 尋日我仔仔先話我知佢地做

hi wawa,

不如下次抽時間去睇下佢地既學校生活, 影下相, 佢地會好開心同埋自己都有一個好好既回憶, 人地話全職媽咪點點點, 我就覺得好enjoy, 日日一齊返學放學, 知道佢做緊咩, 睇住佢長大成人, 雖然我去做野會多d$$, 但呢d經歷過左就無, 哈哈哈, 係度齋talk......

今日又有同學仔係m記生日會, 仔仔好開心.

請問幾時交,好似不用穿校服   
交了張紙,忘記寫下
DouglasMaMa :lol

dougla

星期五帶埋返學. 但我weekend幫佢做好,佢急不及代今日帶埋返學.

Iron

其實我都覺得做全職媽咪好好,可以送佢返學放學,又可以睇到佢地返學情況. 我返工唔順路又早,如果唔係我都會車完佢返學先自己返. 咁都會知道多o的.

hi wawa,

嘩, 妳咁快整好啦, 我地只係諗左, 聽日去買料整, 仲未知掂唔掂, 呵呵呵.

今日熱到死丫, 聽日打算俾佢著夏季囉, 不過好似話星期四五又落返雨.

Iron

我唸都唔好咁快同佢轉季住,因為呢o的天氣真係好易病,我唸都係睇定o的,不過我今日都叫仔仔著短褲.

Hi parents,

As I will be moving to KLN this May so that I will let my child study at this Kindy in the coming Sep at K2. Wanna know that what is the estimated cost of the school bus, say fm TST to school? Also do the teacher keep close contact with you?

hi wawa,

今朝同仔仔著短袖衫長褲, 羅埋冷衫, 到課室見開左冷氣, 即刻同佢著返冷衫岩岩好, 叫佢出去玩時先除; 有d同學仔著晒短衫短褲, 真係驚一冷一熱攝親.

hi lui,

學校有車隊, 可打去查詢; 點為之keep close contact呀?? 如果有事可打去同先生傾, 如小朋友無返學班主任會打黎問候, 咁算未呢?? ^_* 歡迎妳加入哦.

Hi Lui

o的老師都跟到佢地好足, 家長日我見佢本薄好details 寫曬個小朋友長短處, 通常老師一開學和對個別問題同學會打電話, 無問題就通常唔打. 但老師好歡迎你打電話佢問小朋友既狀況.

你知道讀邊班未呀, 睇下出年會唔會同我仔仔同班.

Iron

我就係驚學校開冷氣,所以都唔咁同佢著短袖,同埋係校車有時佢訓著,又怕比冷氣冷襯,所以都係等天氣隱定o的先同佢著短袖.

hi wawa,

不過如果著長袖出去玩遊樂場就真係熱死啦, 返課室又會冷親, 所以我叫仔仔出去玩前除衫.

哎, 頭先去買料買唔到丫, 係發泡膠整既復活蛋, 諗住俾仔仔自己上色再整係帽上面, 一陣又要出去搵.

Thanks all for your info.
Actually she will be in pm session and yet to know the details yet.
Hope my girl will has a wonderful time here! Like the school name - be creative!

hi wawa,

仔仔中招啦, 前日返學時已聽到d同學仔咳, 終於夜晚就咳同流nose涕, 今日休息囉. 可能學校突然開冷氣, 之前話27度先會開, 所以坐校車d小朋友(著短衫短褲果d)就中晒招.

Iron

所以真係要睇定o的, 因為一冷一熱就好易傷風, 大人都係,我都係同佢著多件衫,等老師同佢除會好o的. 尢其校車,我仔仔係夏天成日都係比校車o的冷氣冷到running nose. 一返屋企就無事. 所以要小心. 明日party 啦, 你仔仔一定要好番,一齊玩呀.

尋日咁快又派

hi wawa,

haha.......終於都完工, 今日個個都話佢得意, 佢又一早起身好開心, 我地羅埋相機去影相.
‹ 上一主題|下一主題