用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思INTERVIEW, 大家IN成點
樓主: carrie1314
go

啟思INTERVIEW, 大家IN成點 [複製鏈接]

回覆 teteemem 的帖子

千萬唔好咁諗,睇返之前啲post,無問都係in得好好,有am offer.

回覆:sophieli20 的帖子

我果日臨走時老師攞住份報名表問我如無am, pm會唔會考慮,你係咪指呢份?

引用:我果日臨走時老師攞住份報名表問我如無am,+

原帖由 ec_siusiu 於 14-11-12 發表
我果日臨走時老師攞住份報名表問我如無am, pm會唔會考慮,你係咪指呢份?

...
我無尼份表

ella_805 發表於 14-11-12 09:38
我無尼份表

我都無拿住份表, 只係問我你本來選上午, 如果上午FULL你會唔會考慮下午, 我話OK呀, 咁LAW

引用:Quote:ella_805+發表於+14-11-12+09:38+我

原帖由 moledy 於 14-11-12 發表
我都無拿住份表, 只係問我你本來選上午, 如果上午FULL你會唔會考慮下午, 我話OK呀, 咁LAW ...
Same, 不過佢無問我pm得唔得,正係confirm我am係first choice ... 其實am/pm對我無所謂

回覆 ella_805 的帖子

即係無多一張紙要填呀?!但個張我記得要家長簽名。。。

引用:回覆+ella_805+的帖子 即係無多一張紙要填

原帖由 Arwing105 於 14-11-12 發表

即係無多一張紙要填呀?!但個張我記得要家長簽名。。。 ...
無咩印象....

回覆:Arwing105 的帖子

無野俾我填喎

引用:回覆+ella_805+的帖子 即係無多一張紙要填

即係無多一張紙要填呀?!但個張我記得要家長簽名。。。 ...
你in邊間啟思?

回覆 ec_siusiu 的帖子

我in藍田啟思n班啊。最後老師比左張半頁A4紙咁大嘅紙我填1st choice and 2 nd choice.內容仲有填學生姓名,家長名,家長簽名同日期啊

回覆:sophieli20 的帖子

我都係藍田呀!定係。。。藍田先會做呢樣野?!

引用:Quote:原帖由+Arwing105+於+14-11-12+發表

原帖由 ella_805 於 14-11-12 發表
你in邊間啟思?
我係in藍田呀!

引用:我都係藍田呀!定係。。。藍田先會做呢樣野

我都係藍田呀!定係。。。藍田先會做呢樣野?!
我in 九龍塘 ,可能唔同做法?

回覆:啟思INTERVIEW, 大家IN成點

請問九龍塘啓思interview過程要幾耐?謝

回覆 melg 的帖子

一個鐘左右, 無group in . 入到去課室, 會有几張枱, 每張枱會有一位老師幫小朋友面試, 未叫到你時, 可玩玩枱上面D玩具先, 跟住會有老師過黎.

In 4:15,我3:50到,未排得隊住,4點排,5分鐘左右就排到,即刻上課室,等左5分鐘就到我囡,問左唔夠10分鐘就走得~前後半小時,爽快
我覺得係睇彩數,如果課室內前一批小朋友唔合作,in得慢,就會堆積左幾個仲未in,所以就等得耐!

去完對間學校好失望,師資差!

引用:去完對間學校好失望,師資差! +

原帖由 J2013 於 14-11-14 發表
去完對間學校好失望,師資差!
可否詳細D?

回覆:J2013 的帖子

請問你in邊間?

小朋友係7月尾BB(15個月大),未識講話(只懂叫爸爸媽媽。。不過識follow instruction, bye bye 飛吻give five 舉手謝謝比波等動作都好肯做)
話說面試啟思嗰日等咗大半個鐘, 冇人理過,最後一個in,老師毫無冇笑容,(fine,我體諒你in咗成日累了。。。)
問第一個問題:"介片未?" (面口係好似怕我增加佢workload 咁。。fine...佢介緊)
佢再問:'小朋友有冇上playgroup?' 。。。
咁我答:'有上英文+普通話playgroup'(其實好普遍je⋯)。。 。老師即話:'我地學校課程較淺,幾年都冇功課,只教廣東話,唔教英文,英文堂都只有20mins,e度可能唔適合你!' 。。。(咁我O晒咀啦😓,適合與否係應該我決定,唔係你呀。。)
Fine...你話淺⋯⋯但之後面試唔淺架喎。。。個miss打開本圖書不斷考:"e個係乜?(未識講....) o個個係乜?.....(都話未識講....)"

'老師'就話:你小朋友仲未識講嘢!!

‹ 上一主題|下一主題