用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 2頭女仔九龍城區有什麼學校選擇?
樓主: kkyyho
go

Band 2頭女仔九龍城區有什麼學校選擇? [複製鏈接]

opclk99 發表於 20-6-15 13:03
好多次货lor.. 我個女今年依樹畢業。聽老師吹近6年dse英文科3仔以上成绩97~100%,好似好勁,嚇鬼死人。
...

吓!咪你女女眨吓眼就畢業拿?!我果時睇住你女女升中,睇住你俾人封艇

welcome back

little_yolky 發表於 20-6-16 17:13
吓!咪你女女眨吓眼就畢業拿?!我果時睇住你女女升中,睇住你俾人封艇

welcome back:fortunate ...
咩叫'封艇'呀???????

opclk99 發表於 20-6-16 17:22
往事不堪回首月明中....,衰女唔聽話,係要讀nursing. 咁鬼辛苦,(屋企又唔等錢洗唔想佢做依行咁厭惡)依 ...

乜你咁㗎!我阿女今年中一,叫佢俾心機第日考nursing,佢話怕血,唔想。nursing好有意義呀!

往事不堪回首月明中....,衰女唔聽話,係要讀nursing. 咁鬼辛苦,(屋企又唔等錢洗唔想佢做依行咁厭惡)依 ...

停課仔仔們咪打機打得好開心?

今時今讀Nursing先好, 移民容易D.
全世界都缺護理人員, 不少國家既護理機構都願出埋Working VISA Sponsorship去請人去做護理

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

opclk99 發表於 20-6-16 17:42
上年在下老母走左,加上细仔有羊癇症(近期先好返)長期不断入院見太多负能量,所以唔想佢做。点知佢做红十 ...

乜會計唔係計數,同數學差唔多咋咩⋯⋯

opclk99 發表於 20-6-15 13:10
仲有依家校風係勁嚴既,如果亚女小小唔乖咪入,
肯定亚理路也。
學生唔比Facebook show相,
前輩, 請問有冇書院選修科資料睇吓呢?謝謝

opclk99 發表於 20-6-16 18:36
亞女都畢業了,唔好意思,幫你唔到。其实都是睇名次先有選擇權,
最好嗰批精英班先可以physical chemistry  ...

明白既,website 找不到相關資料,書院樣樣都好神秘,因為有jm提到今年選科有微調,所以咪想知變成點囉。謝謝!

opclk99 發表於 20-6-16 18:36
亞女都畢業了,唔好意思,幫你唔到。其实都是睇名次先有選擇權,
最好嗰批精英班先可以physical chemistry  ...
話時話,得閒去小學版打救吓D家長,好多人仍然盲目吹噓令千金母校應有大量B1學生。

opclk99    發表於 20-6-16 20:41
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Nozomi806 發表於 20-6-16 15:34
係?????? 可以講多少少嗎??????
search 聖家爸爸就可睇到往事。

opclk99 發表於 20-6-15 13:10
仲有依家校風係勁嚴既,如果亚女小小唔乖咪入,
肯定亚理路也。
學生唔比Facebook show相,
知道書院一向嚴,但冇唸過咁跨張,期待講多d 呀!

opclk99 發表於 20-6-16 20:55
嘩,一陣校长比封劣屍信就大煲勒。老老实实,過半叫大量,
b1生應該都可以過半既。
阿女大都係中游福星。

我係講緊間小學

opclk99 發表於 20-6-17 13:07
小學都係.....講多兩句老師會直按打黎,
依度好多人報寸架。
需然d细路畢晒業,
依家D家長, 仲堅信小學4X名仲會係B1學生, 好心提示下佢仲話唱衰佢地學校
只能祝佢地好運

‹ 上一主題|下一主題