用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小五 talk 一 talk (07~08年)
樓主: siulisa
go

小五 talk 一 talk (07~08年) [複製鏈接]

原文章由 hhma 於 07-7-9 11:10 發表
試吓整細d張相

唔明, D相已經系 200萬像, 已經儲o左系電腦, 點再整細D

每次失敗都出現 "您設置的頭像超過 200000 字節大小,請返回修改。" 究竟 "字節大小" 系嘜東東

教下我

各位, 小朋友派左成績表未呀,阿仔今日有唻

咪係.....joanneka 咁c 惡都敢郁佢個女

原文章由 joanneka 於 07-7-9 11:13 發表
hhma
梗係有啦, 佢米係度 .
我覺得如果亞女真係游得唔好, 亞sir鬧係應該, 不過用到武力就 , 今次可能係唔小心, 再有下次我一定換教練 , 亞女仲話佢無say sorry :tongue:

原文章由 joanneka 於 07-7-9 11:13 發表
hhma
我覺得如果亞女真係游得唔好, 亞sir鬧係應該, 不過用到武力就 , 今次可能係唔小心, 再有下次我一定換教練 , 亞女仲話佢無say sorry :tongue:

joanneka:
我覺得真係好唔掂o咼!用武力!
連泳鏡都飛埋,應該幾大力o咼!
有無攪錯呀!:evil:
我仔o個間泳會d呀sir都好惡,不過未見過佢o地用武力,
係呢!你囡學游泳時,你有無睇住o架!?
我仔o個間有得睇住o架!我老公次次都睇實,因為我細女都學緊!

原文章由 yeegi 於 07-7-9 13:30 發表

唔明, D相已經系 200萬像, 已經儲o左系電腦, 點再整細D

每次失敗都出現 "您設置的頭像超過 200000 字節大小,請返回修改。" 究竟 "字節大小" 系嘜東東

教下我   

yeegi:
200萬像太大了,最簡單你試吓用小晝家整細張相,

looby
我同事個仔, (甘岩又係沙官, 下午升小六) 之前又係係你個間游
暑假之前已經決定唔游, 一黎佢無興趣, 二黎又係覺得悶同呀sir惡 woo

我地呀sir都惡, 又大聲, 但一定唔會用武力
同埋落左堂都成日講笑話

原文章由 looby 於 07-7-9 13:59 發表

joanneka:
我覺得真係好唔掂o咼!用武力!
連泳鏡都飛埋,應該幾大力o咼!
有無攪錯呀!:evil:
我仔o個間泳會d呀sir都好惡,不過未見過佢o地用武力,
係呢!你囡學游泳時,你有無睇住o架!?
我仔o個 ...

有d甘既事
但從joanneka 字裡行間, 我覺得佢好溫文儒雅woo..

原文章由 jazzmama 於 07-7-9 13:51 發表
咪係.....joanneka 咁c 惡都敢郁佢個女

原文章由 ffhhmama 於 07-7-9 13:40 發表

ffhhmama:
我仔上星期六派o左啦!
分數進步o左,但全级名次退o左少少,
好彩都入到A班,
但我諗P.5,一定要幫呀仔搵人補習啦!
我今朝睇'初中教育'個topic,先明白d升中計分方法咋!

c 啦...破壞左joanneka 形象tim

咁我响你心目中又點呀

原文章由 hhma 於 07-7-9 14:11 發表
有d甘既事
但從joanneka 字裡行間, 我覺得佢好溫文儒雅woo..

looby,

:idea: 阿仔都入咗A班, 好開心佢話操行攞咗個A, 成績都進步同名次就差不多: :

成績表要11號先知..
但剛知道阿仔明年被選中做風紀...希望唔好被燉冬菇啦! :  
另外原來今年頒獎典禮居然有份出席係囉
親子圖書閱讀金獎第2名...要今日綵排先知....
仲有英文每日一篇都囉左第2,有50蚊書劵...

原文章由 ffhhmama 於 07-7-9 13:40 發表

hhma

joanneka,

乜阿 sir 咁嫁, 咁真係要睇實 d 先得喇 , 真係唔應該動粗, 學游水姐, 開心野黎嫁 ma !

若果怕遠, 不如睇下有冇人有熟悉教練係附近教呢 :) ?

原文章由 looby 於 07-7-9 14:12 發表

我今朝睇'初中教育'個topic,先明白d升中計分方法咋!

之前我都睇咗, 睇完重驚 , 依家成績好都未必分派倒一間好學校"鄧"阿仔苦

ffhhmama,
咁A班係未精英班呀......
我仔如果操行有A-就好了..上次得B+咋....

原文章由 ffhhmama 於 07-7-9 14:25 發表
looby,

:idea: 阿仔都入咗A班, 好開心佢話操行攞咗個A, 成績都進步同名次就差不多: :

原文章由 alicetong 於 07-7-9 14:30 發表
成績表要11號先知..
仲有英文每日一篇都囉左 ...

阿仔唔願做每日一篇, 可能屋企個電腦太慢

原文章由 alicetong 於 07-7-9 14:32 發表
ffhhmama,
咁A班係未精英班呀......
我仔如果操行有A-就好了..上次得B+咋....

係呀, 呢一年佢都讀得好苦, 所以暑假比佢玩多啲

joanneka
妳唔好嚇我..今晚阿仔沙田史丹福開波游水了..
有無搞錯,點可以對女仔咁粗魯架 實嚇親阿女啦...

hhma

daddy,人頂人政策,要識讀,識解,識做....

原文章由 ffhhmama 於 07-7-9 14:37 發表

阿仔唔願做每日一篇, 可能屋企個電腦太慢

alicetong
你地好勤力呀...我小一下學期已經無睇每日一篇
英文更加無開始過:cry:
有獎真係錦上添花 加油
我仔話唔想見張成績表

原文章由 alicetong 於 07-7-9 14:30 發表
成績表要11號先知..
仲有英文每日一篇都囉左 ...

咁恭喜晒妳呀.....
入到精英班係好好推動力0黎.....
咁妳小朋友係邊度讀架....

原文章由 ffhhmama 於 07-7-9 14:40 發表

係呀, 呢一年佢都讀得好苦, 所以暑假比佢玩多啲
‹ 上一主題|下一主題