用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 - Part 4
樓主: edea
go

優才書院家長分享站 - Part 4 [複製鏈接]

大家睇下, 呢度有個小朋友的童詩登左報紙, 你估佢爸爸係邊個呢?

For larger picture, pls click here:

軍仔好叻仔喎

原文章由 軍魁星 於 08-6-20 15:15 發表
大家睇下, 呢度有個小朋友的童詩登左報紙, 你估佢爸爸係邊個呢?

For larger picture, pls click here:

http://cliffordlee.smugmug.com/photos/316 ...

醒目開學勳章

http://cliffordlee.smugmug.com/photos/316 ...

如果我冇估錯, 佢個爸爸係   ................ 軍朋友

王國長老

軍仔叻仔! 評語好貼切, 軍仔的確好想像力!

原文章由 edea 於 08-6-20 17:38 發表
  軍仔叻仔! 評語好貼切, 軍仔的確好想像力!

多謝晒, 星島有禮物送咖.

軍仔好有想像力, 抵讚,

軍仔

有D外人好膚淺, 某人發表既內容如下:

甚麼是自己的英中?
英中是指入大學%高於中中
爭名校 有意義
爭不是名校 有何意義
家長是否為子女著想?

此人真好笑 , 好彩佢唔係優才家長!!!!!!!

原文章由 中天英 於 08-6-20 23:46 發表
軍仔好有想像力, 抵讚,

你地咁多位讚壞佢喇.    佢好多同學寫得仲好.

王國長老

原文章由 dabbycheung 於 08-6-21 13:13 發表
有D外人好膚淺, 某人發表既內容如下:

甚麼是自己的英中?
英中是指入大學%高於中中
爭名校 有意義
爭不是名校 有何意義
家長是否為子女著想?

此人真好笑 , 好彩佢唔係優才家長!!!!!!! ...

已回應他了. 希望他學會尊重二字.

[ 本文章最後由 edea 於 08-6-21 17:20 編輯 ]

原文章由 edea 於 08-6-21 04:10 PM 發表

已回應他了. 希望他學會尊重二字.

又黎路過答下口, 果位家長好好笑, 咁著緊睇幾多%入u.
根本大學做既research 就係係大學成績(講hk果幾間)好唔好同係咪名校出黎係無positive 關係, 反而再讀上master or doctor 既majority 都唔係名校生. 當然呢個唔係講緊小朋友第時成就係點, 但係我睇見果位家長咁實牙實齒, 講到唔入英中就好似無用咁, 真係好好笑...

醒目開學勳章

軍仔好有創意, 仲好有嘗試的精神.  我就叫唔郁我嗰仔寫詩.

吉祥三寶

王國長老

小墨魚上星期一直有鼻水,食左成藥, 鼻水少左, 到星期五時有d痰,所以尋日都係帶佢睇醫生, 佢唔知點解成日都咁開心,去到診所都紮紮跳, 護士個櫃檯高過佢個頭,佢就跳下跳下跳高d睇個護士姐姐, 個護士姐姐笑住話睇住小墨魚由bb咁細到而家咁大, 我都覺時間過得好快....佢話小墨魚一d都唔似有病,好精神 不過醫生都係話佢有少少傷風而已.

想問優才書院(旺角)多唔多港島東家長呢?
返學的問題令我非常若惱, 你地點返?

苦惱的summummum

[ 本文章最後由 summummum 於 08-6-23 10:30 編輯 ]

回覆 #1 summummum 的文章

我都想知由沙田坐校車到蔣軍澳優才要多久呀? 即大約幾點上校車?

原文章由 fumiko 於 08-6-23 11:06 發表
我都想知由沙田坐校車到蔣軍澳優才要多久呀? 即大約幾點上校車?

來緊星期四晚校車小組會同校車公司開會, 你地可以pm我話我知所住屋苑, 我幫你地問下.

原文章由 軍魁星 於 08-6-23 11:11 發表

來緊星期四晚校車小組會同校車公司開會, 你地可以pm我話我知所住屋苑, 我幫你地問下.

thank you 軍兄.

我住在鰂魚涌康怡花園的.

原文章由 summummum 於 08-6-23 11:47 發表

thank you 軍兄.

我住在鰂魚涌康怡花園的.

記得早兩日你已經講左, 我亦已經擇低, 會幫你問問.

原文章由 fumiko 於 08-6-23 11:06 發表

這個也是我苦惱的問題,我問過校車公司暫時沒有提供沙田→旺角校舍路線,若最終也沒有校車服務的話,那我們是否要自找保姆車解決?!家校會會否提供相關資料協助我們嗎?:)
‹ 上一主題|下一主題