用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田樂基vs聖母,可唔可比d意見呀。
樓主: BallBall417
go

沙田樂基vs聖母,可唔可比d意見呀。 [複製鏈接]

http://life.mingpao.com/cfm/school11.cfm?sid=21100
just check 係英中
是否比上不足比下有餘, 睇你點睇.
品德教育確係好, 我覺得同伴影响力好大, 品德教育比成績更重要, 呢個角度睇比上不足比下有餘.
成績方面, 我信奉靠自己而學校係輔助, Band 1 school有Band 5成績學生, Band 5 school亦有Band 1成績學生.
聖母畢業有人做大學教授,亦有專業人士, 但人地得唔等于自己得, 係唔係?

原帖由 BallBall417 於 11-4-7 23:23 發表

中學上年好似唔係英中喇。您點睇聖母小學?是否比上不足比下有餘呢?好嗎?

如果讀樂基小朋友可以同爹爹媽媽住,我會揀樂基。我覺得一家人一齊住幸福D.

父母陪伴成長比學校更重要
原帖由 A-Mum 於 11-4-8 13:42 發表
如果讀樂基小朋友可以同爹爹媽媽住,我會揀樂基。我覺得一家人一齊住幸福D.

原帖由 kitmantsoi 於 11-4-8 13:30 發表
http://life.mingpao.com/cfm/school11.cfm?sid=21100
just check 係英中
是否比上不足比下有餘, 睇你點睇.
品德教育確係好, 我覺得同伴影响力好大, 品德教育比成績更重要, 呢個角度睇比上不足比下有餘.
成績方面,  ...

對。好多謝你既意見。做家長既 真的不可靠哂學校。

原帖由 A-Mum 於 11-4-8 13:42 發表

明白。謝謝。
‹ 上一主題|下一主題