用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Miffy2,

聽講沙田力奇公園 (希望冇記錯個名    :    ), 踩單車不錯的, 妳可以一試        .

Heidi媽,

阿女都冇甚麼遊戲卷, 可能到時都有得取卦          .

Heidi媽 & 菲媽,

Please check pm          .

Zoey,

Disneyland 入場都係用平日價, 大約係大人$295, 小童$210. 如果你這幾天去, 應該唔會太多人, 仲可以玩多幾次tim

Heidi 媽,

d 遊戲card 儲夠印仔, 可以換禮物的. 即場都有得派遊戲card 的. 你可以同Heidi 一齊來玩架! 有時間可以去中學部(唔記得係幾多樓) 去參觀下小學部英文科和數學科的課室, 因為我囡囡和菲菲會係度當值架  

Miffy2,

星期六上午我一定會去, 不過我係 8:45 巳經要到wor! 因為囡囡早上要做講解員, 佢要 8:45 到學校報到.  

各位,

換左新地埗 wor, 妳地識唔識入黎呀        !

Heidi媽,

我係 HF 迷呀        !  我姪仔 10 歲, 每年都係去 HF 買衫比佢做禮物     :   , 聽佢地話 close 真係好失望     :cry:    !  之前入左好多貨, 但仲想去睇下        , 妳有冇去過, 多唔多選擇呢?

我 Sat 上午會番去學校呀, 妳會幾時去?

ZOEY,

昨天剛去完呀, 真係好平, 不過款式不多,
但有些冬天的外套600現120元, 不錯呢, 不過真係要好好心機去挑,因D衣服亂放在枱上,要慢慢找, 我找了半小時已沒有心機. 只買了少少衫.

不過BB衫較多及款都不錯, 如你有小朋友18個月下, 都好係值得買.

如你想買給MAGGIE就不多啦...  :-|
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

各位,

我終於搵到這裡了 唔知其他人

桃子,
我剛吃完午飯又去HP. 買了件BB袍. $540 折了$92買來送來朋友.所以買BB確是很不錯. 3 YEAR以的小朋友就無咩選擇.  :
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

哎呀, 轉左地步!!都係剛剛先知, 打個招呼先

近日全港亞媽的話題都係hipo, 我就早兩日lunch去左太子果間, 人山人海, 排隊俾錢都超過30mins, 四百幾買左11件衫褲俾kristy和佢表弟.

我囡要我在這裡做個宣傳─星期日上午係C座5G(c203)室免費寫書法...請多多幫襯~謝謝!(寫得唔好,唔好笑呀~!!)

Heidi媽 寫道:

Zoey,

去完 Disney 快 d 來報料, 我地最快都要等到 4 月才可以去!

Heidi媽,

今日終於同 Maggie 去左 Disneyland 啦         !  今日天氣好好, 人好少, 玩晒睇晒所有 programs, 玩多幾次都冇問題, 直入去已經可以, 唔駛排隊             !!~  根據玩後感    :   , 訪問過阿女, 佢對各遊戲既好玩指數分別係:

第一位: 飛越太空山 (刺激, 有如過山車)
第二位: 巴斯光年星際歷險 (有槍玩, 有分計)
第三位: 米奇幻想曲 (立體 3D 電影好好睇)
第四位: 小熊維尼歷險之旅 (好似坐船仔遊山洞咁)
第五位: 森林河流之旅 (出海幾好 feel)

--------------------------------
我自己既感覺:

成個樂園真係唔係好大地方, 但一日遊都可以 spend 到既, 唔駛好似 Ocean Park 咁行到妳腳軟        !  整體黎講, 都似係 Ocean Park 較多野睇, 多野玩, 但當然 Disney 勝在有新鮮感啦!

太空山 ------ 細膽 d 要小心, 有少少驚嚇度;  我地兩老都分別同阿女玩左一次, 佢都話未夠皮, 要 take 3, 我地都話咪攪          .

米奇幻想曲 ------ 比想像好睇, 必看, 老少咸宜        .

煙花 ------ 必看, 正!!!

sunniema 寫道:
我囡要我在這裡做個宣傳─星期日上午係C座5G(c203)室免費寫書法...請多多幫襯~謝謝!(寫得唔好,唔好笑呀~!!)

sunniema,

多謝妳報料         .

Sunniema,

你囡囡好叻呀!     連書法都掂, 我一定會去捧場!

我有個請求 ,菲菲呢幾日都好擔心, 因為星期六下午又要中樂7人組, 又要做講解員, 葉老師又話唔可以走開, 但又要去做講解員.

可唔可以叫你囡囡幫幫忙, 睇下菲菲點呀, 你知啦, 菲菲真係好鬼細膽, 又蒙蒙下, 又唔敢同老師講wor, 又唔知佢幾點表演, 又要
菲媽 =^_^=

各位家長,

你地有冇留意今日明報或經濟, 恭賀民生書院八十周年慶典, 有學校簡介, 校長訪問, 學生活動.....還有很多珍貴的歷史圖片和資料,值得一看.       
菲媽 =^_^=

菲媽,
你叫菲菲唔駛擔心, 已經問過miss yip, 佢話冇問題的呀~不過我個囡都會幫你睇住菲菲(不過其實菲菲咁醒目, 唔駛睇都識得照顧自己喇~)
明天見!

Sunniema,

你真係好好人, 經常“關照”我地, 唔該哂!  

希望開放日一切順利!  
菲媽 =^_^=

各位:

開放日真係好開心, 真係大開眼界, 有機會參觀下中學部, 又
菲媽 =^_^=
‹ 上一主題|下一主題