用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站
樓主: winwin815
go

「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站

今日我接亞女放學既時候
我問yan老師
佢死口都話無呀.....煩到嘔呀

silvia_yu,

冇得咁快... 我都係今朝先覆佢邊日唔洗咋喎...

醒目開學勳章

唉....唔知呀
打比主任
佢又話叫我自己諗諗佢
佢話諗唔掂就打比佢
佢又幫我諗諗................

超煩

我都超煩呀...
今個月叫做勉強攪得掂...
但下個月都唔知點好...
yan 老師仲叫我冇得延展果日打落去..睇下有冇人冇番有位喎....唉...

好在婆婆今日放早,所以三點幾去左接仔仔返屋企食左退燒藥先,等我放工帶佢去睇,醫生話佢隻耳仔仲有紅,即是仲有發炎,所以仲有發燒law,佢話都起碼十日八日,叫我繼續食藥law....
希望快o的冇事啦,這兩個月只是睇醫生都用左千幾二千蚊,錢都係事少,仔仔辛苦事大ma....

sliva&square,咁你地真係幾煩喎....
不過我估你地接吾切老師都吾會趕bb走o既,盡量law

my 1215sui,

my1215sui 寫道:
好在婆婆今日放早,所以三點幾去左接仔仔返屋企食左退燒藥先,等我放工帶佢去睇,醫生話佢隻耳仔仲有紅,即是仲有發炎,所以仲有發燒law,佢話都起碼十日八日,叫我繼續食藥law....
希望快o的冇事啦,這兩個月只是睇醫生都用左千幾二千蚊,錢都係事少,仔仔辛苦事大ma....
my son also sick for 1 month la....originally is cold and fever...recover la.....now...."middle class" bb "or" include my son ar.......see doctor again........ai.....very sun fu....and very poor

sliva&square,咁你地真係幾煩喎....
不過我估你地接吾切老師都吾會趕bb走o既,盡量law

but no so good lor.....and quite "shame" since i once cannot take my son on time.......very "ng ho yee see"
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

噚日佢爸b 放5點...已經5點03分係學校走ka la~~ 過到去都要遲咗4分鐘呀... 老師一撘正6點就打嚟問幾時會到呀... 仲話佢要走啦~ 要放曦曦去延展喎... 好彩後尾爸b 係我同老師仲講緊電話既時候到ja~~~ 唉.....

下...咁嚴謹架, 遲幾分鐘咋喎  

原來我囡囡有腸絞痛, 同埋對牛奶有d敏感, 再加上餵人奶個姿勢未係最好, 佢個口含得唔夠深, 所以搞到要餵咁耐奶
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

係呀,現在到中組o的小朋友肚阿呀....
真係煩.....

今日仲收到主任話有一個小朋友出水豆呀,所以大家真係要小心o的,死啦,我仲未同仔仔打水豆針添,希望冇事啦
今日婆婆放假我就冇帶仔仔返學,等佢係屋企休息下....
希望佢快o的冇事啦

square&winwin
係呀,主任講過遲左幾分鐘都要計錢呀,所以真係要準時...
如果吾係就要比$13
如果你地趕吾切佢都放係延展啦,所以盡量想辦法law

唉昨日囝囝係中組又肚瀉,10點幾老師打比我要同佢睇醫生,之前成日流鼻水開始有小小好轉,但都無完全好返又而家開始又肚瀉,食藥都食到好厭,囝囝又慘,好彩婆婆可以睇兩日,星期六日自己湊返叫做放四日唔使返學希望星期一好返,唔知出水痘係中組定大組BB呢,真係好擔心我囝囝都未打水痘針.

今日曦曦會做延展到7...但唔知佢爸b 趕唔趕得切湊佢呀... 唉.... 今日凍咗d~同曦曦著咗件有帽既外套番去... 都話唔得wor~~ 雖然我都知有帽既衫唔著得...但冇諗過外套都唔得...同埋佢都只不過係細組... 有帽都唔會太危險la~

醒目開學勳章

今日yan老師中午打比我
話11號同25號都有延展位比我呀
但下個月就話一定無位了
我都收到通告話有小朋友出水痘
我都未同亞女打水痘...驚驚
我都開始搵定幼兒園了
大家有咩心水呀
我今日去報左沙田明愛幼兒園先

silvia_yu,

真係好呀~~ 果兩日比咗你....
下個月都應該會有咖... 因為我又係要隔個禮拜6ja~~

咁都好,起碼今個月吾洗煩

我就幫仔仔報左禾輋救世軍

醒目開學勳章

剛剛接完小女放學
頭先接放學既時候我再問yan老師
佢話岩岩有個家長打去取消左明天的延展
我聽日可以做到延展了

剛剛致電到該沙田兩間救世軍幼兒園
都話下年度n1已經超額報名
所以就算而家去申請都大多入唔到

大家仲有邊間幼兒園好介紹呀......!!

你就好la~~ 哩個月都唔洗煩la~~
我就煩爆呀~
我下個禮拜1,3,5都冇延展位呀....
真係冇人可以湊到曦曦...
話就話日日打去問...有就話...
冇咁點算呀...唔通真係玩失蹤呀~
唉....

我都同曦曦報咗乙明救世軍08年n1... 連08年都得番幾個位咋....

醒目開學勳章

square72,

你有無嘗試同主任傾過呢個問題呀
佢又有咩意見??

silvia_yu,

叫我請保母湊...但湊得一個鐘我又唔想呀~
而家唯有...睇下我老公可唔可以唔留係學校睇住d 學生...
搵人頂佢lor~~但頂得一時都唔頂得好耐...

醒目開學勳章

唔........
如期請多個保母咪又係要錢
唔通真係請佢只是負責湊bb放學咩
咁你有無諗過請個工人呀??

你有無玩msn架
不如msn傾啦

當初我就係唔放心比工人湊先放係育嬰園....
如果又請工人又放係育嬰園好重皮呀~

我有msn 呀[email protected]
silvia_yu 寫道:
唔........
如期請多個保母咪又係要錢
唔通真係請佢只是負責湊bb放學咩
咁你有無諗過請個工人呀??

你有無玩msn架
不如msn傾啦
‹ 上一主題|下一主題