用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: waihinma
go

2007-08 培正 K1 [複製鏈接]

係呀,我仔都响度學(from this summer),教得好唔好真depends on個別教練,教我仔個好好,好有心機.九月會continue join,佢游sat 1100-1200.個教練好似叫Fiona(唔sure因為我仔經常老作).但係佢地1:4-6, $100/lesson,唔係底個隻,如果唔係因為近,都未必會join佢.ymca個d都好好ga.

原文章由 廣謙 於 07-8-30 13:04 硐表
各位培正同學仔

今天剛收到消息 - 原來培正泳池是交由 "泳天游泳會"負責教受小朋友游泳. 大家如有興趣可到以下網址查看:-

http://www.wtsc.com.hk

我剛幫仔仔報了名 -因聽說是溫水泳池及教練很好.
開班日期: 9月2 ...

BoBoYee,

你好呀! 你仔仔個姓名好易記。

- Paul 爸爸

原文章由 BoBoYee 於 07-8-30 00:06 硐表

我是上幼望 " 正正", 好嗎?

[ 本文章最後由 paulmom 於 07-8-31 08:42 編輯 ]

上幼光
邱智浩 (twg)
郭蕙瑜(IreneKelvin)

上幼信
朗軒 (kyy)
胡諾曈(wendyng)

上幼愛
李念情(zoechan2005) 大肚媽
卓穎Serene (Lulu0820)
曉晴 Abbie (winniepoon) - 番茄組

下幼望
Graham (Grahammum)
Norwin諾謙 (pamelaywy)
蕙然 (蕙然爸爸)
子諾 Trevor (tsznok)
Sparkle 日朗 (LongBB)
Cyrus 廣謙 (廣謙媽咪)
嘉熙 (Hei_Ka_Mum)

下幼信
懷牽 (Waihinma)
頌言 (wig)
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

Cadymami,

Cady嘜嘢組呀,騫騫話自己提子組 .

原文章由 cadymami 於 07-8-30 12:38 硐表
激死我啦 ,....個工人聽啲唔聽啲, 同阿女著咗運動衫, 老師話逢四五先著, 但係下個禮拜先開始
阿嫲上咗校車先打來問我, 早啲打比我仲可以換番
我驚阿女會唔開心呀......唉:cry: ...

To Lulu0820 & zoechan200, 想請問你地知唔知道"上幼愛"逢星期幾上體育課呀????  Thank you!!

winniepoon
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

好抱歉開學日沒有同大家相聚, 因為爸爸突然要上班去, 而我都要帶梓銓回家後上班, 所以唔可以同大家飲茶, so sorry  梓銓編入了下幼愛班, 好似重未有小朋友係同班:cry:   梓銓都有話有同學仔:cry:  好彩佢就順利過渡, 重日日都話好開心

上幼光
邱智浩 (twg)

上幼信
朗軒 (kyy)

上幼愛
卓穎Serene (Lulu0820)
曉晴 Abbie (winniepoon) - 番茄組

下幼望
Graham (Grahammum)

上幼愛
梓銓 (艾菲)

培正校巴

有冇小朋友撘K02線?

UPDATED

上幼光
邱智浩 (twg)

上幼望
婕妤Charlotte (Oronine) - 大象組
黃朗智 (MandM) - 大象組
周悅天 ( Chloe ) - Panda

上幼信
朗軒 (kyy)

上幼愛
卓穎Serene (Lulu ... [/quote]

Lulu0820,
唔該晒!我諗我都出唔到!(因為應該坐緊月)但好在可以上黎攞吓料!

原文章由 Lulu0820 於 07-8-30 11:49 硐表
Emanuel,

幼稚園出左最新校歷表,可以上網睇返,9月29日係有家長會嫁!

http://www.pcps.edu.hk/kyear.swf

Lulu

UPDATED

上幼光
邱智浩 (twg)

上幼望
婕妤Charlotte (Oronine) - 大象組
黃朗智 (MandM) - 大象組
周悅天(swan_lau) Chloe - Panda

上幼信
朗軒 (kyy)

上幼愛
卓穎Serene (Lulu ... [/quote]

emanuel,

chloe join the swimming course in ymca (tst)  this summer and i found that it's really good....

and i've also visited to pc swimming pool and look look....

understood the pool is v. near to my home....

but chloe loves to go to ymca leeee....

so, i may let her to continue her course in ymca....

you know, they need to take an exam after the end of each course....some of her students failed lee.....

and therefore, i think the students there may learn better....

