用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 DEC 09 BB 有什麼好嘅幼兒園可選?
樓主: alice719
go

DEC 09 BB 有什麼好嘅幼兒園可選? [複製鏈接]

回復 3# kellyyuen 的帖子

其實pg主要係玩吓,有中英文堂上,我個人係覺得可接受的.最主要唔使in嘛 .幼兒園好唔好我唔敢講都係道聽途說,要自已親身經歷先敢分享.
都係個句,我對pn其實要求唔高,只要個仔上得開心就ok,又離家唔遠夠方便.至於學習我諗唔會無野學卦,細路仔每天都係學緊野.

原帖由 梅媽媽 於 11-1-22 10:23 發表
我地返pg夠歲去讀pn既同學仔唔知返咩班,但大部分得下午班了,真係唔知國際個邊情況.
  但就有同學婆婆話都頗深,個女算太差十一月插班都追得好辛苦.
我地有機會做同學仔喎! ...

咁方方好似都幾多人讀喎, 我interview咗陣問過話local 開6-8 & international 就開1-2 班, 如果你哋返pg都係得pm 插班, 好似唔係幾抵咁, 因為我覺得佢哋in得都收, 我嗰時仲係任選, 不過一定要早交表, 因為佢係跟交表次序, 唔係跟出生日期 如果唔係,我哋啲細仔都幾難有得讀

你係邊度方方?可能因為佢收細仔所以都多人報讀.我對幼兒園冇咩要求,最近要方便及個仔能獨立d(佢好chi我).唔使in 有得讀書我已經好滿足

醒目開學勳章

我囡囡都係0912,暫時 IN左啟思一間 , 收左讀下午班PN...

回復 23# 梅媽媽 的帖子

係對衡道嗰間, 我覺得最緊要係老師有愛心, 唔好poo poo 完冇人理或者被人打都唔知; 最好有多啲耐性, 因為2歲人仔都仲好細, 唔好打擊佢哋自信心就可以

回復 2# puffy0305 的帖子

我都有交報名表去啓思,個職員話我個仔九月未夠兩歲依家無得in,要等夠歲到時有位先有得in.
請問你何時in既呢? 我個仔0910既,我九月已交表.

醒目開學勳章

原帖由 梅媽媽 於 11-1-24 17:33 發表
我都有交報名表去啓思,個職員話我個仔九月未夠兩歲依家無得in,要等夠歲到時有位先有得in.
請問你何時in既呢? 我個仔0910既,我九月已交表.

上個星期5 (21號)~

回復 26# 梅媽媽 的帖子

好似間間啟思都唔同, 如果係kowloon tong, 細b一定冇得in, 要等差唔多開學有人放棄學位先有機

係呀,我報左九龍塘個間 .
都恭喜puffy,雖然係下午班但有個offer係手個人都輕鬆d

回復 28# hobby 的帖子

hobby,我係沙田區咖,搵邊D Kinder會收我個細B呀?

回復 30# smalltungtung 的帖子

沙田區, 如果學費平個啲好難有位俾細仔,因為我報咗5間都係完全冇消息,仲有好多就要1.5歲先可以報, 但我估到時都係full 晒;

結果我就報咗好多馬鞍山嘅,
boxhill - in 咗, on pm waiting list
greenfield - 3月in, 會收信再confirm 日子
think - 好似話4月in
creative - last week in 咗, 好快有結果
wellborn - 好似話4月in
good health - 要等1.5歲先有得in, 但好似好full

你可以打電話問吓, 我估好多都未full

我b都是09dec,問過朋友意見,n1無乜所謂的,選間近自己屋企既就得,唔駛小朋友太累.

我好遲至決定試下報,鍾意返上半日的,西灣河區無乜choice,一係無n班,一係deadline已過,一係不收細仔...私校貴,不會考慮.

所以,只報了明我和培元. 2-3月interview. 應該當插班咁讀後半個學期.

其實,阿媽幫我湊b,想報返佢果區,港島西區..但都係,一係無n班,一係deadline已過,一係不收細仔,一係返全日.

Any recommendations in Central, Wanchai or Southern district (e.g. Ap lei chau)?
‹ 上一主題|下一主題