用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 跑馬地寶血幼稚園家長會
樓主: pakwong
go

跑馬地寶血幼稚園家長會 [複製鏈接]

Re: 有無05年9月入讀寶血[跑馬地]

小新媽媽,

您好!我都係住柴灣架。

我想問你個囝囝讀上午班定下午班呀?我囡囡會讀下午班,
番學會唔會搭學校的巴士呀?我想搵褓母車,但到現在都未搵到呀。

心花花

心花花,
我囝囝讀上午班, 會搭學校的巴士. 因為係我屋企樓下有站.

你不如問下老師有無好介紹?
[url=http://www.TickerFactory.com/]

想問下有邊位小朋友係讀下午班架?

心花花 寫道:

me

我想幫囡囡考下年K1.
佢地收唔收唔足歲小朋友?
要幾時開始報名?
難入嗎?

THANKS.

yk,

你可以上寶血個網check下,click here 入面有個item係"新生入學",要提一提個網頁的"最佳瀏灠解像度 1024 X 768 及 使用Internet Explorer 6.0+"。

yk,
You can try, they accept the kid even not enough 3!!
It's a nice kinder.!!

anitalui 寫道:
Hi canau
嗰日可能是第一日開始我覺得有点亂,我地嗰組又多小朋友,所以都幾難控制,而且爸媽又在小朋友很難專注,你嗰班又覺得點呀?至於嗰畫班係1:4,我囡囡嗰堂係教小朋友用油粉彩畫單線畫再塗水彩,佢都幾專注老師講嘢!其實都是比佢練下小肌肉,佢玩得開心就OK     

me too,希望下次好d :

心花花 寫道:

我仔仔暫時下午班[因未知轉唔轉到上午班,我仔仔就坐保姆車,

pakwong,

可否給予你仔仔就坐的保姆車資料呀?謝謝!我家住柴灣。

心花花

明天番學影貼紙相,大家知唔知可否要求影多少少及有無相底比番我地架?

心花花 ;

please click  pm

我仔都係讀下午班,都希望可轉上午班la,不過我聽日唔得閒去交錢,學校話星期一交都得,不過就要自己去做校服同自己去映相。

pakwong 寫道:
心花花 ;

please click  pm

hello 大家好
星期六已回校交雜費,買校服&書包啦!
校服你哋買咗幾多套呀?我就各買一套,依家嗰套好fit,但大一個碼就好大,驚到時唔得,寧願遲d幫佢過九龍再買過,你哋呢?
我嗰女每次番去寶血幼稚園之後,就不停對我講唔要番現讀學校,真不知如何認對     

sammili,

你有無買校服果間公司的地址呀?果間公司的名係"金錀"。

心花花

sammili 寫道:
我仔都係讀下午班,都希望可轉上午班la,不過我聽日唔得閒去交錢,學校話星期一交都得,不過就要自己去做校服同自己去映相。

想問大家有無興趣選擇搭褓姆車來回學校呀?而家我搵梗果個褓姆車司機話唔夠人數,所以今年唔開車呀。

路線 : 由柴灣至學校
下午班

心花花

anitalui 寫道:
我嗰女每次番去寶血幼稚園之後,就不停對我講唔要番現讀學校,真不知如何認對     

我個仔又係. 問佢仲意新學校(寶血)定舊學校, 佢話新學校.

我同佢講要9月至可以返, 點解? 因為老師話既羅.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

hi anitalui,

i bought one set $275.  the teacher it can be good enough.  uniform is for mon, wed and fri.  sport wear is for tue & thur.
your daughter can cooperate to take the photo?
canau

我都係買左一套咋,件外套仲好大添,個阿姐話囡囡果件已經係最細啦,囡囡真係細粒啦。當影相時,囡囡非常不合作,攪左好耐至得咋,都唔知影得好唔好睇添呀。

canau 寫道:
hi anitalui,

i bought one set $275.  the teacher it can be good enough.  uniform is for mon, wed and fri.  sport wear is for tue & thur.
your daughter can cooperate to take the photo?
‹ 上一主題|下一主題