用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才08小一家長會
樓主: 中天英
go

優才08小一家長會 [複製鏈接]

中天英,

唔該曬
會多D上黎架!  星期六 3-6 pm 交信, 我們會3pm 左右去, 會唔會見到面呢?

lenloub

原文章由 中天英 於 07-8-28 21:29 硐表

lenloub,

歡迎加入優才大家庭。

已經係第一頁個08新生名单, 加埋你個名啦。

我細仔都係TKO既, 同你女女同班, 以後多D上黎傾吓偈啦。

Very useful and resourceful topic! Thank you edea!!
Take care! Don't work too late!

原文章由 edea 於 07-8-31 00:16 硐表
整左個topic, 雖然對你地黎講可能已經冇乜用,你地都知道晒,不過希望其他人可以容易d睇到學校資料...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1110520&extra=page%3D1 ...

愁人, 唔好放棄呀, 我覺得仲有希望的!
繼續寫信給校長, 他一定會看的 !!

原文章由 愁人 於 07-8-31 00:37 硐表
睇見你地咁多位咁開心個個都考到,
我個就直情成個人跌到落谷底,
由星期六down都今日,
我只同佢考左一間, 其他的都不想考,
我個係細仔不被學校取錄,
睇都封信即時想,連waiting都無,
我個仔係咪有問題????
一直嬲自己 ...

請問點解次次發表完都係去番最舊那頁??

恭喜恭喜! 是哪間學校? 介唔介意講呢?

原文章由 tvma 於 07-8-31 11:12 硐表
因為考到07年P1所以跳班.

Does the school only sending letters to inform ACCEPT and WAITING only?
Is there any letter for REJECT notice?
Could I try 2nd round to apply again? When it start for the second round? If I sending letter to Principal, will he see it?

原文章由 edea 於 07-8-31 01:37 硐表

軍生,你簽名檔兩個寶貝既相真係非常可愛!!!!

請睇清楚d, 係三個.

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 07-8-31 15:58 硐表

請睇清楚d, 係三個.

恭喜! 恭喜!

你真係一個好市民, 響應曾特首生三個。

請睇清楚d, 係三個.

恭喜軍兄!無見軍太一排,個肚已經咁大!
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

原文章由 meimeilam 於 07-8-31 16:01 硐表

恭喜! 恭喜!

係呀, 我地係好市民來咖, 今日換埋架七人車添喇.

原文章由 gitmee 於 07-8-31 16:31 硐表

恭喜軍兄!無見軍太一排,個肚已經咁大!

我都叫佢減肥咖啦.

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 07-8-31 16:34 硐表

係呀, 我地係好市民來咖, 今日換埋架七人車添喇.

唔好意思, 八卦想知道, BB 幾時出世呀? 知道仔定女未呀?

你上左網睇左你個仔讀邊班未呀?

王國長老

請睇清楚d, 係三個.

係喎!!! 恭喜晒呀!!!!!
真係一個幸福既家!!!!!

原文章由 meimeilam 於 07-8-31 16:39 硐表

唔好意思, 八卦想知道, BB 幾時出世呀? 知道仔定女未呀?

你上左網睇左你個仔讀邊班未呀?

我個仔讀2B.  

仔來咖: 男女男 係個咩字來咖?    一月底會出世.

王國長老

原文章由 yoyo123 於 07-8-31 15:09 硐表
Does the school only sending letters to inform ACCEPT and WAITING only?
Is there any letter for REJECT notice?
Could I try 2nd round to apply again? When it start for the second round? If I sending le ...

寫信校長會睇架,上年我囡囡on waiting list,我寫左信去,學校有覆我話校長睇左信,不過真係要等有空位. 結果到今年真係有得再interview.

[ 本文章最後由 edea 於 07-8-31 16:55 編輯 ]

Yes, agreed.

AFSL

原文章由 meimeilam 於 07-8-31 16:01 硐表

恭喜! 恭喜!

王國長老

原文章由 軍魁星 於 07-8-31 16:48 硐表

我個仔讀2B.  

嘩, 真係開心啦!

到時可以叫: 大軍仔,軍女,小軍仔
又或者
軍仔,軍女,軍b

恭喜晒恭喜晒, 真係替你地開心!!!!

原文章由 edea 於 07-8-31 16:54 硐表

嘩, 真係開心啦!

到時可以叫: 大軍仔,軍女,小軍仔
又或者
軍仔,軍女,軍b

恭喜晒恭喜晒, 真係替你地開心!!!!

多謝你呢個咁周到既安排.

要去幫阿女注冊喇, 聽日見.

原文章由 軍魁星 於 07-8-31 16:48 硐表

我個仔讀2B.  

恭喜軍女可以繼續做天之驕女!

但係軍兄你遲啲仲可唔可以好似以前咁成日返學幫手?
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

王國長老

拜拜,聽日見!!!
‹ 上一主題|下一主題