用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2011-2012 P3 繼續Talk [複製鏈接]

醒目開學勳章

係呀, 我女都係咁講, 今次比較容易. 都好呀, 比多D正能量佢地, 最緊要番學番得好心.

醒目開學勳章

angelmokco 發表於 11-12-21 10:33
oh! 我唔小心按錯key send左 tim.....

我仔一考完試就病左, 到今日先番學, 我仲未知d成績呀! 見到你地有咁 ...

好開心呀去旅行,玩得開心D呀.

醒目開學勳章

各位聖誕節快樂!!

raikkonen 發表於 11-12-23 14:52
各位聖誕節快樂!!

大家咁話!

另祝各位媽咪Happy New Year!!!!

醒目開學勳章

今次呢個假期好快就過咗, 呀女勁唔想番學, 好彩今日有PE堂.

回復 raikkonen 的帖子

這個假期我囡囡玩得勁開心, 日日都有節目, 佢都勁唔想翻學.

不過, 再過多兩星期又到農曆新年假期, 我諗這兩星期佢都係混混"惡惡" 咁翻學

aliceykm1 發表於 12-1-3 11:06

這個假期我囡囡玩得勁開心, 日日都有節目, 佢都勁唔想翻學.

今星期五又放假!
我的肺腑是你所造的;我在母腹中,你已覆庇我。我要稱謝你,因我受造,奇妙可畏;你的作為奇妙,這是我心深知道的。我在暗中受造,在地的深處被聯絡;那時,我的形體並不向你隱藏。我未成形的體質,你的眼早已看見了;你所定的日子,我尚未度一日,你都寫在你的冊上了。(詩139:13-16)

我依稀記得本周五(1月6日)放假, 好似是東區學校陸運會... 想問吓學校係咪發了通告?? 我又唔覺有通告??
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

paltiBB 發表於 12-1-4 16:04
我依稀記得本周五(1月6日)放假, 好似是東區學校陸運會... 想問吓學校係咪發了通告?? 我又唔覺有通告?? ...

<通告37>有架!
(五)2012 年1 月6 日(星期五)為東區陸運會,當日除參與比賽學生外,其餘學生毋
須回校上課。

我的肺腑是你所造的;我在母腹中,你已覆庇我。我要稱謝你,因我受造,奇妙可畏;你的作為奇妙,這是我心深知道的。我在暗中受造,在地的深處被聯絡;那時,我的形體並不向你隱藏。我未成形的體質,你的眼早已看見了;你所定的日子,我尚未度一日,你都寫在你的冊上了。(詩139:13-16)

醒目開學勳章

係喇, 又唔洗番學, 不過呀女話出年就冇呢個假期, 因為4年級, 所以都要參加。我成日問佢你好唔想番學呀? 番學番得唔開心呀? 佢話唔係. 不過鐘意放假. 比佢激死.

我亞仔都係咁, 返學不是唔開心. 但鐘意放假多於返學,
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]

個個都鍾意效假, 我個囡都唔例外, 哈哈!
不過三日假期換來好多功課........

醒目開學勳章

C班又唔算好多。

阿囡今朝發燒冇翻學, 天氣時次時熱, 大家真係要小心身體.....

醒目開學勳章

係呀, 我昨日經過愛蝶商場, 幾間診所爆滿人, 好多人病. 真係小心身體.

醒目開學勳章

今日睇新聞話呢個星期都有雨, 而星期六雨勢係最大. 唔知會唔會影響呢? 有室內就好. 我女好期待. 但我老公好攪笑, 佢一直都唔想去, 我今朝同佢講星期六天氣, 佢好快話會唔會取消嫁. 我好快話唔會你死咗條心...哈哈.

raikkonen 發表於 12-1-11 09:59
今日睇新聞話呢個星期都有雨, 而星期六雨勢係最大. 唔知會唔會影響呢? 有室內就好. 我女好期待. 但我老公好 ...
聽你倆公婆的對話, 不禁笑起來. 一個勁唔想去, 一個理都唔理叫佢死左條心.

alice, 阿囡今日好d味呀? 小心身體, 祝早日康復!
raikkonen, 哈哈, 你地好攪笑, 應該唔會取消, 除非黑雨, 因為仲有內活動可以玩的.

日子真係過我奇快!  Take care everyone! 我地仲會唔會係picnic相認架?
曦彤媽媽 發表於 12-1-11 15:28
alice, 阿囡今日好d味呀? 小心身體, 祝早日康復!
raikkonen, 哈哈, 你地好攪笑, 應該唔會取消, 除非黑雨,  ...

‹ 上一主題|下一主題