原文章由 Emanuel 於 07-8-30 14:18 硐表
係呀,我仔都响度學(from this summer),教得好唔好真depends on個別教練,教我仔個好好,好有心機.九月會continue join,佢游sat 1100-1200.個教練好似叫Fiona(唔sure因為我仔經常老作).但係佢地1:4-6, $100/les ...

swan_lau,
無論如何,最緊要你個女開開心心,可能佢無所謂,不過個老師真係傳統咗d!
你呢幾日點解唔駛返去開會!係咪星期一返工?努力!我都係!

原文章由 swan_lau 於 07-8-30 11:15 硐表
emanuel and all my friends,

you know, some other parents also talked to me.....why only my girl in her group....9boys+1girl , in panda group....they also notice it's quite strange....they have 12 gi ...

[ 本文章最後由 zoechan2005 於 07-8-30 15:48 編輯 ]

winniepoon,
我聽到老師話三,五,我以為班班都一樣!仲要係10/9果個星期先開始!

lulu0820,
你有無印象?

我個女係粟米組!

原文章由 winniepoon 於 07-8-30 14:49 硐表
To Lulu0820 & zoechan200, 想請問你地知唔知道"上幼愛"逢星期幾上體育課呀????  Thank you!!

winniepoon

蕙然爸爸:

唔該曬, 你个女好叻, 竟然記得歌詞...

今日我都有問陳老師,係咪唱呢首歌,她說
仲好客气話唔記得歌詞唔緊要,

只是同小朋友玩吓 ,

剛オ放学亞仔同我講, 今日唱大象歌,唔知蕙然有冇同你分享呢 ? 可否報吓料
其他同学仔, 有冇可補充陳老師教了什麽 ?
以我所知, 好似做了一些大小肌肉活动

Graham mum
原文章由 蕙然爸爸 於 07-8-30 12:07 硐表
「吹泡泡」的歌詞:  

一個圈兩個圈,飛呀飛上天,
  陽光為它披彩衣,大大小小真美麗。
  啵啵啵啵、啵啵啵啵,怎麼不見了!咦?

好似要唱普通話/國語.  唔知係唔係...
歌詞來源

...

swan_lau

My son is also having his swimming lessons at TST YMCA.  I have just re-enrolled for the next batch, otherwise I may consider the one at school.

zoechan,

老師講個陣我剛剛同個女去洗手間,返黎c6就話係三,五,但我c6唔係好信得過,所以諗住問番老師,同埋係班班上體育堂既時間都唔一樣嫁!

我囡同你囡囡同組,都係粟米組!

Lulu

原文章由 zoechan2005 於 07-8-30 15:46 硐表
winniepoon,
我聽到老師話三,五,我以為班班都一樣!仲要係10/9果個星期先開始!

lulu0820,
你有無印象?

我個女係粟米組!

今日無陪囝囝上校車呀, 係校車姨姨主動叫我比囝囝試下自已坐車gar, 哈哈!! 囝囝順利咁pass 左喇

原來班班著運動服既日子都唔同gar, 咁下幼望班d家長知唔知即係逢星期幾著呀? 我記得新生日果日陳老師都唔係好肯定邊日要著運動服wor , 唔知聽日會唔會mark係手冊度通知家長呢?

日朗話今日陳老師聖經歌比佢地聽, 仲一路聽一路跳舞呀

Zoechan, 你個小朋友會繼續學溜冰就實在太好喇, 得閒記得call 我交流下佢地既學習進度丫.
原文章由 Graham 於 07-8-30 16:07 硐表
蕙然爸爸:

唔該曬, 你个女好叻, 竟然記得歌詞...

今日我都有問陳老師,係咪唱呢首歌,她說 “ 是 “
仲好客气話唔記得歌詞唔緊要,

只是同小朋友玩吓 ,
剛オ放学亞仔同我講, 今日唱大象歌,唔知蕙然有冇同你分享呢 ...

[ 本文章最後由 longBB 於 07-8-30 16:39 編輯 ]

Emanuel

cady 係蘋果組, 仲有提子,香蕉組

LONG媽:

等我放工返去問GRAHAM唱咗什么聖經歌先
禧爸話逢二,五上體育課, 由9/10開始, 迎生會我好似
MARK咗NOTE, 今晚CHECK咗,明天再CFM有冇報錯料

GRAHAM MUM
原文章由 longBB 於 07-8-30 16:20 硐表
今日無陪囝囝上校車呀, 係校車姨姨主動叫我比囝囝試下自已坐車gar, 哈哈!! 囝囝順利咁pass 左喇

原來班班著運動服既日子都唔同gar, 咁下幼望班d家長知唔知即係逢星期幾著呀? 我記得新生日果日 ...
‹ 上一主題|下一主題