用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學生揹什麼書包
樓主: qooboy
go

中學生揹什麼書包 [複製鏈接]

原文章由 eeyore0511 於 07-8-1 22:29 發表

咁就等開咗學之後,睇睇會唔會比人笑先啦!反正個書包都係小學用咗一年,而且個款係好大仔feel(唔係spx嗰d款),加上好新淨唔好咁浪費,到佢需要時先再諗。

對,相信很多中一仔還是會用舊書包或是護脊書包,等用爛再說吧!

我想問 邊度有JANSPORT賣阿?
唔該你地答我拉~

我想問 邊度有JANSPORT賣阿?
唔該你地答我拉~

Dr. Kong護脊背囊書包

原文章由 catnips 於 07-8-2 11:25 發表

對,相信很多中一仔還是會用舊書包或是護脊書包,等用爛再說吧!

我想買Dr. Kong護脊背囊書包給升F. 1的囡囡,唔知襟唔襟?會不會俾同學笑款式太孩子呢?

原文章由 cokcok28 於 07-8-7 11:19 發表

我想買Dr. Kong護脊背囊書包給升F. 1的囡囡,唔知襟唔襟?會不會俾同學笑款式太孩子呢?

我兒子曾試背過Dr. Kong不同類型大小的書包,他說背起來不舒服。所以他還是選擇SPI。

他舊的那兩個也是SPI,第一個個用了三年,第二個也用了三年還沒破,不過畢竟已用了幾年,他自己想有一個新的書包升中,且培僑買有折又有校徽,所以便買了。

我個女看中了NORTH FACE 個隻背包, 太貴啦要$460.00, 但背起來真的又好好, 她又是要上中一的.
真頭痛

原文章由 catnips 於 07-8-7 13:48 發表

我兒子曾試背過Dr. Kong不同類型大小的書包,他說背起來不舒服。所以他還是選擇SPI。

他舊的那兩個也是SPI,第一個個用了三年,第二個也用了三年還沒破,不過畢竟已用了幾年,他自己想有一個新的書包升中 ...

原文章由 CHOIYAN 於 07-8-7 13:56 發表
我個女看中了NORTH FACE 個隻背包, 太貴啦要$460.00, 但背起來真的又好好, 她又是要上中一的.
真頭痛

NORTH FACE 背包, $460.00,價錢合理呀!小學生SPI/Dr. Kong都要$3xx!
你係邊樹見到NORTH FACE 背包呢?我有興趣。

我是在屯門市中心-運動家看到的.

原文章由 JP 於 07-8-7 14:23 發表

NORTH FACE 背包, $460.00,價錢合理呀!小學生SPI/Dr. Kong都要$3xx!
你係邊樹見到NORTH FACE 背包呢?我有興趣。

護脊書包一問?

[quote]原文章由 catnips 於 07-7-31 00:07 發表
想請問邊隻護脊書包好?價錢?那裡買?

I bought a back pack for my son which is Delsey, model Incest, HK$590,  (French brand for luggage) in Sogo. 2 years international warranty, and well design for notebook and good compartment arrangement.

He tried Zeven (the lightest, but quite small, HK$890), Samsonite (Notebook type, good compartment, HK$490), Northface (HK$460) as well,

今日係荃灣千色店度, 見到north face有discount, 有好幾款背包都賣$395, 如果有時間就去看下啦.

原文章由 CHOIYAN 於 07-8-7 13:56 發表
真頭痛

多謝晒

原文章由 rclamlam 於 07-8-8 13:41 發表
今日係荃灣千色店度, 見到north face有discount, 有好幾款背包都賣$395, 如果有時間就去看下啦.

尋日路過百隹, 唔覺意發現有書包買. 阿女挑選左一個藍色samsonite, 都好靘! 而且很實用!

原文章由 worldpeace 於 07-8-14 18:57 發表
尋日路過百隹, 唔覺意發現有書包買. 阿女挑選左一個藍色samsonite, 都好靘! 而且很實用!

How much is a samsonite schoolbag?

[ 本文章最後由 kykwan 於 07-8-14 22:28 編輯 ]

囡囡看中澳洲Chiropak Senior 護脊書包,嘩!要$420,唔知各位仔囡囡有沒有用過Chiropak 的書包呢?襟唔襟o架?唔知點解,我覺得佢D書包內籠很細?

原文章由 kykwan 於 07-8-14 22:37 發表
囡囡看中澳洲Chiropak Senior 護脊書包,嘩!要$420,唔知各位仔囡囡有沒有用過Chiropak 的書包呢?襟唔襟o架?唔知點解,我覺得佢D書包內籠很細?

我個仔用左兩年, 個書包仲好新淨, 又防水, 但你選款時,睇清楚,因為每個款嘅容量有少少不同, 有d兩層, 有d三層: : :

我女小學都係用Chiropak, 佢好中意, 非常襟, 用左兩年仲好新淨。 而家升中佢都堅持要用番Chiropak。上星期先買左個大碼$429,好似幾好'咩'咁。

原文章由 kykwan 於 07-8-14 22:37 發表

It is $278.
原文章由 kykwan 於 07-8-14 22:25 發表

How much is a samsonite schoolbag?
‹ 上一主題|下一主題