用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 今天大會堂校際音樂節那個評判,托著頭想睡覺 ...
樓主: candycn
go

今天大會堂校際音樂節那個評判,托著頭想睡覺 [複製鏈接]

回覆 四隻貓 的帖子

好在小朋友係練習、比賽的過程中,多多少少都有d得着...

引用:+本帖最後由+四隻貓+於+16-3-17+14:03+編輯

原帖由 四隻貓 於 16-03-17 發表
係囉,阿女同冠亞季個評語一樣,但就同冠軍差咗6分,咁即係點?評判你到底想點。

引用:Quote:原帖由+四隻貓+於+16-03-17+發表本帖

簽名被屏蔽

引用:回覆+四隻貓+的帖子 好在小朋友係練習、比

原帖由 Jane1983 於 16-03-17 發表
回覆 四隻貓 的帖子

好在小朋友係練習、比賽的過程中,多多少少都有d得着... ...
阿女每參加一次比賽就進步一D,同阿妹距離越拉越遠。佢次次要有完美表現先可以拿獎,人哋就不過不失已經有獎。我唔係要次次冠軍啊,你都俾個季軍我寫吓升中表丫。唉!

回覆 little_yolky 的帖子

我最信“有志者,事竟成",叫大女比心機

little_yolky    發表於 16-3-18 08:55

回覆:little_yolky 的帖子

細囡那場評判很好,宣佈結果前有講首歌佢覺得要如何演釋,留意甚麼,他提及沒有特別寫不好的comments在評語紙上,希望written留些正面和鼓勵性的comment。可能因為是G1,小朋友年紀小,所以希望正面一點。

熊貓BB 發表於 16-3-17 22:53
細囡那場評判很好,宣佈結果前有講首歌佢覺得要如何演釋,留意甚麼,他提及沒有特別寫不好的comments在評語 ...
舊年評判好好, 雖然少今年兩分, 但寫得好清楚, 話阿女各方面都好好, 只係年紀太細, 未太穩定, 掌握得唔好, 多多練習就可以。今年評判話, 唱歌最緊要字正、腔圓、拍子準、音穩, 呢幾樣係基本, 個腔要拉得柔....等等, 咁......阿女全部做到晒, 仲加埋足夠又自然既感情表達响入面, 其餘小朋友都無做得咁好, 咁到底仲差D咩呢??? 最衰阿女位老師近來身體唔好, 話見到學生比賽驚太緊張血壓高, 所以唔敢去睇比賽, 真係衰咗乜都唔知, 想改善都無得改, 唉!咁辛苦操咗5個月, 真係!

2Bwed  老師睇比賽會血壓高? 好有趣的藉口!  發表於 16-3-18 10:39

2Bwed  老師睇比賽會血壓高? 好有趣的藉口!  發表於 半小時前

唔係藉口架, 佢無端端上年聖誕血壓上到200!佢話見到自己學生唱就一定緊張,所以咪唔去囉, 舊年佢有去的。

回覆 little_yolky 的帖子

操左5個月!真係好多心機。
仲只准參賽者唱半首歌,係我實頂住條氣,你真係好修養!

回覆:今天大會堂校際音樂節那個評判,托著頭想睡覺

咦,咁我囡評判算好?只寫了缺點,例如:
某小節 - accent 太重
某小節 - 拍字唔平均
某小節 - 要漸慢

好具體的。雖然有缺點,但比了我囡季軍。

little_yolky    發表於 16-3-21 14:12
Crabtree    發表於 16-3-18 23:29
‹ 上一主題|下一主題