用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

醒目開學勳章

代牛仔多謝咁多位AUNTIE.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

終於都冇出去食飯呀!

牛仔話要係屋企食我親手煮既餸
好似似曾相識咁. 舊年定前年都好似係咁.

不過我都買左個半磅既蛋糕仔, 同牛仔切蛋糕.

醒目開學勳章

我冇等個friend 部機d相喇, 佢最近好忙, 唔知要等幾耐. 出左幾張係fb. 有興趣就睇下啦.(擺幾日就會del左佢架喇.) 我部機多數牛仔揸, 所以影景既多. 得好小人既相. 所以得幾張咋. 而且唔知點解, d相係機睇冇咩野, load左上去就矇矇地.

擒日好慘呀, 係紅磡轉車搭港鐵頭等車廂, 去到月台聽到廣播話列車即將開出, 咁我就同其他乘客衝去拍頭等車廂既卡機, 可能我太過心急, 拍唔正張卡, 去到大圍站比職員抽查發現我冇比頭等車廂既錢, 比港鐵罰咗 500大元, 好慘呀.....
Tomorrow is better

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 10-9-4 12:59 發表
擒日好慘呀, 係紅磡轉車搭港鐵頭等車廂, 去到月台聽到廣播話列車即將開出, 咁我就同其他乘客衝去拍頭等車廂既卡機, 可能我太過心急, 拍唔正張卡, 去到大圍站比職員抽查發現我冇比頭等車廂既錢, 比港鐵罰咗  ...

你衝呀?你......你......你罰錢事小,受傷事大呀?

小小急步跑咋, 唔會有事既....

原帖由 veronna 於 10-9-4 01:12 PM 發表

你衝呀?你......你......你罰錢事小,受傷事大呀?
Tomorrow is better

肉赤 .............

小心d好喎!下一班車好快姐!!比d耐性 ok ?

擒日好慘呀, 係紅磡轉車搭港鐵頭等車廂, 去到月台聽到廣播話列車即將開出, 咁我就同其他乘客衝去拍頭等車廂既卡機, 可能我太過心急, 拍唔正張卡, 去到大圍站比職員抽查發現我冇比頭等車廂既錢, 比港鐵罰咗  ...
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

nice!!!

原帖由 veronna 於 10-9-3 23:27 發表
我冇等個friend 部機d相喇, 佢最近好忙, 唔知要等幾耐. 出左幾張係fb. 有興趣就睇下啦.(擺幾日就會del左佢架喇.) 我部機多數牛仔揸, 所以影景既多. 得好小人既相. 所以得幾張咋. 而且唔知點解, d相係機睇冇咩野, loa ...

醒目開學勳章

yt,

藍色衫個肥C9呀!

醒目開學勳章

呢排唔知點解好燥咁, 唔知食D咩可以冇咁燥呢. 成日同牛仔吵咀. 好悶呀.........

夏桑菊啦!!
清肝、去濕、明目........

原帖由 veronna 於 10-9-5 22:30 發表
呢排唔知點解好燥咁, 唔知食D咩可以冇咁燥呢. 成日同牛仔吵咀. 好悶呀.........

罰五百蚊…

真係戥你肉赤喇!

veronna,

藍色衫個係你,咁黃色衫個梗係牛仔啦!

牛仔張個人相好man呀!

醒目開學勳章

原帖由 ytpeople1 於 10-9-6 00:19 發表
veronna,

藍色衫個係你,咁黃色衫個梗係牛仔啦!

牛仔張個人相好man呀!

黃色衫就係我隻肥牛喇.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 10-9-5 23:10 發表
夏桑菊啦!!
清肝、去濕、明目........

即沖既得唔得? 唔得我就去涼茶舖飲. 我已經試左薑黃精喇. 飲左都好小小架喇. 不過想睇下有冇d勁d既.

今日仲燥到出左粒暗瘡

醒目開學勳章

早兩日幾乎發生血案...........

早排開始打薯仔汁俾牛仔同自己飲, 仲試唔同既配搭, 有+0檬, +apple,+蕃茄, 牛仔最鍾意蕃茄. 話說果日打緊薯仔既時候, 見到個薯仔打左一陣都仲係度, 冇碎到, 見佢個汁既高度好低, 應該開蓋都唔會瀉出黎. 所以開蓋睇下, 點知一開蓋, 係入面有野彈左出黎, 果下仲未知死, 以為有薯仔碎彈出黎. 後尾停左部機先知道, 原來係入面把刀仔斷左彈出黎. 好彩唔係彈中眼或者塊面, 唔係都唔知點算. 要知部機係每分鐘萬幾轉既速度, 果把刀係咁高速之下利到咩咁.

依家仲等緊佢地, 睇下換過部定係整, 呢幾日都冇得飲囉.....

好彩你冇事咋! 把刀片咁易斷ge?係咪使用不當而引致折斷?要小心留意喇!
原帖由 veronna 於 10-9-6 09:37 發表
早兩日幾乎發生血案...........

早排開始打薯仔汁俾牛仔同自己飲, 仲試唔同既配搭, 有+0檬, +apple,+蕃茄, 牛仔最鍾意蕃茄. 話說果日打緊薯仔既時候, 見到個薯仔打左一陣都仲係度, 冇碎到, 見佢個汁既高度好低, 應 ...

me too! 所以即刻去食"龜靈糕"

原帖由 veronna 於 10-9-5 22:30 發表

好赤呀!   真系無人情味, 機會都唔比....

唔好 delete 住, lunch 馬上去睇.  屋企部腦唔知嘜東東, 上唔到網.

原帖由 veronna 於 10-9-3 23:27 發表
我冇等個friend 部機d相喇, 佢最近好忙, 唔知要等幾耐. 出左幾張係fb. 有興趣就睇下啦.(擺幾日就會del左佢架喇.) 我部機多數牛仔揸, 所以影景既多. 得好小人既相. 所以得幾張咋. 而且唔知點解, d相係機睇冇咩野, loa ...
‹ 上一主題|下一主題