用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有家長的子女收到整BRP eVisa的邀請電郵了嗎? ...
樓主: carolef
go

[英國] 有家長的子女收到整BRP eVisa的邀請電郵了嗎? [複製鏈接]

anitawong21 發表於 24-8-16 03:15
留意啱啱8月15日更新內容,Expired BRP而家又話要keep返

If you have a biometric residence perm ...
好彩見到你個message thank you

回覆樓主:

想問申請咗eVisa,以後入境係唔係要上網login 先show eVisa?

想問下大家整BRP 轉 evisa, 大約幾耐就收到email通知成功?我申請咗3個星期仍未有任何通知!

kiu107 發表於 24-9-10 16:30
想問下大家整BRP 轉 evisa, 大約幾耐就收到email通知成功?我申請咗3個星期仍未有任何通知!
...

完成申請後即時收到一個confirm email,上面有一組16個數字reference ,再等多8分鐘,就收到另一個話可以登入eVisa!

你肯定已完成咗申請?因為scan完BRP 之後要再登入返申請系統,仲要繼續答多幾個問題喎

Deleted

Deleted

有呀! 有收到email & 跟住答返佢D問題 ( identity and contact; account security, submit request)!

請問有冇人喺冇收到email情況下都自己做咗evisa呢?
當日我係揾agent幫我個仔申請, email 都係填咗agent's email, 佢哋話幫好多學生申請過, 但到目前只係收過一個政府通知, 仲要係冇講明邊個學生..... agent就叫我哋自己照做evisa 先.....
大家點睇?

CJCJ 發表於 24-8-28 15:23
回覆 carolef 的帖子

係咪資料CREATED ACCOUNT 就得呢? 點解我無需要填OUTSIDE UK, 又唔見話要SCAN BRP... ...

成功Create account之後要先 sign in,跟住就會見到問你用BRP/passport,一步步跟住做就得

原來咁繁複, 終於剛剛完成了, 謝謝你 !

CJCJ 發表於 24-9-21 16:55

原來咁繁複, 終於剛剛完成了, 謝謝你 !

最煩係要add埋個特區護照落去
8-)

發表於 昨天 10:22 |只看該作者
請問有冇人同樣情況? 已經由student visa轉咗bno evisa,brp亦已交返去Home office,咁洗唔洗理呢個email?
阿囡尋晚log in UKVI account佢有叫佢link up with evisa ,即係要跟住做?
求解答!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