用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

醒目開學勳章

輪到我隻傻仔返唔到學~ 唉!
本來見佢d鼻水仲未清, 早晚都仲有dd
咪叫工人帶佢出嚟等我同dr講
個工人自作聰明睇完走埋唔等我
一樣嘅藥, 唔駛antibiotics, 不過休息幾日! 為乜? 唔知! 聽日又要再睇過!
嬲得我呀!

原帖由 kerkermui 於 09-10-20 19:53 發表
一樣嘅藥, 唔駛antibiotics, 不過休息幾日! 為乜? 唔知! 聽日又要再睇過!
嬲得我呀! ...

你都唔好o甘激氣,話曬你有個細o係個肚度,小朋友病返唔到學都無辦法,我個女都無返成個星期啦,星期一至返咋,我係自己接放學o既,都聽到隔離班D小朋友病無返,所以你都唔洗擔心,等恐龍仔好返至返學啦。

原帖由 kerkermui 於 09-10-20 19:53 發表
嬲得我呀! ...

點解聽日要再睇過? 無發燒就唔緊要啦. 如果返學比恐龍仔戴返口罩啦, 呢兩日阿女戴住返學, 放學落校車都仲起到.

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-20 22:48 發表

你都唔好o甘激氣,話曬你有個細o係個肚度,小朋友病返唔到學都無辦法,我個女都無返成個星期啦,星期一至返咋,我係自己接放學o既,都聽到隔離班D小朋友病無返,所以你都唔洗擔心,等恐龍仔好返至返學啦。 ...

馮老師又無叫你要教返上星期教既野呀? 英文無問題, 不過中文就難d..

11月8號你去唔去呀?

原帖由 elmolly 於 09-10-20 23:12 發表

馮老師又無叫你要教返上星期教既野呀? 英文無問題, 不過中文就難d..

11月8號你去唔去呀?

英文同中文我都教咗喇,馮老師就無叫我教返,不過我都有自己教,中文咪講o下天空o既o野囉,如飛機呀雀仔呀o甘囉,不過今個星期o既英文功課好彩係revision,o甘等佢可以再認下囉。

我8號唔去啦,因為我應承咗會去7號,我都想留返一日陪個女,因為7號我都已經要老公陪個女返PG喇。

回覆 462# ChanCSCathy 的文章

Tseng Tseng  0607

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-20 23:35 發表

英文同中文我都教咗喇,馮老師就無叫我教返,不過我都有自己教,中文咪講o下天空o既o野囉,如飛機呀雀仔呀o甘囉,不過今個星期o既英文功課好彩係revision,o甘等佢可以再認下囉。

我8號唔去啦,因為我應承咗會去7號,我都想留返一 ...

馮老師都無同我特別講, 係我上次問佢d野洗唔洗教番佢佢先話我要自己教咋. 我都係好似你講咁解釋比阿女聽, 不過試過上次個"人"字之後有d陰影姐...

你7號無約呀? 你上星期六無去到條龍到"預約"? 我逢星期日都有野做, 不過又想去, 而家說緊老公代我, 咁我就可以去.

原帖由 elmolly 於 09-10-21 09:04 發表

馮老師都無同我特別講, 係我上次問佢d野洗唔洗教番佢佢先話我要自己教咋. 我都係好似你講咁解釋比阿女聽, 不過試過上次個"人"字之後有d陰影姐...

你7號無約呀? 你上星期六無去到條龍到"預約"? 我逢星期日都有野做 ...

我預咗要自己教返所以就無問到馮老師喇,不過你個人字有D咩故事呀,點解會有陰影o甘嚴重,我個女反而鐘意認中文字呀,數目字就麻麻,英文字都ok。

我無去到呀“預約”因為真係無想搞o甘多間呀,不過我D0705媽媽friend有好幾個去咗。

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 09-10-20 23:05 發表

點解聽日要再睇過? 無發燒就唔緊要啦. 如果返學比恐龍仔戴返口罩啦, 呢兩日阿女戴住返學, 放學落校車都仲起到.

佢隻嘢邊肯帶口罩呀!
唉~
等佢休息兩日.. 知道响屋企無人同佢玩, 唔好成日唔駛返學都好!

嘉淇媽媽,
唔該晒呀,等我去護協睇睇啲餅先。

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-16 23:17 發表

心悅媽,

你唔洗周圍揾啦,我話你知道,我o係護協買o家,你應該有惠氏BB會卡,o個度買最平又近我o地住o個度。

仲有我問個女,我話你o甘好同心悅分亨o野食,你自己俾心悅定老師叫o家,佢話係孫老師叫佢o家。 ...

Hello 嘉淇媽,

嫲嫲都有同我提起見到你地呀! 佢地星期一又係早左到, 去左公園度玩.

其實, 之前Elvin都唔肯帶架, 不過佢見到人地帶, 慢慢就接受左.  嘉淇好番哂未呀?  Elvin 仲有咳呀, 但我地星期日開始已經無再比佢食葯, 但就煲龍利葉, 竹蔗茅根比佢飲, 又好似好D好D 咁.

佢呢幾日返學都好開心呀, 我最初仲驚佢會扭番 (馮老師都有咁担心過). 佢真係已經接受左返學嘞.

