用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 請教:K1第一日返學
樓主: littlecook
go

請教:K1第一日返學 [複製鏈接]

原帖由 LL222 於 11-9-1 02:07 發表

母女平安,7:45am,8磅,雙眼皮,粗脾。
希望大女可以幫到妹妹入到KM PN 啦
不過今曰大女好似有古怪行爲,例如特別大聲叫去吵細妹?

弓起哂哦..

恭喜晒!
咁快諗入學?慢慢嚟啦!
BB咁快已經返左屋企既?
今日邊個陪囡囡返學呀?大囡剛入K1,突然又多左個妹妹嚟爭左媽媽去,行為可能會有D唔同架!多D注意吓佢既感受啦!
原帖由 LL222 於 11-9-1 02:07 發表

母女平安,7:45am,8磅,雙眼皮,粗脾。
希望大女可以幫到妹妹入到KM PN 啦
不過今曰大女好似有古怪行爲,例如特別大聲叫去吵細妹?

原帖由 小曳人 於 11-9-1 07:29 發表

Congratz!!!
勁呀!

多謝哂!
另一挑戰開始!
你都有對公子,第曰都可以對吓襯家!哈哈!

原帖由 marcuscyrus 於 11-9-1 07:54 發表

弓起哂哦..

多謝晒,你有對公子,第曰可以對吓襯家!

原帖由 littlecook 於 11-9-1 11:26 發表
恭喜晒!
咁快諗入學?慢慢嚟啦!
BB咁快已經返左屋企既?
今日邊個陪囡囡返學呀?大囡剛入K1,突然又多左個妹妹嚟爭左媽媽去,行為可能會有D唔同架!多D注意吓佢既感受啦!
...

已經由有BB開始灌輸家姐妹妹廄念,叫家姐要幫手照顧妹妹,daddy mami 愛家姐,家姐錫妹妹等....

可能太開心太excite? 成人用隻手拍細妹面面!叫又唔聽,餵奶又攪.... 自己玩又噪!

未返到屋企,要3/9先出院,因家裡冇工人(走咗)老婆又要我陪伴左右,所以大女都瞓咗係醫院度。(因剛碰上開學,我老婆未出得院,開學我要上陣,找親戚照顧大女要我車來車去好麻煩,老婆又唔放心......

我諗由醫院出發開學都算少有

!成家响晒醫院!估唔到連細都可以陪院喎!
家姐仔可能係attention seeking!

原帖由 LL222 於 11-9-2 01:08 發表

已經由有BB開始灌輸家姐妹妹廄念,叫家姐要幫手照顧妹妹,daddy mami 愛家姐,家姐錫妹妹等....

可能太開心太excite? 成人用隻手拍細妹面面!叫又唔聽,餵奶又攪.... 自己玩又噪!

未返到屋企,要3/9先出院,因家裡冇工人(走咗)老婆 ...

原帖由 littlecook 於 11-9-2 01:35 發表
嘩!成家响晒醫院!估唔到連細路都可以陪院喎!
家姐仔可能係attention seeking呢!

生BB基本上唔係生病,所以問題不大,最大問題係响個易受感染個NB度,大人控制到hygiene,大女就.......唉....
‹ 上一主題|下一主題