用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇小朋友讀緊沙田區幼稚園,本人係新手,有好介紹嗎? ...
樓主: christine88
go

有冇小朋友讀緊沙田區幼稚園,本人係新手,有好介紹嗎? [複製鏈接]

Re: 有冇小朋友讀緊沙田區幼稚園,本人係新手,有好介紹嗎?

Hi,

I think these 3 kindergartens are good but school fees for first 2 are around HK$3.5-4K per month.

朗思國際幼稚園(雅濤居)
樂基幼兒學校(駿景園)
聖母無玷聖心幼稚園  

Maybe you could ask other opinions.

Rgds,
Aling

Re: 有冇小朋友讀緊沙田區幼稚園,本人係新手,有好介紹嗎?

ANY UNDATE ?
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

有呀,,吳多泰K1就有2文3語,有外界TEACHeR,,同埋學PHONICS呀,,好似幾吸引,,同埋係有3層校舍,幾大咁WOW,,,THIS SATURDAY就去睇啦...

吳多泰學校個主任話一WEEK有2DAY係教英文,一DAY係普通話,仲有PHONICS,,,看來幾注重2文3語,學費一千蚊多D WOW...

1/11就拎表啦,,,希望趕竹7切去LOOK LOOK個校舍啦...都有機會會報...

hi  christine~~~~

請你看完後 再在呢度講下啦 , 我已經申請左回郵取form, 但未知報唔報

:-)  :-P

我都係郵寄去取form, 都係唔知報唔報, 我覺吳多泰小朋友可能會開心d, 但我又驚唔夠聖心出名, 小一時唔知可唔可以升到好學校, 真係好難揀, 我已經報左真理浸信會碧濤幼稚園 ,23/10要interview!
‹ 上一主題|下一主題