用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

太后,

乜格格都會唔斯文0既咩?

原帖由 2bzmummy 於 10-2-11 10:30 發表

格格要記得斯文架 .........
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

長老,

好似我日日都同你講早晨, 只不過係你聽唔到之喎...

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-12 09:21 發表

46兄

呢幾日唔見您, 以為您收佐爐添
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

sf,

我公司都有請臨時工0架...

原帖由 stitchfriends 於 10-2-12 23:10 發表

46,
臨時學童八達通係臨時比你用住先, 直至取到新咭, 地鐵會退回臨時証嘅剩餘額比番你.

太后,

唔係無試過唔見, 係無臨時學童八達通依樣0野0者...

原帖由 2bzmummy 於 10-2-12 23:12 發表

stitchfriends

其實 46 兄係想講俾我地聽,佢既小朋友未試過遺失學童 octopus 呀

SF,

你唔信我係老人家0架?
我識0左太后好耐0架啦...

原帖由 stitchfriends 於 10-2-12 23:26 發表

46,
High 乜鬼 Tech ar, 個個都話用iphone, 我覺得唔啱我用, 咪買部尚算新款無咁 out 嘅機囉.

係喎, 新機D 字比較細架, 係咪淨係啱後生仔用 ?

字夠大>>>> 你唔驚人誤會你係老人家咩 ? ...

長老,

我都0岩0岩換完床單, 枕袋, 被袋...

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-13 14:22 發表
今朝我8點另起身去超市入貨, 買埋早餐俾兩位小主享用, 跟住將床罩被套攞去洗兼焗乾, 修剪埋個靚髮, 去街市買餸.....家下無聊聊地上網等hb放工 ...

原帖由 正46 於 10-2-13 18:55 發表
太后,

電子產品日新月異,款式多籮籮,
用家各有喜好都好正常0者,
唔係D廠家都唔會出咁多款啦.

我認同呀,不過想講俾 stitchfriends 聽,有 keyboard 既 smartphone 都出左幾耐下之嘛

原帖由 正46 於 10-2-13 19:04 發表
太后,

唔係無試過唔見, 係無臨時學童八達通依樣0野0者...

正經點講呀,唔好話小朋友呀,我地大人都會有失魂既時候啦

原帖由 正46 於 10-2-13 19:08 發表
長老,

我都0岩0岩換完床單, 枕袋, 被袋...

咁早換  我要沖完涼先可以換乾淨床罩, 枕袋, 被袋, 再放埋壓歲錢係枕袋內

原帖由 2bzmummy 於 10-2-13 20:57 發表

正經點講呀,唔好話小朋友呀,我地大人都會有失魂既時候啦

2b

大人, 小童 & 長者都無臨時的八達通, 因假日同埋平日一樣價, 反而學童係平日有優惠, 程式較複雜

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-13 21:45 發表

咁早換  我要沖完涼先可以換乾淨床罩, 枕袋, 被袋, 再放埋壓歲錢係枕袋內

長老

您咁認真既 ?我家 part-time 星期四已經來了做清潔,我都無特別要換曬床單架,咪按平時既 schedule 去做囉

長老

今日細雨紛飛,您隻貓都去行花市 ? 未黎到喎

vivi 向各位姊妹, 46 及各位的home 人拜早年:

祝願大家虎年龍精虎猛、事事如意、合家平安、一團和氣!

小朋友就快高長大、學業進步!
打工仔o既就長做長有、升職加薪花紅齊齊來!
做老闆o既就生意陸續來、財源廣進發大財!

恭喜恭喜!!!

原帖由 2bzmummy 於 10-2-13 22:00 發表
長老

今日細雨紛飛,您隻貓都去行花市 ? 未黎到喎

2b

唔係化, 隻貓盪失佐  或者塞車卦, 放完假先算啦

原帖由 vivi_vivi 於 10-2-14 00:01 發表
vivi 向各位姊妹, 46 及各位的home 人拜早年:

祝願大家虎年龍精虎猛、事事如意、合家平安、一團和氣!

小朋友就快高長大、學業進步!
打工仔o既就長做長有、升職加薪花紅齊齊來!
做老闆o既就生意陸續來、財源廣進發 ...

vivi

早晨

我都祝呢間舖頭咁多位同您地既屋企人心想事成,想點就點

長老祝願大家虎年身體健康, 一團和氣, 開開心心

長老,

您都上嚟趁熱鬧呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-14 00:19 發表
長老祝願大家虎年身體健康, 一團和氣, 開開心心

vivi,

我呢個假期都應該會多時間上來睇舖

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-14 00:18 發表

2b

唔係化, 隻貓盪失佐mouth:" />  或者塞車卦, 放完假先算啦

長老

唔緊要啦,橫掂都係 waiting 由得隻貓玩埋呢個假期先算

今晚我老 C 夫婦帶埋女女十點半先黎到拎我整俾佢地既蘿蔔糕,順道食埋碗湯圓先走,返到屋企都應該年初一囉
‹ 上一主題|下一主題