用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好時光pn offer
樓主: maggieche
go

好時光pn offer [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+starlittle+於+15-10-13+發表

原帖由 Punmak 於 15-10-14 發表
依家暫時$5,494
比起中英文班,吾算貴得多
羡慕你b有全日offer

是沙田那間?還是粉領?我也有報。但我收不到 interview 信。幾時 面試的?

回覆:好時光pn offer

收左我仔K1 中英文上午班,好似好易收咁?

引用:收左我仔K1+中英文上午班,好似好易收咁? +

原帖由 BlueViann 於 15-10-14 發表
呢間好大機會會收的。

有一個n班offer在手,個心都定d。

讀緊N班,中英文主流班好,老師和家長配合幾好。國際班的老師不敢恭維

引用:讀緊N班,中英文主流班好,老師和家長配合

原帖由 sammi.poon 於 15-10-21 發表
讀緊N班,中英文主流班好,老師和家長配合幾好。國際班的老師不敢恭維

...
國際班唔好?可唔可以講多d?謝謝

回覆:Punmak 的帖子

國際班是印尼或菲律賓老師,與父母的溝通少,有時媽媽問子女的情況,老師答唔倒。而且咁細個小朋友,除非家中講全英文,否則小朋友難與老師相處,會令小朋友抗拒返學。(不喜勿插)僅個人意見。反而中文老師溝通教育方法多d

引用:國際班是印尼或菲律賓老師,與父母的溝通少

原帖由 sammi.poon 於 15-10-21 發表
國際班是印尼或菲律賓老師,與父母的溝通少,有時媽媽問子女的情況,老師答唔倒。而且咁細個小朋友,除非家 ...
謝謝意見,如果情況不如理想我會要求轉中英文班了。

所以我都奇怪當日面試全程用英文,可能真係想了解到父母/小朋友的英語能力。

之前我上網又睇唔到佢啲課程內容,希望到時情況比預計的好啦。

引用:Quote:原帖由+sammi.poon+於+15-10-21+發表

原帖由 Punmak 於 15-10-21 發表
謝謝意見,如果情況不如理想我會要求轉中英文班了。

所以我都奇怪當日面試全程用英文,可能真係想了解到父 ...
面試國際班都用英文,因為班主任平時都講英文,所以需要知道小朋友是否平日明白老師的指令。如果想轉,要留意中文班是否有位。e+我們學緊Abc

回覆:sammi.poon 的帖子

你小朋友是n班?可否講下覺得間學校點?

我仔讀緊國際上晝班PN, 覺得好滿意. 班主任唔會主動打比家長報告返學情況, 不過佢一年四次家長日, 有評估報告, 剛剛去咗第一次, 班主任都講到我仔有咩做到, 有咩做唔到, 可以點改善等.

國際班程度唔淺 (個人覺得), 但要有心理準備佢無中文.

我仔八月開始返, 本身屋企全廣東話, 最近發現佢識唱成首tea time song, 同問佢學校書嘅嘢佢都識, 都算係咁啦.

另外佢功課唔算多, 如果想谷嘅可能呢間未必啱.

鍾意佢近, 返落先發現細校人少, 無咁易病, 呢個好重要

回覆 siulungbb 的帖子

請問冇中文既意思係完全冇廣東話及普通話嗎?

知唔知中英班有中文嗎? 到K3也沒有中文??

回覆 chestnutbaby 的帖子

廣東話唔清楚,普通話一星期好似有一堂,睇番授課報告話教'facial expression',剛測試我仔又真係有教😂。學校主任就講廣東話,我估佢有幫手睇小朋友,但唔係負責教。
咁耐都無用過無中文書,我估佢教好少。

再升上去唔知有無中文學,不過佢課餘有唐詩班可以報

回覆:siulungbb 的帖子

請問是邊間分校?

回覆 Ginger_Gin 的帖子

我仔讀緊沙田校。
唔記得咗講,佢開學無耐搞咗個座談會,揾咗個人講Teaching English as second language(唔記得確實係咪咁,但內容係),教吓啲家長可以點响屋企教小朋友英文,有啲ideas都幾有用。

之前有post話學校商業主意之類,我都承認收費唔平,但PN係咪都要交學費,去得遠要坐校車嘅話,條數其實响番度。

引用:我仔讀緊國際上晝班PN,+覺得好滿意.+班主任

原帖由 siulungbb 於 15-11-13 發表
我仔讀緊國際上晝班PN, 覺得好滿意. 班主任唔會主動打比家長報告返學情況, 不過佢一年四次家長日, 有評估報 ...
請問衛生情況如何?老師會不會冇乜愛心,好惡?

回覆 Punmak 的帖子

學校唔算新淨, 始終有番咁多年歷史, 但個人接受到. 學生返學要換indoor shoes, 叫有重保障咁啦.

老師有無愛心就唔太清楚, 但open day見到佢同我仔交流都好似okay, 同埋阿仔都鍾意班主任.
反而唔係負責教書嘅主任好有愛心, 又知道晒每一個小朋友嘅上堂情況

引用:回覆+Punmak+的帖子 學校唔算新淨,+始終有

原帖由 siulungbb 於 15-11-16 發表
回覆 Punmak 的帖子

學校唔算新淨, 始終有番咁多年歷史, 但個人接受到. 學生返學要換indoor shoes, 叫有重 ...
謝謝

‹ 上一主題|下一主題