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-19 09:30 發表

亞女都今日返咗學啦,早咗到學校未開門,見到Elvin同佢嫲嫲o係公園咪行入去say 個 hi,不過佢唔肯帶口罩呀,人o地Elvin幾乖肯帶,不過我就放咗o係個通告袋到,同老師講咗可以叫佢帶。

我個女今日一早就不斷叫我同c6快D啦,佢一 ...

唔好嬲唔好嬲.... 我都試過Dr開番一樣既葯, 不過, Elvin個case 係有D鼻敏感, 所以成日好似滲下滲未清咁, 佢話隻葯啱, 不過要食耐少少...

總之, 狂灌水(温水)就一定無錯!

嬲得我呀! ...

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-21 10:55 發表

我預咗要自己教返所以就無問到馮老師喇,不過你個人字有D咩故事呀,點解會有陰影o甘嚴重,我個女反而鐘意認中文字呀,數目字就麻麻,英文字都ok。

我無去到呀“預約”因為真係無想搞o甘多間呀,不過我D0705媽媽friend有好幾個 ...

你得閒睇返我個blog, 上次個人字, 激c我.

umm.. 如果"約會"成功, 之後就真係唔洗攪咁多間喇

原帖由 kerkermui 於 09-10-21 11:26 發表

佢隻嘢邊肯帶口罩呀!
唉~
等佢休息兩日.. 知道响屋企無人同佢玩, 唔好成日唔駛返學都好!

你放個口罩落通告袋, 寫隻字同老師講, 老師攪得掂架喇.

原帖由 Ina 於 09-10-21 22:16 發表
Hello 嘉淇媽,

嫲嫲都有同我提起見到你地呀! 佢地星期一又係早左到, 去左公園度玩.

其實, 之前Elvin都唔肯帶架, 不過佢見到人地帶, 慢慢就接受左.  嘉淇好番哂未呀?  Elvin 仲有咳呀, 但我地星期日開始已經無再比 ...

淇淇D喉沙都已經好返9成喇,咳就一早已經無喇,可以講話完全康復啦,我知道呀,你99有話煲湯俾Elvin飲呀,我都有煲湯俾亞女飲,因為家下天氣干燥呀,佢入到課室已經肯帶口罩啦,呢兩日就帶住入班房o添,要帶一個星期,下個星期就唔帶喇,不過佢最唔慣係呢幾日要食咸豬仔飽,無得食餅囉,呢幾日不斷問個姐姐(工人)點解媽媽無俾餅佢帶返學,醫生叫唔好o甘快食返餅住,因為天氣干燥怕佢容易咳返。

Elvin都已經無喊啦,佢出嚟個樣都幾開心呀,你唔洗擔心,因為每次馮老師都係同一時間拖Elvin同我個女一齊出嚟,因為我同你99都係差唔多時間到。

原帖由 elmolly 於 09-10-21 23:09 發表

你得閒睇返我個blog, 上次個人字, 激c我.

umm.. 如果"約會"成功, 之後就真係唔洗攪咁多間喇

o甘就祝你成功啦,我知道呀,好多人就係話唔洗煩囉。

霖霖媽媽,

我今日問過馮老師關于下個星期五萬聖節party,小朋友唔洗著圍裙,輕便扮o野衫,仲有我都有問要帶幾多糖我話我無俾個女食開糖,佢就話帶少少得o家啦,大家一班同學仔交換下,所以我大概會俾10粒個女攞返去,老師話會交換即刻放返入個書包唔會俾佢食叫我放心,我睇你都可以寫定咗通告紙仔俾老師啦。

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-23 15:53 發表
霖霖媽媽,

我今日問過馮老師關于下個星期五萬聖節party,小朋友唔洗著圍裙,輕便扮o野衫,仲有我都有問要帶幾多糖我話我無俾個女食開糖,佢就話帶少少得o家啦,大家一班同學仔交換下,所以我大概會俾10粒個女攞返去,老師話會交換 ...

唔該晒呀嘉淇媽, 我到時會寫定紙仔話比老師聽. 我見到bossini出左d halloween衫, 又心郁郁想買件比佢著返去算, 我買果件好似好bb咁

係呢, 有無睇通告? 個親子野餐11:30完, 唔知之後一齊放學架呢? 無晒假, 今次要no pay

原帖由 elmolly 於 09-10-23 23:28 發表

唔該晒呀嘉淇媽, 我到時會寫定紙仔話比老師聽. 我見到bossini出左d halloween衫, 又心郁郁想買件比佢著返去算, 我買果件好似好bb咁

係呢, 有無睇通告? 個親子野餐11:30完, 唔知之後一齊放學架呢? 無晒假, ...

張通告咪寫咗係照原定時間返學同放學囉,不過我就o念緊送完個女返學係咪唔好返屋企o係學校附件食個早餐呢,因為10:30又要返翻去喇。

原帖由 Smallpigbb 於 09-10-24 00:12 發表

張通告咪寫咗係照原定時間返學同放學囉,不過我就o念緊送完個女返學係咪唔好返屋企o係學校附件食個早餐呢,因為10:30又要返翻去喇。

e, 係喎, 眼細睇唔到tim, 呢段時間真係唔湯唔水

今日霖霖又話好鍾意嘉淇, 唔知係咪有一齊玩呢?

‹ 上一主題|下一主題